![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
çiçek sapı,
Çiçek sapı çıkardığında sürgünden sonra mutlaka 2-3 veya 4 e bölünür. Sonraki sene bu bölünen dallardan bir tanesi aşırı gelişir ve mutlaka geç te olsa çiçek sapı çıkarır, bu sap bazan ağustos ayında bile çıkabilir. Saksısı yeterince büyük ve iyi besleniyor olması lazım. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
plumeria çiçeğim gayet sağlıklı derken hava alsın diye dışarı çıkarttım, sonra havalar soğuyunca tekrar içeriye aldım bütün yapraklarını döktü ve yeni gelenleride çıkarmaktan vazgeçti, hoşuna gitmeyen bişeymi oldu yoksa mevsimsel mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Tamamen mevsimsel, baharda taze yaprak çıkarır. Kış aylarında suyunu azaltın ama toprak yinede nemli kalacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Elimdeki kitapta, kışın tamemn topraktan söküp, kökünü temizleyip, gazete kağıdına sarıp, karton kutuda bile koruyabileceğimiz yazıyor, çok bitkisi olup yeri olmayanlar öyle yapıyorlarmış. Siz ne kadar nemli tutuyorsunuz kış aylarında, belki bu kış ben de birini öyle denerim? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu.
|
Mutlu Bey, ne yazık ki sezon bitti ve üçe ayrılan dallardan hiçbiri çiçek sapı çıkarmadı, yapraklarını döküyor artık. Saksısı yeteri büyüklükte, iyi de besledim ama kısmet olmadı. 3 dal hemen hemen eşit gelişti sayılır, yarın fotoğraflayıp yükleyeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Merhabalar, Plumerianın kışın yaprak döküp dinlenmeye geçmesi şart mıdır? Benim tohumdan yetiştirdiğim plumeriam ilk senesinde kışı geçirdi, havalar iyiyken, sanırım baharda, bütün yapraklarını döktü. Öldü sandım. Uzun süre balkonda öylece kaldı. Sonra tekrar yaprak çıkarmaya başladı. Şu anda onun yanında daha sonra ektiğim bir adet ve Sn myurdakul'dan aldığım yetişmiş bir adet plumeriam var. Büyük olanı arada bir kırmızı örümcekler basıyor, ilaçlıyorum temizleniyor. Ancak bu aralar yeni yaprak vermiyor. Geçenlerde alttan 2 yaprak döktü ama üst yapraklar duruyor şimdilik. Dinlenmeye geçiyor olabilir diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Bu zamandan sonra dökülen yapraklar çok normal, hatta soğuklar geldiğinde, halen üzerinde direnen bir kaç yaprak varsa, onların da dikkatlice kopartılması öneriliyor, mutlaka uyumalı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu.
|
Sebahattin bu tohumdan değil, fide olarak gelmişti, bu ikinci yılı ama tohumdan yetişenler, geldiler geçtiler bunu. 1 yaş küçük olmalarına rağmen, daha kalın, daha uzun olanları da var. Ama ilk tohum aldığımızda bize söylendiği gibi, ikinci yıl hiç çiçek açabilen olmadı. ![]() ![]() Yine de genel olarak çok sağlıklı geçirdiler sezonu.Dediğin gibi iklim etkisi var fazlaca, harçları çok iyiydi, bakımları şöyle böyle yapıldı, iyi gittiler. İlkbaharda, yeni harçla plastik saksılara alıp, eğilenleri dikeçleyip, satışa hazır hale getireceğim.Sezon sonuna doğru da çiçeklenirlerse Adana'da fidancı ve çiçekçilere satmaya çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
Arkadaşlar, plumerialarım bu gün ilk soğuk hava dalgası ile içerde olduğu halde yapraklarını dökmeye başladı. Sanırım evde sıcak yerde olsa da kış geldiğini anladı ![]() 15 aralıkta tam bir senesi dolacak ve minik 1 haftalık yine tohum plumeria kardeşleri de çimlendi ve ilk yapraklarını verdi. Ama bu yeni çimlenen tohumlar ilkine göre daha kalın gövdeli. 1 yaşına gelenlerin gövgeleri yalnızca bir kalın sarmaşık dalı kalınlığında ve yaprak döküyorlar şu an.Dik kalmaları için destek sopalar koydum ve suyu azaltıyorum yavaş yavaş. Sizce uygulamam doğru mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu.
|
Bana kalırsa bu zaman, plumeria tohumlarını çimlendirmek için uygun değil, fideler sıkıntı yaşayacak sonra. Şubat sonunda iç mekanda pencere önünde çimlendirmeye başlarsanız bahar geldiğinde dışarı çıkartıp, şaşırtacak büyüklüğe gelir, hızla gelişirler. Ben Adana şartlarında en doğru zaman olarak Şubat sonunu tecrübe ettim.Daha sonraya kalan tohumlarsa ilkbahar avantajını kaçırıp, Şubat'ta ekilenler kadar gelişmediler.Daha soğuk yerlerde Mart'ın 3. - 4. haftası bile beklenebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Plumeriam kırmızı örümcek saldırısına sık sık uğruyordu. Ben de arap sabunlu tarifi yapıp 1-2 sefer uyguladıktan sonra yaprakları nemli bezle silip kalıntıları da uzaklaştırıyordum. Bir süredir kırmızı örümcekler görünmüyor. Bitkim alttan yaprak sarartıp dökmeye başlamıştı. Uykuya geçtiğini düşündüm. Ancak son kalan bir kaç yaprak uçlardan kararmaya başladı. Uç sürgünündeki 2 minicik yapraktan biri simsiyah olup çürüyünce korkmaya başladım. Hastalanmış olabilir mi acaba? Ne yapmam lazım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Benim Pumerialarımda hiç bir sorun yok , Tohumdan yetişenlerde veya satın aldıklarımda da ... Belki de rutin haftada bir az su verip , yerlerinden oynatmadığımdandır . Birini de hediye etmiştim , onun da sağlığı yerindeymiş . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Alanyada bile pulumeralar yaprak açmadı . Nasıl oluyorda Ankara da yaprak açıyor bu mevsimde şaşırtıcı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Benimkiler de hâlâ çirkin ördek yavrusu gibiler, kışı dışarda geçirdiler, böylece güçlendiklerini düşünüyorum. Uçlar yavaştan hareketlendi, bu ayın sonunda yapraklar görünmeye başlar artık. Sevgili verdoque, bitkinizin güçlenmesi için onu yavaş yavaş dış ortama alıştırın, kışın gene içeri alırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Evin içinde duruyor plumeriam. Yaprakların şekil bozukluğu hakkında yorumunuz var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
efendim bitkinizin gövdesi ne alemde? çürüme emareleri var mı? bu kadar kel kalması normal değil bence hele ki bu mevsimde.. gövdeye bi bakın yumuşama olmuş mu olmadı bi kökü azıcık eşeleyin çürüme mevcut mu diye? olmadı biraz sıcak bir yere alın ve sulama dozunu arttırarak bir iki hafta devam edin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene benim plumeria'da aynı durumdaydı. Kışın tüm yapraklarını döktü. Yaz tamamen gelince de yeniden yapraklanmaya başladı. Çok korkmayın ama tedbiri elden bırakmadan hafiften bir toprağı inceleyin. Plumeria çok güneş gören bir yerde durmuyorsa kışın yapraklarını döktükten sonra yeniden yapraklarını çıkartması zaman alıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Benim plumerialarda da bu durum var fakat Emre abinin uyarılarını dikkate almak lazım. Bir plumeriamı gövde çürümesinden kaybettim. Ara ara plumerialarınızın gövdesini kontrol edin arkadaşlar... Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sevgili berduray, bitkinizin hiç bir şeyi yok. Yapraklanması için biraz sabır. Tepe noktasındaki siyahlık değil morluk olsa gerek. Bendeki plumerilar da aynı şekilde. İlk o mor bölgeden yaprak verecek. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Daha yeni yeni yaprak çıkarmaya başladılar.Bence normal arkadaşlar.Havalar ısındıkça yaprak çıkarırlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|