![]() |
Pazar günü yaylaya gittiğimde geçen bahar diktiğim deniz lavantalarının soğuklarda etkilenmediklerini gördüm, hatta üzerinde bir kaç tane çiçek bile vardı.
Balkonda üzerine bir sera yaparak tutabilirsiniz sanıyorum. |
Adalet Hanım, Şubat ayında üzerinde kar ve çiçek var diyorsunuz. Muhteşem bir haber bu. Demek soğuğa dayanıklı. Teşekkürler. :)
|
Sadece iki bitkimin üzerinde yeni açmış gibi görünen dört beş minik çiçek gördüm, diğerlerinde çiçek yoktu, yaprakları da soğuktan hiç etkilenmemişti.
|
Beşiktaş migrosa tohumlar gelmiş Limonium Sinuatum Statice var isteyen arkadaşların haberi olsun
|
1 Eklenti(ler)
Deniz lavantası Adalet Hanım sayesinde tanıdığım bir bitki. Aldığım paketlerin hemen hemen çoğunu ektim. Bazıları yeni çıkıyor, bazıları toparlanıyor.
Eklenti 134973 |
Maşallah, kendilerini kurtarmışlar, gelişimleri çok iyi görünüyor, artık gece gündüz dış ortamda kalabilir.
Sürekli dış ortamda kaldığında yaprak renkleri hafifçe kızıllaşabilir, endişe edecek bir şey yok korkmayın. Fideciklerinizi bir ay sonra gerçek yerlerine dikin, bu sene bolca çiçekleneceklerdir. Saksıda ve ya bahçede, gerçek yerine diktiğinizde yanına ince bir destek dikin, çiçekler sapları ile yana yatabiliyor, uzadıkça bağlarsınız. |
Deniz lavantalarım gayet sağlıklı gelişiyorlar. Hatta bir tanesi gövdenin ortasından dal uzatmaya başladı. Çiçekleri de yolda demektir. Merakla bekliyorum.
|
Çocukluğumdan hatırladığım bir çiçek.Yıllar sonra bende tohumunu bulup ektim.
|
Harika egede biz bu çiçeği ot olarak yerdik.Ah nerde şimdi o bolluk çiçeği bile yok.
|
Üç sene önce ektiğim mor çiçekli deniz lavantasını bir yıllık sanmıştım, bu yıl üçüncü yılı ve kökünden sürekli yeni sürgünler veriyor. Sürgünleri ayırıp diktim, bakalım tutacak mı?
İlk diktiğim kök saksıda ve korunaklı bir yerdeydi, bu nedenle mi üçüncü yılında, türünden mi anlayamadım ama önceki sene üzerine iyi kar yağmıştı. Çiçekleri senede bir kaç kere açıyor ve çok dayanıklı, çiçek renklerini de sevdim, kuraklığa dayanıklı,... daha ne isteyeyim, bahçeye de bir kaç tane diktim, bakalım ne yapacaklar :) |
İlgiyle takip ediyorum.
Bizim buralarda deniz kıyısından topladım durdum yazın, çok güzeller. umarım tohum bulabilrsem ben de deneyip fotoğraflarını paylaşırım :) |
Dayanabildiği en düşük ve en yüksek sıcaklık kaç derecedir?
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
tohumlarını nasıl elde edriz benım buralarda var çiçek açmış şekilde ama nasıl dıkılır bılemedım
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025