![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Didem herhalde bugünlerde ekmek lazım, şaşırtmaya da pek gelmiyor yer açelyası, onun için kararsızım ![]() Belediyenin diktiği fideler tek tük de olsa açmaya başladı, İzmir bu kış ve bahar yine renk renk yer açelyaları ile dolacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-12-2009
|
Teşekkürler sevgili Acemifüsun, hemen ekeyim, ama dediğiniz gibi yerlerine ekeyim ki şaşırtma yapmak zorunda kalmayayım. Hareket olursa da sizlere haber veririm. Gerçekten de yine bir cümbüş olacak yol kenarları. Bakmaya doyamıyorum, birgün kaza yapacağım diye korkuyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Kışında mı çiçekleniyor? Şimdi tohum ekilip, bahara çiçeklenirler diye düşünmüştüm. Bir yapı markete gitsem, ilk işim tohumu alıp hemen ekmek olacak. Meğer ne çok bitki tohumunun ekme zamanında yanlışlık yapıyormuşuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
Ben de kışın çiçeklenmesine şaşırdım ama yol kenarları ciddi anlamda renklenmeye başladı...Çiçekli kalma süreci çok uzun.. Bahar ve yaz ortalarına doğru uç alma mı yapıyorlar acaba diye düşünüyorum.. Çünkü geçen sene mayıs sonuna kadar çiçeklenme devam ediyordu.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Ben hersene tohumlarını çiçekten alıp ekiyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. Yalnız ben de bu mevsimde nasıl olacağını anlayamadım. Baharda ekiyorum çünkü her sene. Bu arada tohumları direk bahçeye de ekebilirsiniz. Ancak bu durumda kayıplar olabiliyor. Ben bahar gelmeden içerde çimlendirip şaşırtmayı direk bahçe toprağına yapıyorum. Çok dayanıklı bir çiçek bu anlamda. Pek kayıp yaşatmadı bana. Hem böylelikle bahar başından yaz bitene kadar açıyorlar...Kuruduktan sonra da tohumlarını topluyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada benim tohumlara bir balayım. Fazla varsa isteyenlere gönderebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu çiçekte şaşırttıklarım hiç gelişemedi, cılız kaldı ama direkt ektiklerim çok dallanıp budaklandı. Bu sene çimlenenlerin hiç birini yaşatamadım, salyangoz mu/ yanındaki başka çiçek mi neden oldu anlayamadım ama bu sene yine deneyeceğim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-05-2009
|
sayın Nurguldk, eğer fazla olursa tohum ben de talipliler arasına katılmak isterim.. saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
|
Balkondaki epeyce büyük dikdörtgen saksıya 15 gün önce yer açelyası fideleri diktim. Satıcı güneş, gölge farketmez sadece soğuğu çok seviyor dedi. İzmirde belediyelerin bu çiçeği niçin kışın kullandığını daha iyi anlıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Haftasonu geçen sene bahçedeki çiçeklerimden ayırdığım tohumlarıma bakacağım. Genelde toplayıp büyük kısmını site içinde dağıtıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Haklısınız Özellikle Ankara Gölbaşında yaz aylarında bile akşamları gayet soğuk oluyor. Sanırım serini daha çok seviyor. Ben de belki bu yüzden bu çiçeği tüm yaz boyunca bahçede çiçekli görüyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili İlknurk tohumları buldum ![]() Sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-02-2011
|
bu çiçekle ilk defa bu forumda tanıştım çok güzeller ve anladığım kadarıyla soğuğa dayanıklı bir bitki, bugün Maşukiye'de seralara sordum hiç bilmiyorlar acaba fideleri nereden temin edilebilir Bahçemde yetiştirmek istiyorum.Evim Kocaeli'nin karadeniz kıyısında iklim biraz serin uygun olacağını düşündüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Füsun Hanım, geçen seneki tohumları ekmekte geciktim. Çimlenmeye başladıklarında yabani ot sanarak çapaladım. Şimdi bunları toplamasam, aynı yerde hiç olmazsa erken çimlenirler ve açarlar diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-06-2011
|
Bu çiçek ne zaman tohumlanıyor? Tohumlar için özel bir zaman var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşım mesajınızı geç gördüm, evet bence de üzerinde bırakın, dökülen tohumlar çimlensin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|