agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Latin Çiçeği - Nasturtium (Tropaeolum majus) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/3347.htm)

s-bilge 05-04-2013 10:38

http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...-asi/30988.htm
http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...-asi/23363.htm
bu forumlarda tohumdan üretimle ilgili ayrıntılı bilgiler var. göz atmak isteyebilirsiniz.

serkan_istanbul 05-04-2013 11:13

Latin çiçeklerim benimde var özellikle ekim yapmadım geçen seneki latinlerin tohumlarından kendileri çıkmışlar. Tohum bayatsa çıkmıyor.

mügem 05-04-2013 12:29

1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim latinlerim.Katmerli diye alıp ektim.Bakalım nasıl açacak?
Eklenti 385789

zebra 29-05-2013 19:58

Merhaba arkadaslar,

Orta boy bir saksi gelisimi icin yeterli midir acaba? Saksinin ebati yaklasik 20*20cm. Tecrubeli arkadaslarin cevabini bekliyorum.

s-bilge 30-05-2013 08:39

latinlerim yavaş gelişiyorlar
http://www.agaclar.net/forum/attachm...0-15.34.01.jpg

sarigoz 20-06-2013 10:29

1 Eklenti(ler)
Merhabalar Altıncık veya Latin çiçeği severler..
Bu yılki Altıncık çiçeklerim sonunda açtı..şimdilil bunu ekliyorum...

sarigoz 20-06-2013 10:34

2 Eklenti(ler)
Digerleri..

zebra 20-06-2013 11:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sarigoz (Mesaj 1171884)
Digerleri..

Guzel fotograflar:cool:. Bakimini nasil yapiyorsunuz acaba? Ne kadar gune bir su veriyorsunuz, topragi devamli nemli mi tutuyorsunuz? Ayrica gunesi seven bir cicek mi? Bende de 2 tane var biri toprakta digeri saksida, daha cicek acmadilar:o.

s-bilge 20-06-2013 14:56

benimkiler sabah güneşi alıyor öğlene kadar. iki tür ekmiştim biri tomurcukta şu anda. suyu seviyor. gübreyi sevmiyormuş.

zebra 20-06-2013 16:45

Bugun yabanci bir siteden ogrendigim kadariyla, eger latininiz herhangi bir nedenle kirilirsa, yaklasik 8cm uzunlugundaki dali humuslu topraga gomup, ustune plastik gecirirseniz, bir haftaya kadar koklenir deniyor. Baya faydali bilgi, hatta kirilmasa bile yaz basi, bitkiyi tohumla ugrasmadan cogaltmaya yarayabilecek bir bilgi. Seneye deneyecegim insallah.

sarigoz 20-06-2013 19:34

3 Eklenti(ler)
Sayin zebra,acikca yazayim,ozel bir bakim yapmiyorum.Cok az keci gubresi komposto suyu yapmistim.Hepsi bu.Ayrica,saksida da var.Lakin bildigimiz bahce topragi..Bolca yagmur suyu aldi o yuzden de sulama yapmadim ayrica.Dunden beri yakici bir gunes var.Yari gun gunes aliyor,yari gun de golgede.Derdim ,salyangoz veya karincalar.Yapraklarini,maalesef,kitiy kitiy yemekteler...delik desik icindeler.Ciceklere zarar gelmedi tek..Ekte saksıdakı Altıncık çiçeği

aheste 20-06-2013 22:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sarigoz (Mesaj 1171880)
Merhabalar Altıncık veya Latin çiçeği severler..
Bu yılki Altıncık çiçeklerim sonunda açtı..şimdilil bunu ekliyorum...

Fotoğraflarınız ve çekimleriniz süper, bayılıyorum fotoğraflarınıza, ellerinize sağlık. Bu sene bende iki kök dikmiştim ama çok çabuk gelip geçtiler, ayrıca yaprakları dediğiniz gibi delik deşik olmuştu. Sevgiler...

sarigoz 21-06-2013 10:16

Sayin aheste,tesekkur ediyorum..Bol ve deliksiz yapraklar ve guzel cicekler dilegi ile..

Melih Bakırlıoğlu 21-06-2013 12:16

Bir yerde okumuştum, latin çiçeğini toplayıp yeşil salatanın üstüne koyup yiyorlarmış. :) Tadını merak etmedim desem, yalan olur. Tohumu içinde yakıcı acı tabirini kullanmıştı, blog sahibi. :) Ben acı yiyemem ama, eşim ve oğlum çok sever. :) Tadıp fikirlerinizi söylermisiniz?

sarigoz 21-06-2013 12:41

2 Eklenti(ler)
Tadini bilmiyorum,(emin degilim) Ingilterede onlardan ilac yapiliyormus.Bazilari ise yemeklerin uzerine de konulurmus sus olarak,ve belki de yeniliyordur.
Ekte son fotografladigim bahcenin utangac kizlari..

Melih Bakırlıoğlu 21-06-2013 13:22

Renkleri çok güzel, acaba içini çökelekleyiptemi yesek. Çökeleklemedenmi yesek. Sunumu çok güzel olurdu herhalde, rengarenk. :)

Gazi Barış 02-07-2013 18:03

3 Eklenti(ler)
Bu sene ilk kez ekimini yaptığımız Latin Çiçekleri, yenedebiliyormuşlar tadına baktım çok kötü değil ama yememeyi tercih ederim.

Eklenti 422599

Eklenti 422600

Eklenti 422601

Sudenur 02-07-2013 18:24

Yaprak tadı tere-roka arası, çiçeği hafif aromalı, görselliği güzel ama dağınık formu nedeniyle tek başına ekilmeli. İlk çimlendiği ve çiçeklendiği vakit çok hoşuma gitmişti ama sıcak geçen bir kaç sonrası dağınık bir form alınca ve yakınına diktiğim kirli kızlarımın üzerlerine doğru yayılınca iki kökünü söküp tek bıraktım. :rolleyes:

Gazi Barış 02-07-2013 18:32

Sarmaşık gibi uzuyorlar fakat, fazla sarılıcı değiller. El yordamıyla sardırılmasalar karpuz gibi yayılıp gidecekler.

turkankaragoz 02-07-2013 18:41

Sn gazi barış bey latinleriniz ne kadar güzeller maşallah. Bende zengardenden tohum almıştım. Fakat ne oldular ne öldüler hesabı yapıyorlar. Elimde 3 kök kaldı ama pek keyifleri yok. Özel bir bakım yapıyor musunuz merak ettim.

Gazi Barış 02-07-2013 21:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turkankaragoz (Mesaj 1176005)
Sn gazi barış bey latinleriniz ne kadar güzeller maşallah. Bende zengardenden tohum almıştım. Fakat ne oldular ne öldüler hesabı yapıyorlar. Elimde 3 kök kaldı ama pek keyifleri yok. Özel bir bakım yapıyor musunuz merak ettim.

Tam olarak benim diyemem, daha çok annemin sayılırlar; ben ancak balkonda saksılarda birşeyler yapmaya çalışıyorum olmayanları köye annemin bahçeye. Tohumlarını komşudan almıştı, önce saksıya sonra yere ekti, bahçeyi sularken diğer çiçeklerle birlikte sulanıyor yoksa ayrıca bir özen sözkonusu değil. Yalnız şunu söyleyebilirim tüm gün güneş görüyorlar, sizinkileri bilmem ama saksıda olmayıpta direk toprakta ekili olmaları da ayrıca bir faktör.

turkankaragoz 03-07-2013 10:48

Cevabınız için teşekkür ederim Sn gazi barış.Ben evde camın önünde saksıda bakmaya çalışıyorum. Sanırım açık havada olmaları avantaj.

sarigoz 06-07-2013 06:41

1 Eklenti(ler)
Tekrardan merhaba arkadaşlar
Latin çiçeklerinin,bulunduğum bölgede 4 çeşidi vardı.Birincisi sargıçlı,2.5 metreyi bulan cins.küçük çiçekli.Digeri alçak boylü ve küçük çiçekli.Diğerleri ise uzun ,sargıçlı daha doğrusu ve kısa boylu olmak üzere büyük çiçekli.

dağçiçeği 06-07-2013 17:27

Sn Sarıgöz resim kalitenizde çiçeklerin güzelliğine güzellik katmış. Ellerinize sağlık.

wortex 22-04-2014 13:50

1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim tohumdan çimlendirdiim latinlerim. Latinler geç çimlendiler. Ama hızlı büyüdüler . 17 Günde bu hale geldiler. Renkleri sürpriz olacak bakalım.

bahcedenn 10-05-2014 15:59

2 Eklenti(ler)
Daha evvel pek sevmediğim bu çiçeğin yapraklarının ve çiçeklerinin yenilebilir olduğunu öğrenince biraz abartarak 3 çeşit olarak ekmeye karar verdim. :)

Tall Trailing Mix.
Bu çeşit bahçeye alınmaya hazır aslında. Fotoğraf güncel değil. Kalıcı yerlerine alınmaları için yağmurun dinmesi bekleniyor.
Eklenti 491411

Naine Boule de Feu.
Bu çeşidin bahçeye alınmaya daha vakti var gibi.
Eklenti 491412

Alaska Gold Dwarf çeşidi ise henüz çimlenmedi. En son ekilen onlar oldu. Tüm Nasturtium çeşitleri benim için biraz başarısız oldu gibi. Çimlenme oranı % 50 lerde gibi. Belki de benim şansıma tohumlar bayat ta çıkmış olabilir. Kalan sağlar bizimdir. Çimlenenlerle idare edeceğiz.

Bu arada siparişim gelirse 4. çeşidi de ekeceğim. :)

uzman16 11-05-2014 08:16

Sizinkiler yine iyi Sn. bahcedenn, ben yarım paketten sadece 3 tanesini çimlendirebildim. Tomurcuk yapmaya başladılar. Ben bu çiçeği çok seviyorum. Geçen sene saksıda yetiştirdim, saksıdan uzayıp sarkan turuncu çiçekleri ile güzel olmuştu. Bu sene de hem saksıda hem bahçede istiyorum. Dün kalan yarım paketi bahçeye ektim. Bakalım onların akıbeti nasıl olacak!:confused:

bahcedenn 11-05-2014 11:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 (Mesaj 1282539)
Sizinkiler yine iyi Sn. bahcedenn, ben yarım paketten sadece 3 tanesini çimlendirebildim. Tomurcuk yapmaya başladılar. Ben bu çiçeği çok seviyorum. Geçen sene saksıda yetiştirdim, saksıdan uzayıp sarkan turuncu çiçekleri ile güzel olmuştu. Bu sene de hem saksıda hem bahçede istiyorum. Dün kalan yarım paketi bahçeye ektim. Bakalım onların akıbeti nasıl olacak!:confused:

Sn. uzman16, benim de ilk ektiklerim % 30 oran ile çimlenince kolayını bir gece evvel ılık suya koymakta buldum. 1 Gece ılık içme suyunda beklettiğim tohumların çimlenme oranı % 70 lere çıktı gibi. Belki de tohumlar bayat olduğundan böyledir. Ilık içme suyu işe yarıyor ama. :)

zebra 11-05-2014 11:52

Tohum

Bu latin cicegini gecen yil ekmistim ve cok guzel ciceklerim de olmustu. Acaba tohumlarini nasil elde ediyoruz? Bu cicegin tohumlari neredeyse nohut buyuklugunde, sonucta cicek acan kisimlara baktigimda boyle bir tohuma rastlamadim. Acaba hibrit olma sansi var mi cicekler de bile? Simdiden tesekkurler.

bahcedenn 11-05-2014 15:50

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zebra (Mesaj 1282573)
Bu latin cicegini gecen yil ekmistim ve cok guzel ciceklerim de olmustu. Acaba tohumlarini nasil elde ediyoruz? Bu cicegin tohumlari neredeyse nohut buyuklugunde, sonucta cicek acan kisimlara baktigimda boyle bir tohuma rastlamadim. Acaba hibrit olma sansi var mi cicekler de bile? Simdiden tesekkurler.

Sn. Zebra, tohumları bitki üzerinde görebilirsin. Tohumların çiçekli kısımlar ile alakası yok yani.

Eklenti 491736
Eklenti 491735

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025