agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Latin Çiçeği - Nasturtium (Tropaeolum majus) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/3347.htm)

celalsungur 09-05-2009 20:01

1 Eklenti(ler)
İki gün önce bir tanesi vardı, dün akşam baktım altısı da büyümüş.

Chotanaq 13-05-2009 21:54

1 Eklenti(ler)
Latinlerimin son hali. Fakat sık sık güneşten dolayı solmuşlarını kesiyorum gördüğünüz gibi alt tarafları kel.

Kestiğiniz yerden 5 ten fazla yaprak çıkıyor o da ayrı mesele.

uzman16 15-05-2009 10:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Chotanaq (Mesaj 415701)

Latin çiçekleriyle ilgili bir ipucu mu diyim ne desem; istediğiniz yerinden kesin hatta isterseniz kökten kesin o bu sefer 5-6 yaprak birden veriyor. Çok arsız.

Solgun görünen yaprak varsa acımayın kesin daha iyisi çıkıyor ve kök genişliyor. Benim kökler kesmekten iyice kırmızı oldu odunsu bir görütü var.

:rolleyes:

Söylediğinizi yaptım, gerçekten de o zayıf dallar kesilen yaprakların yerine çıkan yeni yapraklarla güçlenmeye başladı. ;)

Chotanaq 15-05-2009 10:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 (Mesaj 422204)
Söylediğinizi yaptım, gerçekten de o zayıf dallar kesilen yaprakların yerine çıkan yeni yapraklarla güçlenmeye başladı. ;)

İnşallah yakında fotolarını da görürüz :)

Koyu yeşil 15-05-2009 10:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 417119)
Nasturtium tek yıllık bir bitki ama doğal ortamında çok yıllık olabiliyormuş. İstanbul doğal yayılışı içerisinde bu durumda.

Merak ettim, başka yerlerde de elinde çok yıllık latini olan var mı acaba?

Komşumun sabah güneşi gören bahçesideki latinleri bu yıl 2. yazlarına giriyorlar. Kışın da bol çiçek açtılar.

M.Sema 18-05-2009 11:15

Burada ve burada gözüken latin çiçeği fidelerini; çiçeklerimi aldığım serada 5 TL'ye satıyorlar. İsteyen olursa alıp gönderebilirim.

uzman16 18-05-2009 11:56

Turuncu olan bu boydaysa ben talibim. Yaklaşık boyutları ne kadar? 40-50 cm. kadar var mı? Çok da hacimli duruyor.

M.Sema 18-05-2009 12:01

Yok onların fidelerini satıyor. Akşam geçerken sizin için resimlerini çekip gönderirim. Sonra sizi yanıltmış olmayayım. Yaşam koşullarını yakalayabilirseniz zaten çok hızlı boy atıyor.

uzman16 18-05-2009 12:06

Benim tohumdan yetiştirdiklerim var. Şu an 20 cm. kadarlar. Sizin fotoğraftakiler çok güzelmiş. Beklemeden alayım diye düşündüm. Eğer ufak fideyse sizi yormayayım. Teşekkür ederim. Benimkilerin büyümesini bekleyeyim.

nevsune 18-05-2009 12:10

Sevgili M.Sema bu kadar kolay çimlenebilen bir çiçek için çok pahalıya almışsınız. Çok güzeller, aman bu sonbahar bol bol tohum toplayın da, çiçekçilere yok yere para vermeyelim:)

Bu arada siz mutfağa meraklısınız, çiçeklerinden sirkesi yapılıyor ve çok lezzetli oluyormuş? 179 no'lu mesajda Zenfree blog adresi yazmış. Bakmakta yarar var.

Chotanaq 19-05-2009 22:44

Benim latin çiçeğimi ben sürekli kesiyorum dallarının kalınlığı kurşun kalemden kalın. Boyu şu anda 25 cm ve çiçek tomurcukları doldu. Yaklaşık 10 tane falan var. :)

M.Sema 20-05-2009 11:05

Gördüm Sevgili Nevsune, hatta blogdan başka tariflere de baktım. Sonbahar toplantısında getireceğim salatanın içine koyarım bu sirkeden artık.

ardabora 20-05-2009 18:06

Sevgili zenfree, bu konunun 9. sayfasında ben de sizin gibi latinlerin çiçeklenmemesinden yakınmışım geçen sene ama haziranda pek de güzel çiçek açmışlar,azıcık sabır...Eminim çok güzel açacaklar bir iki haftaya kadar...

zenfree 20-05-2009 20:37

Sabırla bekliyorum. :) Hala çiçeklenmediler. Ama tomurcuğa benzeyen oluşumlar var.

Chotanaq 20-05-2009 21:48

1 Eklenti(ler)
Benim latinleri ben sürekli kesiyorum şuncacık boydalar ama 10 tane çiçek tomurcuğu var ;) maaşallah.

uzman16 20-05-2009 22:07

Bu tek kök mü? Eğer öyleyse çok güzel gelişiyor ki bu durumda ben de hepsini keseyim diye düşünüyorum.

Sarmaşık türü galiba. Çok sağlıklı.

Chotanaq 20-05-2009 22:18

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 (Mesaj 426185)
Bu tek kök mü? Eğer öyleyse çok güzel gelişiyor ki bu durumda ben de hepsini keseyim diye düşünüyorum.

Sarmaşık türü galiba. Çok sağlıklı.

Sarmaşık türü latin çiçeği evet. Bunun tohumundan çok fazla vardı ama o zamanlar çiçekleri tanımadığım için hoş olmayan çiçekleri büyütmeye çalışmışım oysaki latin çiçeğinin özellikle filizlendikten sonraki büyüme dönemi çok eğlenceli.

Bu tek kök. Bir kaç kök vardı akrabalara hediye ettim. Bir kısmını mezarlığa diktim. Bahçede farkı şu oluyor geniş yapraklı ama bodur. Çünkü suyu az alıyor yağış sık olmayan yerlerde. Fakat güneşi çok alıyor.

Evde bunu küçük bir saksıda yetiştiriyorum fakat evcilleştirdim sürekli kesiyorum solmasından korktuğum için hani saksı küçük ya ;)

Hem böylece hızlı bir şekilde kök kalınlaşıyor, kestiğim yerden 5-6 yaprak daha veriyor. Bu şekil bir tane daha vardı onu kökünden kestim az sonra fotoğrafını koyayım bakın. Daha sonra büyüyünce bu haliyle kıyaslarız.

Bu arada bayağı tomurcuğu var bunun.

Seviyorum latin çiçeğini. Bu sağlıklı hali bayağı su götürüyor. Günde 2 su bardağı su tüketiyor gün sonunda kurumuş oluyor.

Chotanaq 22-05-2009 23:14

Maaşallah çok güzel ve sağlıklılar :)

suzan7 23-05-2009 17:18

Selam arkadaşlar,
Benim latin çiçeğim 343 teki mesajdaki gibi bir latin .
Yaprakları sitedekilere göre daha küçük.
Henüz hiç tomurcuk vermedi.
Bir derdimi var anlayamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.

Mehtaperdem 23-05-2009 19:33

Bence

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi suzan7 (Mesaj 428657)
Selam arkadaşlar,
Benim latin çiçeğim 343 teki mesajdaki gibi bir latin .
Yaprakları sitedekilere göre daha küçük.
Henüz hiç tomurcuk vermedi.
Bir derdimi var anlayamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.

bu latin çiçegin çiçeksiz sarmaşık türü size latince ismini bulamadım baktım ama çünkü yaprakları farkli

zenfree 24-05-2009 00:33

2 Eklenti(ler)
Latinler nihayet tomurcuklandılar. Güneşe almanın faydası oldu.

Yaprakları diğer latinlere göre biraz farklı gibi.

Mehtaperdem 24-05-2009 06:40

gözünüz aydın

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 428982)
Latinler nihayet tomurcuklandılar. Güneşe almanın faydası oldu.

Yaprakları diğer latinlere göre biraz farklı gibi.

Sizinki değişik türden yapraklarıda farklı çiçeği açtıktan sonra öylede resim koyarsaniz sevinirim :)

suzan7 24-05-2009 12:02

Sayın mehtaperdem,
Latin çiçegimi vilmorin marka çiçekli olan tohumdan almıştım.
Üzerinde çiçeklerinin resimleri varedı.
Benim latinlerim direk güneş almıyor,ondan olabilir mi?

suzan7 24-05-2009 18:42

1 Eklenti(ler)
Latinimin resmi cinsini tam olarak bilmiyorum.

Chotanaq 24-05-2009 20:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mehtaperdem (Mesaj 429028)
ben öyle yiyemem tat alamam ama bence salatayla deneyin hatta size tarif gönderebilirim isterseniz:)

******* bahçeye dikin ne güzel bol bol çiçek açın bende seneye kırmızı olanlarından bahçeye ekecegim bunların birde gece ve gündüz olanı var oda çok güzel değişik ben tohumlarımı almanyadan aldığım için çok fazla seçenek var. Isteyenl arkadaşlarada satabilirim :o Bahçeye ektikten sonra resimlerini koyun görelim olurmu ? size iyi günler bugün bahçe vakti bizde işler beni bekliyordur:)

Bugün bahçeye,

horoz ibiğini, ay çiçeğini, cosmos çiçeğini, latin çiçeğimi (tomurcuklu), birşey küpesiydi adını unuttum maydonoz gibi bir çiçek onu da dışarı diktim, sonra turuncu papatya gibi bir çiçek, akşam kapanıp sabah açıyor. Sonra 2 adet gül.

Sonra bugün limonun saksısını değiştirdim, bambuyu sudan alıp toprağa ektim belki daha güzel olur. Cam güzelinden dal alıp köklendirmiştim onu saksıya ektim. Sonra 3-4 tane kudret narı vardı onlara yer ayarladım.

Yarın latin çiçeğinin fotoğraflarını çekip koyarım.

Biraz daha büyüsünler tarifi alırım teşekkürler. :)

zenfree 25-05-2009 21:22

2 Eklenti(ler)
Latinlerim nihayet açtılar.:cool::cool:

Chotanaq 25-05-2009 21:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 430285)
Latinlerim nihayet açtılar.:cool::cool:

Çok güzeller benimkiler henüz açmadı bekliyorum. Sanırım herkesinki yakın zamanlarda açıyor bugün birine verdiğim ve 20cm ye ulaşmış bir latinin 4 çiçeği olduğunu gördüm.

Mehtaperdem hanım çok farklı tohumlar ilgimi çekiyor bakalım şu çiçekler bir rayına otursun :)

Chotanaq 27-05-2009 15:29

2 Eklenti(ler)
Latinlerin güzel bir fotosu, çiçek açmadan 2 hafta önceki hali. Bugün çiçekli halini koyarım inşallah zamanım olursa :rolleyes:

Yanındakiler lupin ve ? birşey küpesi sanırım :rolleyes:

Ülkü 27-05-2009 18:35

Birşey küpesi Haseki Küpesi olabilir mi?

Chotanaq 27-05-2009 20:00

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ülkü (Mesaj 431844)
Birşey küpesi Haseki Küpesi olabilir mi?

he evet haseki küpesi diyorlar ama bakalım.

Evet Latinlerimin çiçekli halleri (Bugün) :cool:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025