![]() |
Özlem 11 tohum istesem verebilirmisiniz istanbul
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Tek kök bu :) Sadece sarısı açıktı ben alırken, sarı olarak almıştım aslan oldu :o
|
Alıntı:
Bu aslanın tohumlarının zamanını sakın kaçırma, bolca topla :) |
Alıntı:
|
Kedi tırnağı tohumu
Merhaba, ben internetten kedi tırnağı tohumu sipariş verdim. Siyah toz şeklinde tohum geldi. Gerçekten kedi tırnağı tohumu öyle toz şeklinde mi? Yoksa ben mi kazıklandım. Bilindik bir siteden sipariş verdim gerçi ama emin olamadım. Bilgilendirirseniz sevinirim
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1207782-post377.htm http://www.agaclar.net/forum/217308-post27.htm |
Kedi tırnaklarım henüz açmaya başlamıışken dallarının dip kısmından incelerek kuruduklarını fark ettim. Konu ile ilgili bilgisi olan çiçek severlerden yardım talep ediyorum. Bir böcekmi neden oluyor **** başka birşey mi ben anlayamadım.
|
Bu yılki ipekçiçeklerim.
1 Eklenti(ler)
Tohumunu bu siteden bir arkadaş gönermişti sağolsun, bende ekip ekip dağıtıyorum fidelerini.
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, 2 hafta önce fide halinde uzun saksıya diktiğim ipeklerim çok güzel açıyorlardı ama ne olduysa birden bire 1-2 fidenin solup dallarının inceldiğini boyunlarını büktüğünü görüyorum çok üzülüyorum acaba çok mu suladım bilmeden nasıl kurtarabilirim ölmüşler midir yardımcı olur musunuz lütfen
Eklenti 617268 Eklenti 617269 [ATTACH] [/ATTACH] |
Gördüğünüz gibi pek canlı değiller neden anlamıyorum ilgilenen yok mu acaba
|
Alıntı:
|
İpeklerim
5 Eklenti(ler)
Muhteşem güzellikte açan ipeklerimden seneye daha çok ekeceğim bence yazın açan en güzel çiçeklerden.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Selma hanım maalesef benimkiler de hepsi boyunlarını büktü ama ben öğrendim nedenini, çok güneş istiyorlarmış ve suyu neredeyse hiç sevmiyorlarmış ben de çok sulamıştım hepsini eşime verdim çalıştığı yere dikmişler orası çok güneş görüyormuş inşallah büyürler. |
Alıntı:
|
Evet Sevgili papatya, balkon çok güneş görüyor. ipekler fazla su sevmiyor benimde beyaz saksıdaki ipeklerde dipten kopmalar var. İpek sukkulent olduğu için çok çabuk solmuyor çürüyor çürük yeri kuruyor kopuyor ondan sonra fark ediliyor. Parmak kontrolü her zaman ve her bitkide işe yarar parmağınızı toprağa batırın kuru ise sulayın bazen toprak üstten kuru görünüyor buna dikkat etmek lazım.
|
Merhaba hayırlı ramazanlar.Bende yeni üye oldum uzun zamandır takip ediyordum siteyi.Benimde ipek çiçeklerim var ama yaprakları cansız çiçek açıyo.Bahçe toprağınada ektim ama anlıyamadım.
|
Ipekler özel bakım ve toprak istemez. Tohum her yerde can bulur benim bu ipeklerimin hemen hemen hepsi kendiliklerinden çıktı ve neredeyse bütün Saksılara çıktı. Bir defa ekin onlar her yıl çıkıyor. Sizin ipeklere gelince Sayın Gülibrişim ya havasız kalıyor ya da güneşi az görüyorlar.Güneşsiz ve havasız yerde iyi gelişmiyor ve pamuklu bite çabuk yakalanıyor.
|
Teşekker ediyorum Eceyıldız söylediklerinizi dikkate alıcam.
|
geçen sene ektiğim ipekler çok kısa süreli çiçekli kaldığı için çok az tohum almıştım.bu sene öylesine attım toprağa ve çimlenme oranı da çok düşük çıktı.topu toğu iki tane kök var.
resimleri incelediğimde çok daha büyük çiçekli versiyonları varmış.benimkiler ise küçük çiçekliyidi.güzel çiçekleri var ama değil bir gün çeyrek gün açık duruyordu... |
O zaman ipeklerde tohum çimlenmesinde sorunu sadece ben yaşamıyorum. Bundan çıkardığım sonuç tohum bayatlayınca çıkmıyor olabilirdi, saksılarımda bu kadar ipek çıkmasaydı. Aslında çıkan sonuç ipek tohumlarını toplamayacağız **** tohumu alıp bir saksıya atacağız böylece zamanı gelince çimlenip kendiliğinden çıkacak.
Benim ektiğim tohumlar çıkmadı ama her saksıda ipek çıktı hemde tomar tomar ve hiçbirini atmaya kıyamadım. |
2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim ipek çiçeklerim.Çevremizde daha çok tırnak çiçeği diye biliniyor.Hiç sorun yaratmayan,bakımı en kolay çiçeklerden biri diye bilirim.Komşum küçük fideler halinde Haziran ayında vermişti.Sizlerle de paylaşmak istedim.SELAMLAR...
|
1 Eklenti(ler)
Bizim burada saat iki çiçeği denir ipek çiçeğine. Fakat benim balkonumdaki saat iki çiçeklerim ve diğer tüm çiçeklerim pamukçuk pamukçuk hastalık yaptı. Bu hastalığın ne olduğunu bilen var mı? Tüm çiçeklerimde var ve kurtulamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.Eklenti 627327
|
|
Bendeki ipek lerde de var ince beyaz tüy şeklinde kendi özelliği diye düşünmüştüm,ünlü bite benzemiyor.
|
1 Eklenti(ler)
|
bu çiçeğin iki türü var sanırım.
geçen sene ektiklerim kısa boylulardı.çiçeği 1 gün bile açık kalmıyordu.bir kökten farklı farklı çiçekler çıkabiliyordu.(yalın kat çok kat farklı renkler vs) bu sene sanırım yeni tohum paketinden geldi.daha gür daha uzun boylu daha uzun ömürlü (tam bir gün) ve tek çeşit çıkıyor. bu konuda tecrübesi olanlar teyit ederlerse iyi olur. |
Alıntı:
|
Çok mutluyum benimde kedi tırnağı çiçeğim oldu bu kış günü Adana'da bir dal alıp normal toprağa ektim pembe sanırsam. en sevdiğim rengi .koklendi ona çok iyi bakcam her yere değilsin
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025