agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bahçe Süs Bitkileri
(https)

Beğeni Düzeni1414Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-09-2011, 12:23   #1
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2008
Galeri: 112
Sayın Drhegeli,

Bilgi için teşekkürler.

Hangi kargo şirketi ile geliyor ve elinize kaç günde ulaştı acaba. Sanırım gümrük anlamında bir sıkıntı yaşanmadı.

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2011, 13:22   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2006
21 Ağustos'ta almışım. 14 Eylül'de elime geçmiş. Yak 3 haftada gelmiş. Normal posta ile geldi. Gümrük sorunu yaşamadım.
Aynı ürünün iki versiyonu var. Biri "hemen al", ki fiyatı 24,99$. Diğeri 14,99$'dan başlayan arttırmalı olanı. Ben arttırmalıdan aldım. Benden başka talip yoktu. Arttırma bitince tekrar listeliyor.
Kargo ücreti sayfada yazmıyor, mutlaka önceden sorun...

drhegeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2011, 13:36   #3
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Yumurta İzmir' de pişmesin ))
Paylaşım için teşekkürler.

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2011, 12:38   #4
Ağaç Dostu

Yine ilginç bir plumeria tohum çimlendirme yöntemi...(Yahoo Group Aloha Plumeria'dan alıntıdır.)
Kullanılan malzeme strafor tabak... Hani marketten et, sebze, meyve aldığımızda içinde bulundukları tabak...
Çentikler açılıp tohumlar yerleştirilmiş straforları, içi bir miktar su dolu kaseye koyuyorlar... Üstünü kapatıp bekliyorlar... Alttaki fotoğrafta çimlenen tohumlar görülüyor... Bazıları suyun sıcaklığını 26-27 derecede sabit tutmak için akvaryum ısıtıcısı kullanıyor.

Eklenen Resimler

Eski 20-09-2011, 13:05   #5
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Merhabalar,
ben de çok entersan bir çimlendirme yapmıştım. Jelatinli çikolata kutusunun ortasına nemli havlu kağıt koyarak 8 tohumdan 5 tanesini çimlendirmiştim. (Şubat 2010) Kendi icadım sanıyordum Bu düzeneği kaloferin üzerine , sürekli nemli ve ışık alacak şekilde tuttum.

Eklenen Resimler

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2011, 16:45   #6
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2008
Galeri: 112
Sayın Drhegeli,

Siparişi geçtim bakalım, kazasız belasız ve de gümrüğe takılmadan gelecekler mi? Sıkıntı olmadan gelirse aşağıdaki siteden köklü ve çelik olarak plumeria getirtmeyi düşünüyorum.
Bu arada gümrük sınırı 100 Eurodan 75 Euroya düşmüş. Yurtdışı siparişlerde bu rakamı dikkate almamız gerekiyor.

Bahsettiğim sitenin linki
Maui Plumeria Gardens - Plumeria Cuttings and Rooted Plumeria Rooted Plants

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2011, 17:13   #7
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Plumeria'nın tohumlarını kuyruk gibi olan taraftan mı toprağa ekiyoruz acaba?

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2011, 17:14   #8
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Hayır sevgili günebakan. O kuyruklar çimlendirme ortamının üstünde kalacak.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2011, 17:27   #9
Ağaç Dostu

Fotoğraflarda görüldüğü gibi...
Name:  mvc-314f1.jpg
Views: 1346
Size:  26.9 KB
Name:  mvc-315f1.jpg
Views: 1099
Size:  31.1 KB

Eski 20-09-2011, 17:47   #10
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Çok teşekkürler

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2011, 13:11   #11
Ağaç Dostu

gulşen's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2010
Galeri: 5
9 adet pulmeria tohumunu dün kaliteli kestane toprağı,perlit,dere kumu karışımına ektim fakat ne şanstırki dün akşam ki yoğun yağmur toprağını ıslatmış şimdi kara kara düşünüyorum acaba topraktan çıkarıp kağıt peçete arasına mı alsam diye

gulşen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2011, 13:36   #12
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2010
Ben kuyrukları dışarı da kalacak şekilde vermiklüte ektim ve sera yatım, bakalım ne olacak daha önce katı kültür ortamında kurukları dışarıda kalacak şekilde çimlendirme yapmıştım ve 5 tohumdan 3 ü çimlenmişti ama şu an ikisi yaşıyor.

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2011, 14:39   #13
Ağaç Dostu

neşride's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2009
Plumeria'm. (Kao Chatped). Maalesef Leela007'yi kaybettim. Kao Banna'nın kotelidon yapraklarının ucu çürümüş. Yarısını kestim. Kök gelişimi iyi gibi.

Eklenen Resimler

neşride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2011, 16:01   #14
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Leela007'yi kaybetmenize üzüldüm. Bakalım bizmkiler nasıl çimlenecekler? Benim 3 tanesi kafasını topraktan kaldırmaya çalışıyor, diğerlerinde şiimdilik hareket yok.

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2011, 20:30   #15
Ağaç Dostu

neşride's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2009
Sevgili acemifüsun, Leela007, ve Kao Chatped tohumlarından birer tanesi duruyor. Bunlar çimlenince onları ekmemiştim. Ama tohumlar çok cılız gözüktü gözüme. Artık bahara denicem.

Siz iklim itibariyle bize göre şanslısınız. Umarım diğerleri de çimlenir. Benim en zorlandığım tohumlar bunlar oldu.

neşride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2011, 14:25   #16
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi neşride Mesajı Göster
Sevgili acemifüsun, Leela007, ve Kao Chatped tohumlarından birer tanesi duruyor. Bunlar çimlenince onları ekmemiştim. Ama tohumlar çok cılız gözüktü gözüme. Artık bahara denicem.

Siz iklim itibariyle bize göre şanslısınız. Umarım diğerleri de çimlenir. Benim en zorlandığım tohumlar bunlar oldu.
Evet İzmirde sıcaklar Pulumeria tohumlarını çimlendirmek için hala uygun. En çok istediğim renk olmasına rağmen; ne yazık ki Leela007'nin tohumu boştu Sevgili arkadaşımın ben bunlarla uğraşamıyacağım, sen çimlendir deyip, gönderdiği tohumlar arasındaki Leela 007yi de ektim, o da çok cılız, yine de ümitliyim.

Eski 24-09-2011, 21:11   #17
Ağaç Dostu

alperfect's Avatar

Giriş Tarihi: 03-03-2010
Bu havalarda ben üşüyorum kaldı ki tropikal çocuklar üşümesin. Bu yüzden kaloriferleri yaktıktan sonra çimlendirmeye çalışacağım

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2011, 09:13   #18
Ağaç Dostu

ayhat's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2007
İşte en sonunda sizlere tohumdan yetiştirip yaz kış gözünün içine baktığım ama bana hiç çiçek vermiyecekmiş gibi gelen plumeriam. Sizce ne zaman çiçek açacak?

Eklenen Resimler

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2011, 09:57   #19
Ağaç Dostu

vehbi's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Galeri: 9
Plumeri'anız gayet sağlıklı görünüyor, MAŞALLAH gölge yerdemi duruyor,kısmen güneş görüyormu, alt yaprakları kendisimi döküldü?Büyüdükçe sizmi aldınız,inşallah çiçeğinide görürsünüz,sağlıcakla büyütün.

vehbi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2011, 10:12   #20
Ağaç Dostu

oxygene's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2010
Gördüğüm kadarıyla 3 yaşında gibi duruyor ancak boyu biraz fazla uzamış gibi. Güneş sanki yeterli değil gibi duruyor sanki...

oxygene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2011, 11:11   #21
Ağaç Dostu

ayhat's Avatar

Sevgili vehbi alt yaprakları daha doğrusu bütün yaprakları kışın dökülüyor sonra baharda tekrar tepeden yaprakloanmalar başlıyor, işte hersene bu döngü devam ediyor,

Sevgili oxygene evet tam 3,5 yaşında güneş konusuna gelince 3 ten sonra güneş batana kadar güneş alıyor ama hep boya gidiyor, evimin oturulan kısımları pek güneş almıyor birtek o odanın camı en çok güneş alıyor tabi o da öğleden sonra güneşi.

Eski 27-09-2011, 11:40   #22
Ağaç Dostu

oxygene's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayhat Mesajı Göster
Sevgili vehbi alt yaprakları daha doğrusu bütün yaprakları kışın dökülüyor sonra baharda tekrar tepeden yaprakloanmalar başlıyor, işte hersene bu döngü devam ediyor,

Sevgili oxygene evet tam 3,5 yaşında güneş konusuna gelince 3 ten sonra güneş batana kadar güneş alıyor ama hep boya gidiyor, evimin oturulan kısımları pek güneş almıyor birtek o odanın camı en çok güneş alıyor tabi o da öğleden sonra güneşi.
Kendi bitkilerimle kıyasladığımda gövde ince kalmış gibi duruyor bu da yeterli güneş alamamaktan kaynaklanıyor olabilir. Bitkinize gübre veriyormusunuz?

Eski 27-09-2011, 11:47   #23
Ağaç Dostu

ayhat's Avatar

Hayır gübrede veremedim ama ihmalkarlığımdan değil sıvı gübremi vermem gerekiyor bilemiyorum yani gübreleme konusunda henüz çok cahilim. O yüzden mi çiçek açamıyor yoksa plumeriam?

Eski 27-09-2011, 21:23   #24
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Sevgili ayhat önümüzdeki yaz inşallah bol bol çiçeklerini görürsünüz Bana da gövde biraz ince kalmış gibi geldi.
Sevgili drhegelinin tercümeleri var , burada besin kullanımını çok güzel açıklıyor.

Hoş bir tesadüf olarak Amazon'dan sipariş verdiğim iki plumeria kitabı bugün elime ulaştı. Yazarları plumeria uzmanı olan kitapların tohum çimlendirme bölümlerini tercüme ediyorum.

İlk Kitap : "Growing Plumerias İn Hawaii And Around The World"
Yazar : Jim Little
Basım tarihi : Nisan 2010

Tohumdan Çoğaltma
İlk adım, tohumu parmaklarınızın arasına alıp çok hafif sıkıştırarak tohum içinde kotiledon olup olmadığını anlamaktır. Düz ve içinde bir embriyon olduğuna dair işaret olmayan tohumları atın. Sonra, perlit veya benzer hafif ağırlıklı, gevşek bir yetiştirme ortamının üzerine yatırın. Üzerini ince bir tabaka perlit ile kaplayın. Siz nasıl yerleştirirseniz yerleştirin, gövdeleri ışık kaynağına doğru döneceğinden tohumlar ortama dik olarak konmak zorunda değil. Taze tohumlar 12-15 günde çimlenecektir. Pek çok tohum çeşidi ekilmeden önce birkaç saatliğine veya gece boyunca suda bekletilebilirken, bu işlem plumeria için önerilmez. Plumeria tohumları yumuşak gövdeli tohumlardır ve nemli ortamları seven mantarların sebep olduğu aşırı sulamaya bağlı çürüme, ana başarısızlık nedenidir. Ekim öncesi suda bekletme, palmiye tohumları gibi kalın çeperli tohumlar için önerilir, plumeria tohumları için değil.
Tohumlar çimlendikten sonra, her on günde bir dengeli bir sıvı gübre ile (ambalaj üzerinde tavsiye edilen oranın yarısı kadar) beslemeye başlayabilirsiniz. İlk yıl içinde fidanınız sağlıklı bir şekilde geliştikten sonra gübrenizi NPK 18-6-12 olarak değiştirebilirsiniz. Yaygın kanının aksine, ilk çiçeklenmeyi tetiklemek için, fosfor ağırlıklı bir gübreden çok azotu fazla bir gübre tercih edilmelidir. Yeni çalışmalar(*), genç bitkilerin o kadar da çok fosfata ihtiyaç duymadıklarını göstermiştir. Fosfat, kök gelişimini tamamlamış yetişkin bitkiler için önerilir.
Fidanlar 5-8 cm boya ulaştığında, 10-15 cm'lik saksılara aktarılabilir. Tohumlar taze ise en az %90'lık çimlenme oranı beklenir. Ortalama ısıda ve az aydınlık bir iç ortamda bekletilebilirler ise tohumlar canlılığını bir yıl veya daha fazla koruyabilirler. Saklama için plastik değil kağıt torbalar kullanılmalıdır, çünkü tohumların da soluk alıp vermeye ihtiyaçları vardır. Tohumlar buzdolabında saklanabilir fakat gerekli değildir. Tohum ne kadar eski ise çimlenme o kadar yavaşlar ve kayıp artar.

(*) Kaynak: Armstrong Helen, "Plants don't need so much posphate!" Flower Tech, Horticulture World, Volume 8, No 3, 2005

Eski 28-09-2011, 07:47   #25
Ağaç Dostu

ayhat's Avatar

Gövdesi ince kalmaması için ne yapmalıyım, evimdeki en müsait en çok güneş alan yer orası hatta yaz kış, her sene balkona alıyordum bu sene yerinden hiç oynatmadım daha iyi olsun diye ne yapabilirim gövdesi için?

Eski 28-09-2011, 15:29   #26
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

İçeride duruyorsa tercümede önerilen şekilde besin verebilirsiniz.

Eski 29-09-2011, 08:47   #27
Ağaç Dostu

ayhat's Avatar

Evet bende onu uygulayacağım bakalım o zaman ne ler olacak, teşekkürler acemifisun sayende içim rahatladı sağol.

Eski 29-09-2011, 18:08   #28
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Galeri: 215
Son siparişle gelen 11 tohumdan 6sı çimlendi 2si köklendikten sonra 3ü ise maalesef köklenmeden çürüdü. (merak kurcalamaları etkili oldu tabii). Yeni yapraklar büyüyünce görsel olarak ta paylaşırım. Daha güzel haberleri diğer arkadaşlardan duyarız inşallah.

Orkun Kırcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-09-2011, 18:18   #29
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Orkuncuğum güzel haberler
Benim şu anda elimde fazla tohumlarla birlikte 10 adet çimlenmiş, şapkalarını atmış olanlar var. 2 tanesi şapka çıkarmakta tembellik ediyor. 2-3 adeti asıl yapraklarını çıkarmaya başladı. Çimleneler akşamüstü güneşini almaya başladı. Bu gün ben de çimlenmeyen bir , ikisini kurcaladım, tohumlar iyi durumda, hatta birinde kök başlamış, sevindim. Biraz daha sabırlı olabilsek, çok iyi olacak da..Çimlelenlerin hepsi asıl yapraklarını çıkarınca fotoğraflarını ben de paylaşacağım.

Düzenleyen acemifüsun : 29-09-2011 saat 18:57
Eski 30-09-2011, 08:52   #30
Ağaç Dostu

oxygene's Avatar

Havalar yavaş yavaş soğumaya başladı. Henüz daha vakit var ancak benim Plumerilarım balkonda duruyor ve bu günlere epey rüzgar esiyor ve bitkilerim hırpalanmaya başladı. O nedenle ben de akşam içeri aldım. Bunlar bu sene togumdan yetiştirdiğim bitkiler henüz çiçek açmaya epey zamanları var.

Tohumdan yetiştikleri için tam çişitlerini bilemiyorum ancak çok renkli bir kolleksiyon olduğu konusunda hiç şüphem yok.

Name:  e1.jpg
Views: 851
Size:  69.1 KB
Name:  e2.jpg
Views: 746
Size:  68.7 KB

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025