![]() |
|
![]() |
#541 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Poşet iyi bir fikir mi? Hepten fenalaşmasın havasız kalınca. İlacın yapışması için ben 1 kaşık kanola yağı koyuyorum. Ama hiçbir zaman poşet geçirmedim ilaçladığım bir çiçeğe. İlaçlama serin havada yapılır deniyor. Sıcak ortam yakıyor yeni ilaçlanan çiçeği. Elbette bu benim amatör bilgim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Ağaç Dostu
|
İlaç kutularının üzerinde veya içindeki prospektüste yazar zaten tüm bu detaylar. Hangi ısı aralığında uygulanması gerektiği, dozu, vb. Ayrıca ben de bugüne kadar amatörce bitki bakımı ile uğraşıyorum; kimyasal ilaç uygularken hiç yağ vb ile karıştırmamıştım; kutudaki oranda dozlar, talimatlara uygun uygulardım. Bir sorunla da karşılaşmamıştım hiç. Bir de, ilaçlandıktan sonra bitki ıslakken poşete almak mantari oluşumlara yol açabilir diye düşünüyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Hava almayacak kadar sıkı kapatmadım aslında sabah da çıkardım poşeti, güneş açmıştı çünkü. Dün gece dışarısı çok soğuktu o yüzden rüzgardan soğuktan kötü olur diye düşündüm. İlaçlı ilaçlı içerde de durmasını istemedim. İlacı aldığım kişi yağmur yağarsa ilacın etkisi azalır dedi. Yağmurdan da korunması için poşet geçirmek geldi aklıma. Bir de ilk defa çiçek ilaçlıyorum. Evde yalnız olduğum için zehirlenirim diye çok korktum ![]() Düzenleyen verdoque : 17-10-2008 saat 12:55 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Ağaç Dostu
|
Doğrudur, kimyasal ilaçların kapalı alanda yapılmaması, solunmaması gerektiği yazar kutuların üzerinde. Ben de ilaçladığım bitkiyi, 1 hafta kadar süre ile evin içine almıyorum. Siz de iyi yapmışsınız bence. Poşetin ağzını da tam kapatmamak iyi olmuş. İyi günler dileklerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Plumerialarınız ne durumda? Benimki birkaç yaprak daha sararttı. Yeni çıkan bir yaprağı vardı o da büyümüyor. Gelişimi durdu gibi. İlaçladığımdan beri balkonda tutuyorum. Allah'tan havalar iyi gidiyor... 4 gün oldu, içeri almadan bir kez daha ilaçlasam mı diye düşünüyorum. Ne dersiniz? Tek doz yeterli olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
Ben arkadaslarin onerdigi ilaci burda bulunan tek ziraii dukkana sordum yok dedi, siparis verdik artik.Bekleyinceye kadarda onerilen evde hazirlanan ilaclardan kirmizi biberli olani denedim.Ilac iyi geldi, uzerinde herhangi bir beyazlik yok artik, hastalik toprakta olabilir diye topraginida degistirdim.Yapraklar tam yesil degil, hala sararma var ama dokulende olmadi.Saniyorum hastalik durdu diyebilirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Ağaç Dostu.
|
merhaba, Plumeria çiçeklerinin hepsini birden açmıyor, sırayla açıp döküyor, hepsini birden fotoğraflama şansım olmayacak gibi, o yüzden şimdi yükleyebilirim adım adım çiçeklenme fotoğrafını; ![]() Bu çiçeklenen plumeria tohumdan çıkanlardan mı diye soran üyelerimiz için tohumdan çıkanlardan en çok büyüyenin fotoğrafını da çektim.Onun da çiçeklenmesi belki seneye olur, kim bilir. ![]() Cep telefonunu referans olarak koymayı Selahattin Bey'in bir fotoğrafından öğrendim, iyi fikir ![]() Bu plumeriayı toprağa almıştım 3-4 aylıkken, toprakta diğerlerine göre çok hızlı büyüdü tabi.Bu kışı dışarıda, yerde geçirip geçiremeyeceğini göreceğiz, test bitkisi bu.Etrafına 4 direk dikip sera naylonu ile saracağım çevresini. Selamlar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Ağaç Dostu
|
Sayın MSaygın resimler harika gerçekten de, hazır ben de Adana'da yaşıyorken bir gece dadanıvereyim sizin şu bahçeye diyorum ![]() Düzenleyen İlkin : 21-10-2008 saat 17:12 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sevgili M.Saygın, Maşallah.Valla kıskandım şimdi o boyda mı açtı.?Koku manyağı olarak tarif alsak.Nasıl bir koku .Nasıl olcaksa tarif. ![]() Gardenya gibi, Portakal çiçeği gibi, Limon çiçeği gibi , Yasemin çiçeği gibi, Ful gibi mi kokuyor ? Yoksa bunların karışımı mı? Etrafında hissediliyor mu? Çiçeği uzun kalıyor mu? Çiçeği açtırmak için nasıl bir işlem ya da özel bir işlem uyguladız mı? Bize tiyo verseniz ... ![]() Ne çok soru sordum.Kedimi sınav yapan öğretmen gibi hissettim. ![]() Yalnız kolay sorular ama .... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Sevgili Oğuzhan. Sana bir plumeria şart olmuş. ![]() (Parfümünü anlata anlata bitiremiyorlar.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Ağaç Dostu.
|
![]() ![]() Şimdi, bir benim bu sene tohumdan ektiğim plumerialar var, onlardan açan yok ama onların en büyüğü bu kadar oldu diye göstermek için bu cep telefonlu fotoğrafı yükledim.O 8 aylık, bu sene o tohum fırtınası yaşadığımız zaman ektim. Bir de benim Palmiye Merkezi'nden aldığım çelikten üretilmiş tek plumeria var, çiçek açan o ![]() Kokusuna gelince, düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum, kaç gündür aklımda.Bana sorarsanız gardenyanın daha biraz keskini ve hafif ekşisi bir koku ![]() Çok güzel bir koku ama hemen yanında greyfurt ağacım var, o da çiçekli şu an, bir de onu kokluyorum.Sanki greyfurt çiçekleri daha bir asil kokuyor gibi geliyor bana, daha kişilikli bir koku. Zamanında tatilde çok büyük bir plumeria ağacının çiçeklerini koklamıştım, o çiçekler karamel kokuyordu, bu bendeki çiçeklerin kokusuna hiç benzemiyordu. Plumeria çiçeğinin kokusu yanından geçerken hissedilmiyor, iyice yaklaşıp koklamak lazım ama açtığı gün uzun süredir balkonda görmediğim arıları üzerinde gördüm, heen gelmişlerdi. Çiçekler bir gün kadar kalıyor ama ağacın da tadı yok, kırmızı örümcek saldırısına uğradı belki ondan da döküyor olabilir, bilemiyorum. Kolaymış sorular ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Ağaç Dostu
|
Bu kırmızı örümceklerden nasıl kurtulacaz.Bir ben dertli değilmişim.Ne yapsın plumeria örümcek istilasından rahatsız olup fazla koku yapamamış olabilir.Greyfurt dediniz aklım karıştı.Mesaj alınmıştır. - Bu plumerialar farklı kokulara sahip. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Ağaç Dostu
|
Şu an, "rakı şişesinde balık" değil, "sizin bahçede arı" olmak varmış... Bir yanda plumeria, öte yanda turunçgil çiçekleri... Hele bir de yakınlarda bir yerde bir "gardenya" da oldu mu, tamamdır... Mmmmmmmmmmmm.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Ağaç Dostu
|
O bahçeyi bir ziyaret etmek lazım.Valla maşallahı var. Yok yok ... ![]() Tam bizlik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaç Dostu.
|
Ne zaman isterseniz kapımız açık, bekleriz ![]() Çok güzel ifade etmişsiniz ama görseniz hayal kırıklığına uğrarsınız ![]() Plumeria'ya ilk attığım kırmızı örümcek ilacı fayda etmedi, bu sabah bir daha ilaçladım.Asıl hedefi kırmızı örümcek olmayan ama ona da fayda eden kükürt esaslı bir ilaç atmıştım önce.Çiçekler de kararıp gidiyor şu an.Tadı tuzu kalmadı yani plumerianın. Siz yine de gelin, Japon güllerinin keyifleri yerinde, onlara bakarız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Oğuzhan'la sizin bahçede gözlerimizi kapatıp, derin derin, uzun uzun nefeslerle koku şöleni yapacağız... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Ağaç Dostu
|
Merak ettiğim birşey var; bu sabah baktığım zaman plumeria'nın yapraklarında kabuklu böceklerden vardı, ilaçlama etkisi ile ölmüşler zannedersem. Bu tür ağaçlar daha çok mu böcek çekiyor anlamış değilim, adenium da öyle, 2 tane tohumdan büyüyen adenium'um var, ilaçlamadan önce her birisinde 1 tane unlu böcek vardı, başka hiçbir bitkimde olmazken neden bunlarda var acaba? Tatları mı güzel ki?!! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Siteye üye olduğumda tohumlar çoktan istenilmiş, paylaşılmıştı. Tekrar Pulmeria tohumu getirtme fikri varsa lütfen beni de hatırlayınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Ağaç Dostu
|
3 ay evvel 2 paket Plumeria tohumu aldım , kaçırmayın . Tohumların % 90 ' ı çimlendi . Tohumlar sağlam ve taze .İlgilenen arkadaşların bilgisine sunarım . Kargoyu hiç düşünmeyin , neden derseniz . Amerikadan gelen 20 adet tohumun bedeli 20 Ytl idi . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Ağaç Dostu.
|
Bu arada bir not da yurtdışından gelen tohumlar hakkında yazayım.Ebay'de takip ediyorsanız, 100-500 gibi çok sayıda karışık tohum içeren paketler ve özel isimlendirilmiş türlerin 5-10 adet tohum içeren paketleri satılıyor.Aralarında tohum başına fiyatta çok büyük fiyat farkı var.5 adet satılanlar az bulunan, özel cinsler olarak tanıtılıyor ama Plumeria tohumu alındığı bitkinin aynı renk,cins çiçek açmıyor zaten.O resimdeki çiçeğin tohumu diye alsak da yavru çiçek bambaşka çıkabilir. Ben her iki tür tohumdan da aldım, çiçeklerini görmediğim için bir şey diyemiyorum ama çimlenme oranı, bitki gelişimi, yaprak vs. olarak hiç fark yok.Pahalı tohumlara yönelmeye gerek yok diye düşünüyorum. Geçen seneki tecrübemde fark ettiğim şu oldu, ilkbaharın sıcaklarını beklemeden Ocak ayında iç mekanda ektiğim tohumlar, daha sonra ektiklerime göre çok gelişme farkı gösterdi.1-2 ay kadar önce ekmek, gelişmelerini çok etkiledi.Tohum ekecekseniz, sıcak, ışıklı bir ortamınız da varsa erken davranabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Ağaç Dostu
|
Sayın MSaygin; Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler ederim, hemen linkteki siteye abone olup siparişlerimi verdim. Bir paket, Pulmeria mix, bir pakette Adenium Pink rose aldım. Sitede tohum ekimi için oldukça geniş bilgi verilmiş, ben tohumlarım gelir gelmez ekmeyi düşünüyorum, sanırım problem çıkmaz. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Ağaç Dostu
|
Uzman sizsiniz Sayın MSaygın, tamam, Ocak ayına kadar sabrederim, biraz zor olacak ama Pulmerialarımın ziyan olmasını istemem. Ocak ayından sonra evimin her tarafı tohum violleri ile dolacak, öyle çok tohum aldımki, nerelerde barındıracağım bilmem, balkonum güneye bakıyor, güneşli havalarda hep güneş içinde, balkonda kalsa viyoller bir zarar görürmü sizce? Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Ağaç Dostu.
|
Uzman olmaya kırk değil kırk bin fırın ekmek yemek lazım ![]() Açık balkonsa mutlaka zarar görür.Benim viyollerim cehennem gibi bir güney cephesi penceresinde olmasına rağmen, akşamları perdeyi kapatmadığımdan plumerialar zarar görmüştü.Emre Bey'in ikazıyla perdeleri kapatmaya başlamıştım akşamları, viyolleri de cam önünden de çekiyordum her gece. Ocak ayında gündüzleri de üstten lamba ile ısıttığımızı hatırlıyorum, ne kadar uğraşmışız ![]() Ama kapalı balkonsa, alttan da bir ahşap ya da storofor gibi bir malzemeyle yerden soğuk almasını engellerseniz keiyfleri iyi olur sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|