agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Keditırnağı, ipek çiçeği, şellaki (Portulaca Grandiflora) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/2881.htm)

mcanmcaner 05-07-2015 17:32

Özlem 11 tohum istesem verebilirmisiniz istanbul

Sevgi Durul 24-07-2015 13:38

1 Eklenti(ler)
Sarı ipekler.

Eklenti 567859

hira 01-08-2015 11:25

1 Eklenti(ler)
Tek kök bu :) Sadece sarısı açıktı ben alırken, sarı olarak almıştım aslan oldu :o

Milla 01-08-2015 17:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1399365)
Tek kök bu :) Sadece sarısı açıktı ben alırken, sarı olarak almıştım aslan oldu :o

Sevgili hira,
Bu aslanın tohumlarının zamanını sakın kaçırma, bolca topla :)

ilk_nur 04-09-2015 04:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tuğçe (Mesaj 1011009)
Kedi tırnağım yaz başından beri balkonumda saksıdaydı. Dün sabah paramparça halde buldum. Acaba bu çiçekleri kuş eşeler mi? Çünkü çoğunun dalları koparılmaş, köklerinden zarar verilmiş. Böyle bir olay yaşayan var mı, nasıl bir önlem almalıyım? Hiç böyle bir olay yaşamamıştım. Diğer çiçeklerime de zarar verirler mi acaba?

Ah o kadar hevesle tohumundan yetiştirdim ilk çiçeğinide gördüm resimlemiştim ama ertesi gün kuşlar çiçeğini bile koparmıştı,dün balkona bir gittim ki soyup soğana çevirmişler İpek çiçeğimi,sadece ortasındaki dalları kalmış :( içeriye aldım mecburen inşaAllah tekrar eski haline döner :(

lifespan 22-03-2016 17:45

Kedi tırnağı tohumu

Merhaba, ben internetten kedi tırnağı tohumu sipariş verdim. Siyah toz şeklinde tohum geldi. Gerçekten kedi tırnağı tohumu öyle toz şeklinde mi? Yoksa ben mi kazıklandım. Bilindik bir siteden sipariş verdim gerçi ama emin olamadım. Bilgilendirirseniz sevinirim

Muda 22-03-2016 19:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lifespan (Mesaj 1448860)
Merhaba, ben internetten kedi tırnağı tohumu sipariş verdim. Siyah toz şeklinde tohum geldi. Gerçekten kedi tırnağı tohumu öyle toz şeklinde mi? Yoksa ben mi kazıklandım. Bilindik bir siteden sipariş verdim gerçi ama emin olamadım. Bilgilendirirseniz sevinirim

Haşhaş benzeri grimsi tohumlardır. Nasıl olsa büyüdükleri zaman tam olarak emin olabilirsiniz. Örnek resimler aşağıdaki linklerde bulunmakta.

http://www.agaclar.net/forum/1207782-post377.htm

http://www.agaclar.net/forum/217308-post27.htm

agunay 12-05-2016 08:30

Kedi tırnaklarım henüz açmaya başlamıışken dallarının dip kısmından incelerek kuruduklarını fark ettim. Konu ile ilgili bilgisi olan çiçek severlerden yardım talep ediyorum. Bir böcekmi neden oluyor **** başka birşey mi ben anlayamadım.

hatice p. 17-05-2016 08:53

Bu yılki ipekçiçeklerim.

1 Eklenti(ler)
Tohumunu bu siteden bir arkadaş gönermişti sağolsun, bende ekip ekip dağıtıyorum fidelerini.

papatya367 09-06-2016 19:03

3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, 2 hafta önce fide halinde uzun saksıya diktiğim ipeklerim çok güzel açıyorlardı ama ne olduysa birden bire 1-2 fidenin solup dallarının inceldiğini boyunlarını büktüğünü görüyorum çok üzülüyorum acaba çok mu suladım bilmeden nasıl kurtarabilirim ölmüşler midir yardımcı olur musunuz lütfen

Eklenti 617268
Eklenti 617269
[ATTACH]
[/ATTACH]

papatya367 10-06-2016 14:18

Gördüğünüz gibi pek canlı değiller neden anlamıyorum ilgilenen yok mu acaba

Selma_321 10-06-2016 15:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi papatya367 (Mesaj 1467559)
Merhaba arkadaşlar, 2 hafta önce fide halinde uzun saksıya diktiğim ipeklerim çok güzel açıyorlardı ama ne olduysa birden bire 1-2 fidenin solup dallarının inceldiğini boyunlarını büktüğünü görüyorum çok üzülüyorum acaba çok mu suladım bilmeden nasıl kurtarabilirim ölmüşler midir yardımcı olur musunuz lütfen

Eklenti 617268
Eklenti 617269
[ATTACH]
[/ATTACH]

Benimkilerde öyle oldu dipten kopup geldi en sonunda hepsi öldü sebebini bende anlamadım. Çokta üzüldüm çokta seviyordum

eceyıldız 12-06-2016 11:29

İpeklerim

5 Eklenti(ler)
Muhteşem güzellikte açan ipeklerimden seneye daha çok ekeceğim bence yazın açan en güzel çiçeklerden.

sevgihoca 13-06-2016 00:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi papatya367 (Mesaj 1467681)
Gördüğünüz gibi pek canlı değiller neden anlamıyorum ilgilenen yok mu acaba

Kedi tırnakları bol güneş ve suyu severler.Belki balkonunuz yeterli güneş almıyordur.Zor çiçek değildir aslında.

papatya367 15-06-2016 11:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1467691)
Benimkilerde öyle oldu dipten kopup geldi en sonunda hepsi öldü sebebini bende anlamadım. Çokta üzüldüm çokta seviyordum

Selma hanım maalesef benimkiler de hepsi boyunlarını büktü ama ben öğrendim nedenini, çok güneş istiyorlarmış ve suyu neredeyse hiç sevmiyorlarmış ben de çok sulamıştım hepsini eşime verdim çalıştığı yere dikmişler orası çok güneş görüyormuş inşallah büyürler.

papatya367 15-06-2016 11:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız (Mesaj 1467980)
Muhteşem güzellikte açan ipeklerimden seneye daha çok ekeceğim bence yazın açan en güzel çiçeklerden.

Sayın Eceyıldız çiçeklerinize maşallah diyorum hepsi harikalar ama belli ki çok güneşli bir yerdeler benim balkonum çok aydınlık ama güneş girmiyor onun için ben de katmerli cam güzeli ektim onlar güneşi pek sevmezlermiş hayırlısı bakalım şimdilik iyiler.

eceyıldız 15-06-2016 12:59

Evet Sevgili papatya, balkon çok güneş görüyor. ipekler fazla su sevmiyor benimde beyaz saksıdaki ipeklerde dipten kopmalar var. İpek sukkulent olduğu için çok çabuk solmuyor çürüyor çürük yeri kuruyor kopuyor ondan sonra fark ediliyor. Parmak kontrolü her zaman ve her bitkide işe yarar parmağınızı toprağa batırın kuru ise sulayın bazen toprak üstten kuru görünüyor buna dikkat etmek lazım.

gulibrişim 17-06-2016 09:29

Merhaba hayırlı ramazanlar.Bende yeni üye oldum uzun zamandır takip ediyordum siteyi.Benimde ipek çiçeklerim var ama yaprakları cansız çiçek açıyo.Bahçe toprağınada ektim ama anlıyamadım.

eceyıldız 18-06-2016 08:14

Ipekler özel bakım ve toprak istemez. Tohum her yerde can bulur benim bu ipeklerimin hemen hemen hepsi kendiliklerinden çıktı ve neredeyse bütün Saksılara çıktı. Bir defa ekin onlar her yıl çıkıyor. Sizin ipeklere gelince Sayın Gülibrişim ya havasız kalıyor ya da güneşi az görüyorlar.Güneşsiz ve havasız yerde iyi gelişmiyor ve pamuklu bite çabuk yakalanıyor.

gulibrişim 19-06-2016 15:57

Teşekker ediyorum Eceyıldız söylediklerinizi dikkate alıcam.

Batı Rüzgarı 19-06-2016 16:26

geçen sene ektiğim ipekler çok kısa süreli çiçekli kaldığı için çok az tohum almıştım.bu sene öylesine attım toprağa ve çimlenme oranı da çok düşük çıktı.topu toğu iki tane kök var.
resimleri incelediğimde çok daha büyük çiçekli versiyonları varmış.benimkiler ise küçük çiçekliyidi.güzel çiçekleri var ama değil bir gün çeyrek gün açık duruyordu...

eceyıldız 20-06-2016 12:58

O zaman ipeklerde tohum çimlenmesinde sorunu sadece ben yaşamıyorum. Bundan çıkardığım sonuç tohum bayatlayınca çıkmıyor olabilirdi, saksılarımda bu kadar ipek çıkmasaydı. Aslında çıkan sonuç ipek tohumlarını toplamayacağız **** tohumu alıp bir saksıya atacağız böylece zamanı gelince çimlenip kendiliğinden çıkacak.
Benim ektiğim tohumlar çıkmadı ama her saksıda ipek çıktı hemde tomar tomar ve hiçbirini atmaya kıyamadım.

Dumlupınar 03-09-2016 15:50

2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim ipek çiçeklerim.Çevremizde daha çok tırnak çiçeği diye biliniyor.Hiç sorun yaratmayan,bakımı en kolay çiçeklerden biri diye bilirim.Komşum küçük fideler halinde Haziran ayında vermişti.Sizlerle de paylaşmak istedim.SELAMLAR...

orkide-filizi 11-09-2016 19:24

1 Eklenti(ler)
Bizim burada saat iki çiçeği denir ipek çiçeğine. Fakat benim balkonumdaki saat iki çiçeklerim ve diğer tüm çiçeklerim pamukçuk pamukçuk hastalık yaptı. Bu hastalığın ne olduğunu bilen var mı? Tüm çiçeklerimde var ve kurtulamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.Eklenti 627327

Mücevher Çalısı 11-09-2016 19:53

http://www.agaclar.net/forum/genel-b...ruma/10740.htm

ParlakYıldızlar 11-09-2016 22:50

Bendeki ipek lerde de var ince beyaz tüy şeklinde kendi özelliği diye düşünmüştüm,ünlü bite benzemiyor.

Mücevher Çalısı 12-09-2016 01:38

1 Eklenti(ler)
Eklenti 627344

Batı Rüzgarı 13-09-2016 06:36

bu çiçeğin iki türü var sanırım.
geçen sene ektiklerim kısa boylulardı.çiçeği 1 gün bile açık kalmıyordu.bir kökten farklı farklı çiçekler çıkabiliyordu.(yalın kat çok kat farklı renkler vs)

bu sene sanırım yeni tohum paketinden geldi.daha gür daha uzun boylu daha uzun ömürlü (tam bir gün) ve tek çeşit çıkıyor.

bu konuda tecrübesi olanlar teyit ederlerse iyi olur.

eceyıldız 04-10-2016 09:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi orkide-filizi (Mesaj 1479027)
Bizim burada saat iki çiçeği denir ipek çiçeğine. Fakat benim balkonumdaki saat iki çiçeklerim ve diğer tüm çiçeklerim pamukçuk pamukçuk hastalık yaptı. Bu hastalığın ne olduğunu bilen var mı? Tüm çiçeklerimde var ve kurtulamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.Eklenti 627327

İpek çiçeğinin en büyük düşmanı bu unlu bit. Aşırı sulama ve nemli ortam buna sebep oluyor. Tabi sadece ipek çiçeğinin değil bütün bitkilerin baş düşmanıdır aynı zamanda ve tek çaresi bitkileri nemli ortamdan korumak ve aşırı sulamamak. Kurtulmak için ilaçlama işe yarar ayrıca arap sabunlu karışım ile yıkarsanız kurtulursunuz.

lenavita 20-11-2017 18:10

Çok mutluyum benimde kedi tırnağı çiçeğim oldu bu kış günü Adana'da bir dal alıp normal toprağa ektim pembe sanırsam. en sevdiğim rengi .koklendi ona çok iyi bakcam her yere değilsin

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025