![]() |
Benim ektiğim tütün çiçeği tohumları çok cansız. Sizinki çok iyi gelişmiş. Kokusu nasıl?
|
2 Eklenti(ler)
Kokusu bildiğiniz gibi, müthiş. Dış kapıdan ev'e (bahçe'ye) adım atar atmaz, mis gibi kokusu geliyor. Tabii bu kokunun algılanmasın'da, çiçeği yukarıda'ki fotoğrafı çektikten sonra söküp, kapı yakınlarına, ön bölüme dikmemin'de etkisi var.
Çünki uzun beton direkler var, tam onun arkasında çıkmıştı, hani nerdeyse görülmüyordu bile. Şimdi bahçenin en ön kısmın'da duruyor. Zaten zar zor yetişiyor -bari gözümün önün'de dursun- dedim!! |
2 Eklenti(ler)
Sayın Ayazkentli tütün çiçeğinizin maşallahı var geçen sene tırtıllardan kurtarmak için kapalı balkona aldığım tütün çiçeğim iyice gelişti ve sanırım çiçek verecek:)
Eklenti 138615 Eklenti 138616 |
Sn. Günebakan, bence asıl sizinki'nin maşallahı var. Ne kadar büyük ve gür olmuş öyle. Çiçekleri açmaya başlarsa, bir biri peşi sıra, bir çok çiçek olacak sanırım.
Benim'ki bu gün 3. çiçeğini açacaktı ama, acaip soğuk, rüzgarlı bir hava var. Hani, kış'ın 2-3 hafta dışında, böyle soğuk görmedim desem yeridir. Umarım çiçeklerini dökmez. |
Akşamları çiçeklerin kokusunda fark oluyor mu? Çiçekler kapanmıyor değil mi?
|
Teşekkür ederim Ayazkentli benimki kışı kapalı balkonda geçirdi. Nisan 15 den sonra dışarı çıkardım oda bunu bekliyormuş çok güzel gelişti. İnşallah çiçeğini de görürüz:)
|
1 Eklenti(ler)
Sn. uzman16,
geceleri kapanmıyor, en azından gece saat 22-23 sıraların'da gördüğüm kadar açık duruyorlar ama, sabaha karşı ne durumda oluyorlar hiç farketmedim. Kokusu gece'de çok güzel ama, sıcak ve rüzgarsız hava'da, çok daha fazla hissediliyor. Örneğin dün ve bu sabah, çok rüzgar ve soğuk olduğundan, pek koku algılayamadım. Aşağıda'ki fotoğrafı bu sabah saat 11.00 gibi çektim. İlk iki çiçek soğuktan'mı yoksa gövde henüz küçük olduğundanmı'dır bilmem, kapanmış ama 3. çiçek açmış, dördüncüsü'de açmak için bekliyor. (Gerçi soğuktan olsa, 3. açmazdı. Her halde gövde henüz çok çiçek için yetersiz kalıyor, diye tahmin ediyorum). |
1 Eklenti(ler)
İşte sonunda açtı aslın da bir kaçtane çiçek tomurcuğu var ama onları bekliyemedim güzel bir kokusu var:)
Eklenti 141894 |
Beyaz, ne kadar güzel. Elinize sağlık.
Ben hala tütün çiçeği yetiştiremedim. Tohumları hemen ekeyim. Tohum toplamayı ihmal etmeyin günebeken. Sizden beyaz için talepte bulunacağım haberiniz olsun. ;) |
Tamam Sevgili Uzman16 inşallah toplayabilirim:)
|
1 Eklenti(ler)
Tütün çiçeğim dallanıp, budaklandı (yerler'de sürünüyor. Sırık diksem iyi olacak galiba) ve bir çok çiçeği oldu.
Aslında bir saksıya alıp, uzun beton direklerinin birine asmayı ve sarkan tip yapmayı düşünüyorum ama kuruturum diye çekiniyorum. |
Benim tütün çiçeğim birkaç çiçek yaptı ama hiç tohum olmadı. Bazı dalları kuru şimdi tekrar kendine gelmeye çalışıyor bakalım başka çiçek açarmı. Ayazkentli pembe tütün çiçeğin çok güzelleşmiş:)
|
İlk sayfayı tekrar okuyunca, sn. uzman16'ın başına gelen (tütün çiçeği yerine, petunya çıkmasını) okuyunca, birden -acaba benim çiçek'te petunya olabilir'mi- diye şüpheye kapıldım.
Çiçeklerinin tiplerinden bazıları sizinkiler gibi, bazıları ise aynı petunya'ya benziyor. Benimkinin yaprakları (çiçeklerinin değil, gövdenin yaprakları) tıpkı, sigara yapımında kullanılan tütün bitkisinin yaprakları gibi, hafif yapışkanımsı. Petunyanın yaprakları'da böyle yapışkanımsı'mı arkadaşlar? Eğer bu, tütün çiçeği ise tohumlarından, isteyen arkadaşlara gönderirim. Önce ne olduğuna karar verelim. Gerçi kim görse tütün çiçeği diyor ama, farklı yörelerde aynı çiçeğe farklı isimler verildiğini biliyoruz. |
(PETUNYA YAPRAKLARINDA YAPIŞKANLIK aldıktan bir müddet sonra yaprakları şekerli gibi yapışkanlaşıyor, bu'da bitkinini ölmesinin başlangıcı oluyor).
Yukarıda'ki parantez içinde'ki bilgiyi, az önce -petunya- bölümünden kopyalayıp aldım. Gerçi benim çiçeğin yapraklarında'ki hafif yapışkanımsılık, hem geçen yıl hem'de bu yıl ilk çıktığından beri, dikkatimi çekiyordu ama sorun olarak algılamamıştım, yani normal zannediyordum. Fakat ilginç olan nokta şu, gayet sağlıklı duruyor. Petunya bölümünde anlatılan tür'de, şekerli bir yapışkanlık'ta yok. Sanki daha çok kendine özgü yapısından kaynaklanıyor gibi duruyor (tıpkı tütün bitkisinin yapraklarının yapısı gibi). |
Sayın Ayazkentli galiba haklısınız sizin tütün çiçeği gerçekten petunyaya benziyor şimdi dikkatli bakınca yaprakları da tütün çiçeğinin yapraklarından küçük gözüküyor.Ayrıca benim eklediğim tütün çiçeğinden çiçekleri de farklı Ama petunyaysa bile çok güzel çiçeklenmiş.
|
Petunya olması, benim için aslında pek farketmiyecek, çünki dediğiniz gibi çok güzel bir çiçek, çok güzel kokuyor, üstelik çok küçük farklar dışında tütün çiçeği ile ikiz kardeş gibi birbirlerine benziyorlar (görüntü olarak).
Kötü tarafı, kendimi sanki ev değiştirmiş gibi hissedeceğim!!!! çünki bundan sonra bu çiçeği -petunya- bölümün'de yazmak durumunda kalacağım. İyi tarafı, burayı takip edecek olan başka arkadaşlar, benzer bir durum yaşarlarsa, kendilerininkinin hangi çiçek olduğu konusunda, bir fikir sahibi olurlar. |
2 Eklenti(ler)
Geçen seneki karışıklığın ardından bu sene sonunda tütün çiçeklerim açtı. Tek kök ama çiçek dolu. Pembe renkli. Gündüz hiç kokmuyor ama akşamları muhteşem bir kokusu oluyor.
Cemo'ya tohum için çok teşekkürler. Eklenti 167586 Tohum alabilirsem çok iyi olacak. Eklenti 167587 |
Kuruyan çiçeklerden dökülmeden tohum alırsanız bir sürü tohumunuz olur. Ayrıca kendi döktüğü tohumlardan da baharda yenileri çıkar.
|
Alıntı:
Kuruyan çiçeklerden tohum almak isterim, zira kokusu çok güzel. Daha çok kök bir arada olsa mutlaka daha hoş görünür ve daha yoğun kokulu olur. Seneye kesinlikle bahçemde tekrar görmek isteyeceğim bir çiçek. Cemo'ya siz tohum yollamıştınız geçen sene, dolayısıyla size de teşekkür ederim. ;) |
Çok güzel bir çiçekmiş, ilk defa görüyorum. Sayın uzman16, tohum dağıtımı yaparsanız listenizde yer almak isterim.
|
Elbette SDurul, seve seve. Yeter ki tohum alabileyim. Şu an çiçeklerde kuruma yok, kuruma başlayınca çiçeği yakın takibe alacağım. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili uzman16'nın gönderdiği tohumlardan oluşan tütün çiçeği fidelerim. Daha sıktılar, bazılarını şaşırttım. Şaşırtılanlar bu kadar gelişmedi. Şu anda biraz daha büyükler. Bu fotoğraf geçen hafta çekildi.
Eklenti 229470 |
Benimkiler de yaklasik bu kadarlar sevgili SDurul. Bahceye aktardim. Ne zaman cicekleneceklerini biliyor musunuz?
|
Sevgili çiçeksever70, ben de ilk kez yetiştiriyorum. Hiç bir fikrim yok. Hep birlikte göreceğiz. :) Sevgiler...
|
Ben de Sn.Zeki Yağlı'nın gönderdiklerinden çimlendirmiştim. Yaklaşık SDurul'un fotoğrafındakiler kadar oldular. Bir tanesini denemek için bahçeye geçirdim, salyangoz dışında şikayeti yok, yapraklarının yarısı yendikten sonra yeni yaprak çıkarıyor, bir kısmını da viyollerden çıkararak biraz daha büyük saksılara şaşırttım, biraz güçlendikten sonra bahçeye dikeceğim.
|
2 Eklenti(ler)
Diğer bitkilerime olduğu gibi tütün çiçeğime de tırtıl dadandı. Umarım hepsini bitirmez.:mad:
Eklenti 232902 Eklenti 232903 |
1 Eklenti(ler)
Gölgeye diktiğim nicotiana gelişti, salyangozlar uğradı ama çok zarar veremedi. Henüz çiçek tomurcuğu yok, bekliyorum. Saksıda kalanları biraz daha güneş alan yerlere dikeceğim.
Eklenti 238241 |
2 Eklenti(ler)
Nicotianalarımın bu gün itibariyle durumu. Açmalarını bekliyorum, hiç bir kıpırtı yok.
Eklenti 242623 Eklenti 242624 |
2 Eklenti(ler)
Dogum telasindan bu basligi unutmusum.Tütün ciceklerim Temmuz sonundan beri cicekler icinde. Bahceye aktarmistim kocaman olup her yere yayildilar. Ama bahsedildigi gibi koku almadim hic.
|
2 Eklenti(ler)
Nihayet bugün ilk çiçeğimizi açtık. Sevgili uzman16'ya teşekkürlerimle.
Eklenti 244477 Çiçeğin akşam güneşi vurmuş arka kısmı. Eklenti 244478 |
birkaç yıl önce tütün tarlasına girmiştik ailemli birlikte. tütünlerin çiçeklenme zamanıymış. çok güzel kokuyorlardı. bu tütün çiçekleri de öyle kokar mı acaba
şimdilerde hiç tütün ekilmiyor artık |
Benimkilerin hic bir rengi kokmuyordu ne yazik ki.
|
İlki beyaz açtı, diğerleri de açmak üzere. Kokuları hafif ve güzel. Çiçekleri umduğumda büyükmüş, beğendim. Yaprak ve çiçek sapının biçiminden dolayı, duvar diplerine, kenarlara daha çok yakışacağını düşünüyorum.
Çimlenenleri salyangoz korkusuyla bahçeye geç aktarmıştım ama daha da erken aktarabilirmişim. Fazala zarar görmediler ve saksıdan çıktıktan sonra hızlı geliştiler. |
Birkaç sene önce bende de vardı beyazı ne yazıkki İzmirde bırakmak zorunda galdım hafif kokuluydu. Şimdi yeniden yetiştiriyorum:)
|
bende tohumunu yeni aldım ektim bakalım hayırlısı bende aranıza katılmış oldum herkese sağlıklı çiçekler
|
Alıntı:
|
Sevgili lir, benimkiler tohum yapmıyor. Üzerindeki çiçekler kurumadan dökülüyor. Ama arkadaşların gönderdiği tohumlardan biraz gönderebilirim. :)
|
Alıntı:
|
bende dün ektim tohumları saksıya öylece serptim bakalım çıkacak mı 2-3 hafta bekleyeceğiz sanırım
|
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025