![]() |
1 Eklenti(ler)
İki gün önce bir tanesi vardı, dün akşam baktım altısı da büyümüş.
|
1 Eklenti(ler)
Latinlerimin son hali. Fakat sık sık güneşten dolayı solmuşlarını kesiyorum gördüğünüz gibi alt tarafları kel.
Kestiğiniz yerden 5 ten fazla yaprak çıkıyor o da ayrı mesele. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Komşumun sabah güneşi gören bahçesideki latinleri bu yıl 2. yazlarına giriyorlar. Kışın da bol çiçek açtılar. |
|
Turuncu olan bu boydaysa ben talibim. Yaklaşık boyutları ne kadar? 40-50 cm. kadar var mı? Çok da hacimli duruyor.
|
Yok onların fidelerini satıyor. Akşam geçerken sizin için resimlerini çekip gönderirim. Sonra sizi yanıltmış olmayayım. Yaşam koşullarını yakalayabilirseniz zaten çok hızlı boy atıyor.
|
Benim tohumdan yetiştirdiklerim var. Şu an 20 cm. kadarlar. Sizin fotoğraftakiler çok güzelmiş. Beklemeden alayım diye düşündüm. Eğer ufak fideyse sizi yormayayım. Teşekkür ederim. Benimkilerin büyümesini bekleyeyim.
|
Sevgili M.Sema bu kadar kolay çimlenebilen bir çiçek için çok pahalıya almışsınız. Çok güzeller, aman bu sonbahar bol bol tohum toplayın da, çiçekçilere yok yere para vermeyelim:)
Bu arada siz mutfağa meraklısınız, çiçeklerinden sirkesi yapılıyor ve çok lezzetli oluyormuş? 179 no'lu mesajda Zenfree blog adresi yazmış. Bakmakta yarar var. |
Benim latin çiçeğimi ben sürekli kesiyorum dallarının kalınlığı kurşun kalemden kalın. Boyu şu anda 25 cm ve çiçek tomurcukları doldu. Yaklaşık 10 tane falan var. :)
|
Gördüm Sevgili Nevsune, hatta blogdan başka tariflere de baktım. Sonbahar toplantısında getireceğim salatanın içine koyarım bu sirkeden artık.
|
Sevgili zenfree, bu konunun 9. sayfasında ben de sizin gibi latinlerin çiçeklenmemesinden yakınmışım geçen sene ama haziranda pek de güzel çiçek açmışlar,azıcık sabır...Eminim çok güzel açacaklar bir iki haftaya kadar...
|
Sabırla bekliyorum. :) Hala çiçeklenmediler. Ama tomurcuğa benzeyen oluşumlar var.
|
1 Eklenti(ler)
Benim latinleri ben sürekli kesiyorum şuncacık boydalar ama 10 tane çiçek tomurcuğu var ;) maaşallah.
|
Bu tek kök mü? Eğer öyleyse çok güzel gelişiyor ki bu durumda ben de hepsini keseyim diye düşünüyorum.
Sarmaşık türü galiba. Çok sağlıklı. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu tek kök. Bir kaç kök vardı akrabalara hediye ettim. Bir kısmını mezarlığa diktim. Bahçede farkı şu oluyor geniş yapraklı ama bodur. Çünkü suyu az alıyor yağış sık olmayan yerlerde. Fakat güneşi çok alıyor. Evde bunu küçük bir saksıda yetiştiriyorum fakat evcilleştirdim sürekli kesiyorum solmasından korktuğum için hani saksı küçük ya ;) Hem böylece hızlı bir şekilde kök kalınlaşıyor, kestiğim yerden 5-6 yaprak daha veriyor. Bu şekil bir tane daha vardı onu kökünden kestim az sonra fotoğrafını koyayım bakın. Daha sonra büyüyünce bu haliyle kıyaslarız. Bu arada bayağı tomurcuğu var bunun. Seviyorum latin çiçeğini. Bu sağlıklı hali bayağı su götürüyor. Günde 2 su bardağı su tüketiyor gün sonunda kurumuş oluyor. |
Maaşallah çok güzel ve sağlıklılar :)
|
Selam arkadaşlar,
Benim latin çiçeğim 343 teki mesajdaki gibi bir latin . Yaprakları sitedekilere göre daha küçük. Henüz hiç tomurcuk vermedi. Bir derdimi var anlayamadım.Yardımcı olursanız sevinirim. |
Bence
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Latinler nihayet tomurcuklandılar. Güneşe almanın faydası oldu.
Yaprakları diğer latinlere göre biraz farklı gibi. |
gözünüz aydın
Alıntı:
|
Sayın mehtaperdem,
Latin çiçegimi vilmorin marka çiçekli olan tohumdan almıştım. Üzerinde çiçeklerinin resimleri varedı. Benim latinlerim direk güneş almıyor,ondan olabilir mi? |
1 Eklenti(ler)
Latinimin resmi cinsini tam olarak bilmiyorum.
|
Alıntı:
horoz ibiğini, ay çiçeğini, cosmos çiçeğini, latin çiçeğimi (tomurcuklu), birşey küpesiydi adını unuttum maydonoz gibi bir çiçek onu da dışarı diktim, sonra turuncu papatya gibi bir çiçek, akşam kapanıp sabah açıyor. Sonra 2 adet gül. Sonra bugün limonun saksısını değiştirdim, bambuyu sudan alıp toprağa ektim belki daha güzel olur. Cam güzelinden dal alıp köklendirmiştim onu saksıya ektim. Sonra 3-4 tane kudret narı vardı onlara yer ayarladım. Yarın latin çiçeğinin fotoğraflarını çekip koyarım. Biraz daha büyüsünler tarifi alırım teşekkürler. :) |
2 Eklenti(ler)
Latinlerim nihayet açtılar.:cool::cool:
|
Alıntı:
Mehtaperdem hanım çok farklı tohumlar ilgimi çekiyor bakalım şu çiçekler bir rayına otursun :) |
2 Eklenti(ler)
Latinlerin güzel bir fotosu, çiçek açmadan 2 hafta önceki hali. Bugün çiçekli halini koyarım inşallah zamanım olursa :rolleyes:
Yanındakiler lupin ve ? birşey küpesi sanırım :rolleyes: |
Birşey küpesi Haseki Küpesi olabilir mi?
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Evet Latinlerimin çiçekli halleri (Bugün) :cool: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025