Konu: Plumeria
View Single Post
Eski 15-09-2011, 23:38   #1641
SEHA
Ağaçsever

SEHA's Avatar

Giriş Tarihi: 23-10-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gulşen Mesajı Göster
benim plumeriamda çiçek topuzu oluşmaya başladı şu an, daha çok ufak ama, havaların serinlemesi olumsuz etkilermi acaba bu aylar çiçeklenme için geç değilmi?Ayrıca alt yapraklarda kuruma ve dökülme(sadece alt yapraklarda ) var ama üst taraftanda yeni yapraklar çıkmaya devam ediyor yaprakların kuruyup dökülmesi normalmidir?
Selam sayın gülşen
Plumerianın çiçeklenme dönemi akdeniz bölgesi için haziran ayından kasım ortalarına kadar sürmekte hava sıcaklığı plumerianın çiçek açması için müsait.. Hava ne kadar sıcak olursa çiçeklenme o kadar çok olacaktır.Okuduğum kaynaklardan esinlenerek bunları yazıyorum... Fakat sizin bulunduğunuz bölge buraya göre soğuk çünkü 1 hafta öncesine kadar 15 gün boyunca istanbulda daha sonraki 6 gün boyunca izmit ve düzce de bulundum ve havalar bir hayli buraya göre soğumuştu. Plemeriaların alt yapraklarını kuruyup dökmesi de normal
Çünkü plumeria yaprak döken ağaç cinslerindenmiş. Yukarıdan yenilenen yapraklar,alt taraftada miyadını doldurup yaşlanan ve kuruyup dökülme eğilimi göstermesi normal bu yüzden herhangi bir endişede bulunmayın benim çelikten yetiştirdiğim 3 adet plumeriada aynı şekilde alttan yapraklarını dökerek büyüyorlar....

SEHA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön