![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Lisianthus 4 Ocakta lisianthus tohumlarımı ektim, ortam sıcak olunca 8-10 gün içinde çimlendiler. İlk fotoğraf çimlenmeye başlamış halleri. ![]() 2. fotoğraftakiler tam bir ay sonra ki halleri. ![]() 3. fotoğrafta arka planda görünenler denemek için şaşırtma yaptıklarım. ![]() Şaşırtma yapmamın sebebi, bir tane dikdörtgen kabı elimden yere düşürdüm şu en sonda ki ikili seyrek olanlar, oysa ki en çok çimlenen bu kap ta olanlardı (fotoğraf çekecektim) kendi kendime nazar deydirdim ![]() her tarafa saçıldılar, daha yeni yeni çimlenmeye başlamışlardı, iğne ucu gibi minikler ne yapacağımı şaşırdım, oturdum başlarına öylece bakıyorum. Üzüldüm ama oldu işte, sonra çimlenmişleri topraklarıyla bir kenara yavaş,yavaş kümeleri bozmadan aldım. Geriye kalan toprakları ıspatula yardımıyla kabın içine doldurdum, kenara ayırdığım çimleri toprağın üzerine minik yuvalar yaparak yerleştirdim. Tek tük kalanları da ayrı bir kaba şaşırttım, hemen fısfısla suladım. Ölenler öldü kalanlar sağ salim, çimlenmeyen tohumlar da sonradan çimlendiler. Beceriksizliğimden dolayı ortaya güzel hikayeler çıkıyor değil mi? arkadaşlar ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|