![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Zinnialarım çok güzel geliştiler. 50-60 cm yükseklikte, gövdeleri çok sağlam kendi başına destek gerektirmeden ayakta kalabiliyorlar. Buradaki deneyimleriniz yardımıyla fideleri bol güneş alan yere dikip bolca suladım. Bir tane çiçek açtı şimdilik ama hepsi sırada. Çiçek ebatı oldukça büyük. Tek bir çiçeğin fotoğrafını eklemek istemiyorum grup halinde açınca eklerim. Bu çiçeğin açma şekli çok enteresan geldi bana. İlk gün çiçek bozuk açıyor zannettim. Dikkatli bakınca çiçeğin her bir yaprağının yanlamasına rulo halince sarılı olduğunu farkettim. Tammaıyla açılması iki gün sürdü. Çiçeğin ortasında da kendisinden apayrı küçük küçük sarı çiçekler var gibi. Ben bu çiçeği de çok sevdim. Sorunsuz, nazlanmayan, gösterişli bir çiçek. Her sene yetiştirmek isteyeceğim çiçeklerden. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu başlık gözümden kaçmış, ancak şimdi gördüm. Ben geçen yıl Zinni veya Kirli hanım veya Kıbrıs'ta dendiği şekliyle Rüstempaşa yetiştirmiştim. Çok da güzel olmuşlardı. Tek bir sorun oldu ki, boyları uzayınca devrilmemeleri için çevrelerine sepet gibi bir düzenek yerleştirmiştim. Çiçekleri çok gösterişli ve rengarenktiler, beni rahatsız eden tek şey yapraklarının pütürlü veya tüylü bir yapıya sahip olması oldu, (yani durdukları yerde pek de sorun olmuyor ama ben çiçeklerle haşırneşir olmayı seven biri olarak çiçeklere yaklaştığımda yaprakları eğer elime falan değerse rahatsız oluyordum şöyle de diyebiliriz bazı kimseler Şeftali'nin tüyünden rahatsız olur ya! işte öyle birşey) bunun dışında onları o kadar çok sevdim ki geçen hafta yeni fideler aldım. İşte geçen yıl yetiştirdiklerimden birinin fotoğrafı... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bitkinin yüksekliği 80 cm civarına ulaştı. Desteksiz ayakta durabiliyorlardı ama geçen gün rüzgarlı havada bir bölümü devrilince bağlamak zorunda kaldım. Bol çiçeklenmeye başladı. İlk açan çiçek bile çok keyifli duruyor. Öyle iki günde bozulan çiçeklerden değil. Seneye kesin ekeceğim çiçeklerden. Tek renk olması da güzel oldu, hem göz yormuyor, hem tohum toplarken o renk miydi bu renk miydi sorunu olmayacak ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Zinnia konusunda bende sizin gibi düşünüyorum .Bu kadar değişik renk ve şekle sahip bir çiçeği ilk defa görüyorum . sık ve grup halinde dikildiği zaman daha da hoş görüntü veriyor .Sevgili Nalan Dayıoğlu ve Salih İnceçayır arkadaşlarımın gönderdiği Zinniaları birbirine karıştırdım ancak sanırım elegance cinsi . Kocaman bir çiçek açtı , renkleri nefis , birde çiçek 1.5 aydır bozulmadan duruyor . Sevgili Limon tamda sizin istediğiniz gibi bir çiçek bunlar . Fotoğraflarını yarın yükleyeyim sizdekilerle mukayese edin ,değişikse paylaşabilirim . Seneye bahçelerimiz Zinnilar ile şenlensin . Zinnia ile ilgili bir tek sorunum , alttaki ilk çıkan yapraklar kuruyor buda görünümünü bozuyor .Sizinkilerde böyle bir sorun oluyormu ? Selamlar . |
|
|
|
![]() |
|
|