![]() |
|
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
sevgili limon şu yer açelyası tohumunu nerden almıştınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
Dün Eminönün'e gittiğimde hala bol bol yer açelyası satıldığını gördüm. Bilgilerinize... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
maalesef istanbuldan yeni döndüm bir dahaki sefere kaldı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
|
Oldukça geliştiler. Siteden öğrendiklerimi uygulayarak birkaç tanesinin uçlarını koparttım. Çimlenmesi ve gelişimi çabuk oluyor. Çiçeklenme süresinin kısa olduğunu öğrenmek moralimi bozdu. Bahçemde bir çok yere ektim. Bunlar örnekler ve en çok gelişenler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Cumartesi günü sevgili ozbey'in bahçesindeki gece mumlarına benzeterek aldım. Çiçekçi yer açelyası demişti. Arama yapınca burayı buldum. Sadece çiçekçide son kalan bir fideyi aldım. İnşallah tohum oluşur. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2010
|
*** bunlardan bende ektim inanılmaz hızla büyüdü hiçdurmadan açıyorlar çokta arsızlar birtanesinin dalı kırıldı rüzgarda kopmadı buna rağmen halen açıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
|
Godetia çiçekleri. Ankara Çiçeği. Ankara'da güzel açıyor. Yayılması ve bol çiçeklenmesi için küçükken uçlarının koparılması şart. Ve muhakkak yere ekilmeli. Saksılardan çok daha güzel gelişiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
Sn. K_Dönmez, çok güzeller. Ben bu sene hayal kırıklığı yaşadım. Geçen sene tümü çimlenip hızla gelişirken, bu sene iki kere ektim ve çimlenenlerin çoğu öldü, kalanlar da sağlıksız. Belki de aynı yere ekmemeliydim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Alıntı:
Saksıda da yetiştirmek mümkün mü acaba? Düzenleyen aygün : 30-10-2010 saat 18:49 Neden: yazım kural. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
2 yıl önce saksıda yetiştirmiştim, çok ta güzel olmuşlardı. Unutmazsam bu sene tohumdan yetiştirmek istediğim bitkilerin başında geliyor. http://www.agaclar.net/forum/showpos...2&postcount=69 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Aygün, Çok kolay çimlenip gelişen bir bitki. Saksıda da yetişir. Ankara'da Temmuz sonu itibariyle çiçekleri tamamen bitiyor ve kuruyor. Bol su istiyor. Fideler bir karış kadar olduğunda uçlarının koparılıp dallanma sağlanırsa biraz daha geç olmakla birlikte daha bol çiçek alınıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Selis Bunlar kesinlikle Godetia. Benim bahçemde de yazın dökülen tohumlardan gelişen yaklaşık 10 cm boylu Godetia'lar var. Ankara'da çiçeklerinin yetişeceğini sanmıyorum. Ancak İzmir için çok uygun bir bitki. Tohumdan da kendiliğinden yetişmiş olabilirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Gerçekten çok güzelmiş .Tohumlarını nereden temin ettimiz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
|
Selisciğim geçen yıl gözlemime göre Kasımda dikilen fidecikler, Ocak başı gibi çok gelişmiş ve iyice çiçeklenmişti. Mayıs sonunda da sökmüşlerdi. Bu sene ay, ay fotoğraflarla fidelerin gelişimini ve çiçeklemelerini iyice izleyelim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 01-03-2010
|
Merhaba bu çiçeğin tohumunu veya fidesini nereden bulabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Moderatör
|
Fide için seralara bakmanız gerekir, tohumları ise ellerinde olan arkadaşlarımız zaman zaman dağıtım yapıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-12-2009
|
Sevgili İzmirli arkadaşlar, açelyaları ektiniz mi? Tohumlarınızda hareket var mı? Bende de geçen seneden kalma tohum var da, bahçeye ekip ekmemekte kararsız kaldım. Yol kenarlarındakiler baya baya çiçek açmaya başladı. Onları gördükçe geçen seneki gibi fena olmaya başladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|