![]() |
ısıtma sorununu ben çözümleyeceğim..
Resimlerden baktıgınız kadarıyla durum çok mu vahim? |
İlk fotoğraftan gördüğüm kadarıyla ışık sorununuz başlamış bile. Nihan Hanım, ne diyeyim ki şimdi ben...
|
Çok acil ısıtma düzeneğini hazırlayın, raflardaki violleri en üst sırası hariç kaldırın yer açılsın (raflara aydınlatma düzeneği kurmanız çok masraflı olur.) Sonra fideleri hazırlayacağınız sehpa üzerine dizin. Yere koymayın, soğuk hava yere çöker. Isıtma düzeneğini çalıştırın, fideleri herhangi bir örtüyle örtmeyin ki ışık engellenmesin. Gündüz çok iyi havalandırma yapın ama sıcaklığın düşmesine de izin vermeyin. Fideler zayıf gelişiyor, bu yüzden onlara koruyucu olarak bir fungusit verin. Çok yoğun güneş olursa hafif bir gölgeleme örtüsü kullanın. Ama sonra hemen kaldırın.
Sera2 resminde yukarıda görünen karanlık yapan örtüleri kaldırın. |
tamam
fungusit mantar ilacı değil mi? Tohumlarımda mantar mı var? Ya da mantar olma riski?? Fungusit öneriniz var mı? |
Fungusit mantar ilacı. Bu aşamada CAPTAN verin. Fide döneminde görülen mantari hastalıklara yakalanmasınlar. Çünkü zaten ışıksızlıktan boyun uzatmışlar, zayıflar.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim bahçemdeki 3 yıllık kasımpatılarım. 3 yıl önce küçücüklerdi. Çiçekleri ve yeşil kısmı solunca tam dipten buduyorum. Dipten tekrar yeşermeye ve bir sonraki seneye hazırlanmaya başlıyorlar. İki gündür de tomurcukları açmaya hazırlanıyor :)
Eklenti 22147Eklenti 22146 |
Benim ilk kasımpatım açtı.:)
|
Ben şimdi Koçtaş'ta gördüğüm iri çiçekli kasımpatıyı saksıdan çıkartıp bahçeme diksem tutar mı?Bahçemde küçük beyaz çiçekli olanlardan var ve çok aşırı gelişti büyük çiçekli neden olmasın diye düşündüm cevap verirseniz biriniz sevinirim.
|
Tutar tabi neden tutmasın. Ben de geçen gün aldım Koçtaştan 6 ufak saksı. Dipleri kötü görünen kasımpatıların önlerine diktim. Artık dibi görünmüyor. Ne renk açacaklarını henüz bilmiyorum.
|
ARKADAŞLAR ,GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA BENDE KASIMPATI ALDIM..HALA ÇİÇEKLERİ VAR...SORMAK İSTEDİĞİM ÇİÇEKLERİ BİTİNCE,MEVSİMİ GEÇİNCE YANİ;BİTKİ ÖLÜYOR MU ;YOKSA BİR SAHAKİ YIL TEKRAR AÇIYORMU??AYRICA YİNE ALIP DİKSEM BÜYÜR MÜ???:rolleyes:
|
Sevgili burçak lütfen forumu okuduktan sonra sorularınızı yöneltin. Bakın Limon ne demiş:
Bunlar da benim bahçemdeki 3 yıllık kasımpatılarım. 3 yıl önce küçücüklerdi. Çiçekleri ve yeşil kısmı solunca tam dipten buduyorum. Dipten tekrar yeşermeye ve bir sonraki seneye hazırlanmaya başlıyorlar. İki gündür de tomurcukları açmaya hazırlanıyor Yani bitki çok yıllık. |
2 Eklenti(ler)
Güler Hanım'ın 8 Eylül toplantısında hediye ettiği kasımpatılar açmak üzere. :)
|
2 Eklenti(ler)
Pembe olanı geçen sene almıştım. Bilmediğim için hiç budama yapmamıştım. Diğerini de bu sene aldım. Rengini çok beğendim. Yakın zamanda renkleri çoğaltmak istiyorum. Çok seviyorum bu çiçeği:D
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bunlar da benim bahçemin sonbahar güzelleri. Bahçevan verirken değişik bir isim söylemişti ama tam hatırlayamıyorum. Bilen var mı? Kasımpatının değişik bir cinsi olduğunu düşünüyorum |
1 Eklenti(ler)
Bu resmi eklemeyi unutmuşum :o Bu arada bu fotoğraf küçültmeyi tam kıvıramıyorum. Ya küçültemiyorum **** fazla küçük oluyor. Öğreneceğim inşallah..
Sevgiler, |
Sayın Koyu yeşil çok şahane çiçeginiz zannedersem ismi kartopu ben çok aramıştım fakat bulamadım.
|
Beyaz olandan bir kök de bende var. Haziran ayında da açıyor.
|
Teşekkürler Sonreis. Evet yazbaşı da açıyor biraz daha az coşkulu bir şekilde :)
|
Alıntı:
Benden önce davranmışsın.:p Ben de tam ''Güler ortalarda yok ama olağanüstü ilgisi ve nezaketiyle, üşenmeyip taşıdığı, hepimize kendi elleriyle tek tek dağıttığı kasımpatıları, onu hatırlatıyor.'' diyecektim. :D http://img260.imageshack.us/img260/1...aros041eh2.jpg |
Sn BALIKCI çok güzeller gerçekten. Uyguladığınız özel bir yöntem var mı?
|
Alıntı:
Özgür bırakıyorum,:p bildikleri gibi gelişiyorlar.:dilli: Açıkta, havadar ve güneşli bir yerdeler. |
Teşekkür ederim.:))Ben da gelip gidip mıncıklamayı keserek özgür bırakayım en iyisi:p
|
Yaseminin dibine diktiğim kasımpatılarım bol çiçeklendiler. Açıklamayı fotoğrafın altına yaptım.
http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=12319&c=440 http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=12318&c=440 |
bu güzeller tohumdan üretilebiliyormu?
|
Merhaba Limon, ne kadar sağlıklılar kasımpatlarınız, harika görünüyorlar, gözlere şenlik :)Tebrikler.
|
Sevgili GLCN 2.sayfada bir arkadaşımız tohumdan filizlendirdiğini belirtmiş ama son durumlarını yazmamış. İsterseniz ben size çelik alma dönemi gelince çelik göndereyim:))
|
Çok teşekkür ederim sevgii coyote şimdi okudum o mesajı benim gözümden kaçmış anladım tohumdan olmuyormus buralarda bakayım başka renklere bakayım sz
izin renklerden bulamazsam isterim çok teşekkürler Geçenlerde bir markette görmüstüm ama renkleri hosuma gitmediği için almamıstım.... |
Sayın Balıkçı ben sizden önce yazmışım ama. Sizin kasımpatılar benimkilerden önce açmışlar. Çok güzel renkleri.
Sevgili Limon sen de mi 3/15 kullanıyorsun Güler Hanım gibi? :) |
bahçemdeki kasımpatlarından
|
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025