![]() |
|
![]() |
#994 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Ağaç Dostu
|
Hay allahım nereden buldunuz da eklediniz o lacivert renkli plumeria fotoğrafını sevgili Jezebel. Harika görünüyor... Ben daha tohumdan büyüttüğüm tek plumeriamın gözünün içine bakıyorum, zaman ve sabır diyorum çiçeklenmesi için ama bu tür de inanılmaz güzelmiş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sevgili Jezebel,benim bir adet tembel kızım var bir türlü büyümüyor gözüne bakınca oda nazlanıyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Ağaç Dostu.
|
Jezebel, benim çelikler aşağı yukarı tam 60 günde köklendi.Sizinkiler de bir süredir yapraklı, bence köklenmiştir artık ama zaten çiçek açmaya başlamışlar, keyifleri yerinde, yerlerini değiştirmeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Ağaç Dostu
|
Tarçının sağlık açısından faydalarından mı bahsediyorsunuz ? Plumerialardan satın alabileceklerim Plumeria obtusa ve Plumeria Pudica ile sınırlı . Bunun sebebi ise herdem yeşil olmaları , yani kışın çirkin birer sopaya dönüşmüyorlar ![]() Sevgiler . Düzenleyen Jezebel : 17-06-2010 saat 09:50 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Orkidelere tarçın tozu veriyorlarmış Bunu çiçeklensin diiye mi veriyorlar merak ettim . Plumeria obtusa ve Plumeria Pudica bunlar benim de tercih ettiklerim . Sevgiler Düzenleyen Hhatice : 15-11-2010 saat 20:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Ağaç Dostu
|
Tarçın tozu mantar enfeksiyonunu yok ediyor ya da mantar oluşmasın diye veriliyor. Özellikle kök temizliği yapılıyorsa kesilen yerlere tarçın tozu uyguluyorlar. Orkide bölümüne bakabilirsiniz, anlatılıyor forumun içinde. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2008
|
![]() Çiçek açan plumeriam,nefis kokuyor.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
[QUOTE=İlkin;659782]Tarçın tozu mantar enfeksiyonunu yok ediyor ya da mantar oluşmasın diye veriliyor. Özellikle kök temizliği yapılıyorsa kesilen yerlere tarçın tozu uyguluyorlar. Orkide bölümüne bakabilirsiniz, anlatılıyor forumun içinde. Çok teşekkür ederim sevgili İlkin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2008
|
Hepinize teeşekkür ederim inşallah sizinkilerde bol çiçekli olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Ağaç Dostu
|
sayın tropik maşallah plumeria nıza bayıldım çok güzel. sayın jezebel plumeria yı tohumdan yetıstırsek cıcek açması ne kadar surer acaba bır bıgınız var mı? Düzenleyen gulşen : 18-06-2010 saat 01:29 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Plumeria çiçek açar " . Daha önce çiçek açmış bir bitkiden çelik alıp köklendirirseniz bu kural geçerli olmaz ![]() Tohumdan çiçeğe giden yol 3 yıl , bu benim kişisel kanaatim . 1 ve 2 yaşındaki bitkilerim o kalınlığa ulaşmadılar ve açmak gibi niyetleri de yok ![]() Girne Merkür oteli karşısındaki Plumeria ağacından aldığım iki çelikten biri açtı açacak ![]() Dilerim sorunuza tatminkar bir yanıt olmuştur . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2010
|
Arkadaşlar, bu acemice harcanan 10 tohumdan yaşayabilen tek plumeria. O da çok nazlı.Şu an evin içinde. Ne zaman dışarı almalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Bence hemen dışarı alın sayın Gülendam plumera güneş seviyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi de takıntı ettim , cinsi ne acaba ? Çoğu Plumerianın 5 taç yaprağı olur , benimkinin 6 adet petali ( taç yaprağı) var , bu ne cinstir ki ... Umarım diğerleri farklı renk açar ![]() Gündüz gözüyle ... ![]() Düzenleyen Jezebel : 23-06-2010 saat 14:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Ağaç Dostu
|
Malesef yapraksız bir cins sanırım , ama olsun bu hali de güzel . Çelikten , bu kadar kısa sürede , kim beklerdi ? Herkesin Plumeriaları krem rengi açıyorsa sanırım renkli bir çeşidin tohumlarına talip olmak lazım gelecek ![]() Düzenleyen Jezebel : 26-06-2010 saat 09:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|