agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Lobellia crystal palace (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/2668.htm)

Birol Ketenci 19-05-2011 13:13

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 806098)
Birol bey bir kez daha çimledirdiklerinizi resimlermisiniz?

Bu fotoğraf az önce çekildi. Yavaş yavaş gerçek yaprak çıkarmaya başlamışlar.
Eklenti 213964

nurguldk 20-05-2011 13:14

Arkadaşlar, lobelya, minicik tohumları gibi kendi de seyreltme yaparken çok narin. Gövdesi o kadar zayıf ki, şaşırtırken elinizde kalıveriyor, şaşırıyorsunuz :))

Ben çimlenen tüm lobelyaları bahçedeki son yerlerine aldım ancak bir kısmı telef oldu. Ve deneyerek anladım ki. Bu tür küçük tohumlu ve narin çiçekleri direk yerlerine tohum atarak yetiştirmeli.
Bu fotoğraf bahçeye alınmadan ortalama 15 gün önce çekildi.

Eklenti 210398[/QUOTE]

uzman16 22-05-2011 22:46

1 Eklenti(ler)
Lobelya gölge sever diye okuyunca, aldığım lobelyaları mavi yaseminlerin altına dikmekten vazgeçip ortancaların yanına diktim. Öğleden sonra (15.00'den sonra) güneş almaya başlıyor. Bakalım yerini sevecek mi?

Mavi mavi çok hoşuma gitti.

Eklenti 215076

Benol Hazaroğlu 23-05-2011 19:27

Geç de olsa lobelyalarım çimlenmişti ve ben onları tek tek bahçeye şaşıtmıştım. Benim işgüzar bahçıvan bu gün ben yokken gelmiş ve lobelyaların olduğu alanı hallaç pamuğu gibi atmış. Aklınca toprağı kabartmış.
Akşam eve gelip gördüğümde sinirlerim tavan yaptı. Kaldım yine lobelyasız.

ardabora 24-05-2011 07:51

sayın uzman16 bey :)

güzel bir görüntü oluşturmuşsunuz,ortancalar ne renk açacaklar? pembe-mor tonlarında açarlarsa ne güzel bir renk cümbüşü olur kimbilir...lobelya çok çekici bir bitki,hele ki mor-beyaz-mavi uyumu pek güzel oluyor.

sayın Benol Hazaroğlu,"üzülmeyin" demek geliyor içimden ama ben de kimbilir nasıl kızardım...fide satıın alarak üzüntünüzü hafifletin bence..

Kiraz 24-05-2011 08:13

Lobelyalar, pembe, beyaz camgüzellerinin yanında da çok güzel gelişiyor ve uyum sağlıyor.

uzman16 24-05-2011 08:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ardabora (Mesaj 809170)
sayın uzman16 bey :)

güzel bir görüntü oluşturmuşsunuz,ortancalar ne renk açacaklar? pembe-mor tonlarında açarlarsa ne güzel bir renk cümbüşü olur kimbilir...lobelya çok çekici bir bitki,hele ki mor-beyaz-mavi uyumu pek güzel oluyor.

sayın benol bey,"üzülmeyin" demek geliyor içimden ama ben de kimbilir nasıl kızardım...fide satıın alarak üzüntünüzü hafifletin bence..

Bey mi? :D
Hanım doğru olacak.

Geçen sene pembelerdi.
2 aydır ortancalara mavileştirici veriyorum.
İşe yarayıp yaramadığını ancak açınca anlayacağım.
Umarım mavi açar da masmavi bir köşe olur.
Lobelya gölgede nasıl gelişecek göreceğiz.
Bekliyorum.

ardabora 24-05-2011 08:51

"sayın uzman16 bey :) ""

bu bey nerden çıktı ya? karıştı ortalık..lütfen kusura bakmayın....

Benol Hazaroğlu'na da bey demişim bakar mısınız...iyisi mi gidip bahçede ot yolayım ben,iyi değilim bugün :)) çok çok özür ...

Kiraz 24-05-2011 09:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 (Mesaj 809191)
Bey mi? :D
Hanım doğru olacak.

Geçen sene pembelerdi.
2 aydır ortancalara mavileştirici veriyorum.
İşe yarayıp yaramadığını ancak açınca anlayacağım.
Umarım mavi açar da masmavi bir köşe olur.
Lobelya gölgede nasıl gelişecek göreceğiz.
Bekliyorum.

Geçen sene yarım gün güneş alanlar çabuk bozulurken, sadece öğlende iki saat güneş alanlar çok daha uzun süre çiçek açtı. Her ne kadar çoğu yerde güneş ister diye yazsa da bizim iklimimizde yarı gölgenin daha uygun olduğunu düşünüyorum, nemi seviyor. Ortanca altı uygun olabilir.

cemo 24-05-2011 20:10

Haydaaa, şimdi al lobelyaları güneşten, gölge ara cemo:(
Valla yoruldum:)

nurcanaybay 24-05-2011 20:28

:))) Okuyunca ben de aynı şeyi düşündüm.Üstelik sardunya ve ipek çiçeği ile birlikte dikmiştim.:)

gilan 24-05-2011 21:46

Cemo senin gölgeye alman gerekmeyebilir. Lobelya aslen güneş seviyor ama 25 derece civarında sıcaklıklar istiyor. Ama bir Akdeniz ülkesi olan ülkemizde güneş demek yazın 35 derece demek. :) O yüzden yarı gölgede daha iyi gelişiyorlar. Karadeniz daha serin oluyordur sanırım.

saimerguvan 17-06-2011 20:37

Lobelia

1 Eklenti(ler)
Bütün yaz açıyor

saimerguvan 21-06-2011 11:13

Lobelia

1 Eklenti(ler)
Dekora uygun bir bitki

zenfree 22-06-2011 14:15

Çok güzel görünüyor.

Benol Hazaroğlu 08-08-2011 15:50

Çimlendirme olmayınca 1 kasa lobelya alıp tek sıra halinde bahçeye dikmiştim. Hepsi öldü.
Çok sulama fikrine katılmıyorum, diktiğim yer fazla sulanıyordu hepsi saman görünümlü oldu.
Saksıya diktiğim 5 adet sağlıkla yaşamını sürdürüyor.

mavisedir 14-01-2012 20:14

Benim aldığım vilmorin marka tohumun üzerinde, lobelia naın bleu yazıyor. Başka bir cins mi acaba? mavi krenk otu yazıyor türkçe olarakda.

çiğdemm 09-02-2012 15:30

Ben de zengardenden lobelya tohumları aldım. Ektim 2 hafta oldu ama hala bi hareket yok. yorumları okudum. 4-5 günde çimlenenler bile olmuş. Nerde yanlış yaptım acaba?

ahmeter 09-02-2012 18:17

Lobelia

Bu bitki ile 3 sene evvel tanışdım ve geç tanıdığıma pişmanım
Geride kalan mesajlarda Saim Erguvan benim bahçemde olan bir resimdir
Yazın gayet gösterişli ve bu sene bu kış farkına vardım soğuğa dayanıklı
Toprak henüz ısınmadı Sayın Çiğdem hanım ektiğiniz tohumlar hava ısınınça ortaya çikaçak İyi Günler

Benol Hazaroğlu 10-02-2012 11:17

Bu gün tekrar Zengardenden yeni aldığım lobelya tohumlarımı ektim. Oda sıcaklığında ışık akan cam kenarına yerleştirdim.

İnşallah bu sene hepsi çimlenir.

çiğdemm 10-02-2012 12:51

Bugün çok güzel bir güneş var burda ve bende hepsini dışarı çıkarttım ısınsınlar diye:)) Sn. Ahmeter *** ederim umut oldu benim için..

sevgülk 14-03-2012 10:07

Arkadaşlar bu çiçekten benimde olsun istiyorum.Tohumundan gönderecek arkadaş var mı? Çok güzel görünüyor.

Adalet Yağcı 04-04-2012 23:09

İki yıl önce tohumdan yetiştirdiğim sarkan lobelliaların yere dökülen tohumlarını almıştım.
Pek ümitli olmamakla beraber yine de ektim, yaklaşık bir haftada çimlendiler, henüz çok minikler ama olsun, iki yıllık tohumun çimlenmesi çok sevindirdi beni.

Adalet Yağcı 04-04-2012 23:11

Toplu halde sarkan lobelia.

gülenmelek 05-04-2012 14:29

Bu Lobelia ve Campanula tabiri caizse beni deli ediyor :( Tohumlar o kadar minik ki. Ekiyorum, çıkıyorlar ama bir türlü yaşatmayı başaramıyorum. Bir püf noktası var ama ne ;)

Adalet Yağcı 05-04-2012 17:29

Püf noktası, onları açık alanda çimlendirmek, tohumlar çok küçük oldukları için üzerini toprakla kapatmamak, sürekli nemli kalmasına dikkat etmek.

Aslında bir defa ektiğinizde toprağa düşen tohumlardan kendiliğinden çimlenir.

böyle.

gülenmelek 05-04-2012 20:27

Teşekkür ederim sevgili Adalat hanım. Hep pet bardaklarda üzerini kapatarak denedim. Alıştırmaya çalışırken üzerlerini açtığımda hepsi ölüyor. "böyle"lerinizin maşallahı var ;) Ben o boyunu göremedim henüz. Evde cocopeat var, üstü açık saksıya onunla deneme yapayım birde. ;)

Adalet Yağcı 05-04-2012 20:46

Sadece cocopeat olmaz, en iyisi kaliteli bahçe toprağı ile torfu karıştırarark ekin.
Tohumları serptikten sonra elinizle toprağa doğru bastırın hafif hafif.
İlk hafta üzerini bir streçle kaplayın, dört beş yerinde kurşun kalem çapında delikler açın ki hava alabilsin.
Böylece toprağın nemini korumuş olursunuz.

Sulamayı fıs fısla yapın, her gün bir kaç defa kontrol etmeniz gerekir.
İlk çimlenmeleri gördüğünüzde streci çıkarın.
Gelişmeleri bu başlıkta görmek dileği ile.

elek 05-04-2012 21:04

Sevgili Gülenmelek, elinizde diatomit vardır; diatomiti yıkarken süzekten çıkan ince taneleri toprağın yüzeyine 1 cm kadar sererek deneyin. İyice balçık kıvamında çıkan ilk suyu değil de 2. veya 3. yıkama suyunu süzdürüp kullanın ama. İnce tohumlarda süper kullanışlı; renkten dolayı nereye ne kadar tohum düştüğünü daha kolay görebiliyorsunuz. Hem de nemi fazla kaçırma ya da eksik bırakma gibi bir sıkıntı olmuyor.

Ayrıca pet bardaklara değil; direk olarak kullanacağınız saksıya ekmenizi tavsiye ederim. Minicik şeyleri ayırıp başka bir yere aktarmak hiç de kolay olmuyor.

gülenmelek 05-04-2012 21:24

1 Eklenti(ler)
Aslında torfta denemek istememin amacı, hani torf daha girintili çıkıntılı olur, tohum çok derine inmeyecek ama aralara girip çimlenince tutunacak bir yer bulur diyeydi, hem de yeterli ışık almış olurdu ;) Tabi bu benim düşüncem idi ;) Toprakta denedim, yüzeyi çok düz oluyor. Sanki o cılız, küçücük bitki tutunacak yer bulamıyormuş gibi geliyordu bana. Tamam; karışım toprak ve torf olacak, üzerine de en incesinden diatomit kırıntıları ;)

Bu, benim şu an yaşayan tek lobelyam. Tabi yaşıyor denebilirse :( (Fotoğrafı şimdi çektim)
Oradan bakınca görülebiliyor mu bilmem ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025