![]() |
|
![]() |
#2191 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-11-2011
|
Plumeria'larımda son durum Bu yıl diktiğim 275 tohumdan 180 tanesi çimlendi , ne yapacağım bilemiyorum ama galiba hırs yaptım ??? Sevgiler Z.İlken |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
sayın adneser maşallah çok bol çiçek tomurçuğu var ama yanılmıyorsam çok ufak saksıdalar bu saksılarda o kadar tomurcuğu besleyebilirmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
allah kolaylık versin ama üzülmeyin tek siz değilsiniz böyle hırsa kapılan internet bağımlığı gibi yakında çiçek bağımlılığı içinde tedavi önerirlerse şaşırmam. tedaviyide ciddi olarak düşünüyorum şahsen |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın can17can Şu sıra saksı değişimi yapabilirmiyim ![]() Saygı ve selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Yeni Üye
|
Değerli arkadaşlar Plumeria'lar (Tayland varyeteleri) konusunda 30 senedir çalışan işin erbabınca yazılmış bence en içerikli dökümana ulaşmak isterseniz Heliconia, Musa, Gingers and Plumeria wholesale * Heliconia Paradise sitesini ziyaret edip "Plumeria in Thailand, A Guide to 235 varieties, Jörg Pein, White Lotus Press,2112" kitabını sipariş edin derim. Sevgi ve saygılarımla Zafer İlken |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Yeni Üye
|
Elbette 2112 değil 2012 olacak ! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Ağaç Dostu
|
Geçtiğimiz yaz bahçeye diktiğim plumeria'lar, kışı sağlıklı bir şekilde geçirdiler. Tohumdan yetiştimiştim. Çiçeklerini ne zaman göreceğiz bakalım ? Bolca sulandıklarını da ilave etmeliyim,kışı korumasız geçirdiler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Ağaç Dostu
|
Plumerialarınız çok güzel gelişmiş. Sulamayı hangi aralıklarla yapıyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
merhaba bu bitkiyi hiç tanımıyorum hatay da varmı onuda bilmiyorum. ama bu kadar çok yavru ile baş edemezseniz bir kaç tanesini evlat edinebilirim. bu yüzsüzlüğümü hoş görürsünüz inşallah allah sağlıkla ve bol çiçekli büyütmeyi nasip etsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
hele ingilizceyse sizden deneyimlerinizi ve mümkünse çevirilerinizi bekliyoruz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Ağaç Dostu
|
Çok enteresan ben gene uzun zaman sulanmaması gerektiğini biliyordum. Ondan zaten şuan sorun yaşıyorum. Beceremedim kısacası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Yeni Üye
|
Sayın Can17Can Kitabın tamamını çevirebilmek için telif ödemek (veya bir kısmını çevirebilmek için en azından yazarın iznini almak) gerek. Ülkemiz için bu ölçekte ilgilenecek kişi sayısı düşünülürse masrafa ve emeğe pek değer olmayacağını takdir edersiniz. Ancak ben kitabın "içindekiler" kısmını yazayım, eğer kendi probleminizle veya öğrenmek istediğinizle örtüşen bir kısım varsa o bölümü çevirmeye çalışayım. İçindekiler : 1) Giriş : Orijini ve Türleri Önemi 2) Plumeria'yı yetiştirebilmek için temel bilgiler Dikim ve Bakım Hastalıklar ve Zararlılar Büyütme, çiçeklendirme ve tohumlandırma Nerelerden satın alınabilir ? Ziyaret edilecek yerler 3) Tanımlamalar ve Plumeria Varyetelerinin özellikleri Tayland dilinde isimleri ve telaffuzları Plumeria Varyetelerinin detaylı tanımlamaları Ekler : ABD ve diğer ülkelerdeki varyeteler Plumeria ile ilgili kuruluşlar Bazı plumeria türlerinin büyüme huyları Türler ve renkler Sevgiler,saygılar Prof. Dr. Zafer İLKEN Düzenleyen Zafer İLKEN : 28-06-2013 saat 10:14 Neden: eksik yazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler zafer bey Büyütme, çiçeklendirme ve tohumlandırma bölümü öncelikli öğrenmek istediğim konu başlığı eğer ceviri imkanınız olursa plumeria sayfasını ziyaret edenlerden çok dua alırsınız diye tahmin ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
Sonunda Bodrum daki canlanıp güçlendi. Minyatür de olsa tomurcuğu da var. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Sn adneser, Bu sene plumeriam tomurcukluyken hatta açmaya başladığı sıralarda kedim saksısına işedi. Mecburen değiştirdim, sorun olmadı hala açıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim Sn Verdoque umarım bir şey olmaz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Ağaç Dostu
|
15 gün sonra tomurcuklar bu hali aldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Ağaç Dostu
|
30 Temmuz da böyleydiler.Kokuları anlatılmaz yaşanır. Ne kadar mutlu olduğumu ancak siz ağaçlar.net dostlarım anlarsınız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-08-2013
|
Arkadaşlar tohum sipariş etsem ne zaman dikebilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2214 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Ağaç Dostu
|
Sayın drhegeli plumerianız çok güzel açmış. Kokusu var mıdır? Benim plumeriam da yapraklandı ama çiçek konusunda hiç umudum yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2012
|
Sayın İlken, bu kucukleri yuvalandirmak isterseniz bir kac tanesine talip olabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Yeni Üye
|
Değerli Plumeria dostları Tohumdan yetiştirdiğim bir Plumeria 3. yılında çiçek verdi. Orijinali ile aynı türden çiçeklenmesi ise bir o kadar sevindirici. Varyetesi : Samoan Fluff Saygılar,sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Sn drhegeli kokularından da bahsedebilir misiniz? Ben de yetiştirmek istiyorum ama karar veremedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|