![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu.
|
Değerli arkadaşlar. Ağır bir sorumluluk aldığımın farkındayım. O fidelerin başına 2 ay içinde birşey gelmemesi gerekiyor. Pek çok arkadaşın beklentisi var. Yalnız isteyen arkadaşlar burada yazmasa iyi olur. Çünkü Kural gereği talepleri satış bölümünde yazmak gerekiyor. Ancak ben henüz satış bölümüne başlık açmadım. Atasözü "Doğmamış çocuğa don biçilmez" derler ya! Hele bir gelişsinler de Nisan ortalarına doğru başlık açarız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu.
|
Sormayın dostlar başıma geleni??? Yeni çimlenen fidelerimi (fideciklerimi) FUNGUSGNATLAR (Torf sinekleri ) yediler. Farkettim ama biraz geç kaldım. % 30 kadar fide kayboldu. detaylı bilgi için http://www.agaclar.net/forum/showthr...ewpost&t=12884 buraya bakın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu.
|
Lisianthus tohumları 60 günlük,
27 Ocak 2009 da ekilen Lisianthus tohumlarının, 26 Mart tarihinde (60 gün sonra) durumları Fotolarda. Daha 30-40 gün büyüyecekler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
Çok neşeli görünüyorlar, benim son ektiğim tohumlar çıkmadılar. Geçen sene Eylülde ektiklerimden iki tanesi yaşıyor, bu gün saydım çok canlı ve büyük altı yaprakları olmuş, onlardan korkum kalmadı artık. Darısı sizin Lisianthusların başına, ben bir daha Lisianthus çimlendirmek isteyeceğimi sanmıyorum, çok uğraştırdı beni. Düzenleyen Adalet Yağcı : 30-03-2009 saat 14:06 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu.
|
Olmuş olmuş., Ama iç içe 2 saksı niye? Kök gelişmesini rahat tamamlasın. Sürgünler uzadığı zaman isterseniz uç alma yapıabilirsiniz. Böylece kardeş sayısı artar tabi çiçek dalı da artar. Uç almazsanız çiçekler açtıkları zaman trih temmuz ise, çiçekler en dipten koparılırsa tekrar 2. el çiçekler verebilir. yani çiçekler dalında Temmuz sonunda geçince dipten koparın yeniden gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Eylülden bugüne iyi sabretmişsiniz. Ama bu sabra değer değil mi tohumdan bir bitkinin serpilmesini izlemek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu.
|
Adalet hanım fideler henüz sürgün uzatmamış. Benim endişem şu ki; aşırı sıcakta yetişen lisianthus fideleri ROZETLEŞME yapar. İnşallah Mersin de bu olmaz. Fidelerin ortasından sürgün uzatması lazım. Gönderdiğim fidelerde de bunu merak ediyorum ve bir anlamda deneme yapmış olacağız. Sıcak bölgelerde lisianthusun en önemli sorunu rozetleşmedir. Yapraklar rozet şeklinde gelişir fakat sürgün uzatmazlar. İzleyelim bakalım ne olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Sayın Kgursan daha bu nazlılar büyümedi mi? Bize ne zaman gelecek? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu.
|
Bildiğim kadarıyla Lisianthus tohumlarının çimlenmesi için 21-24 oC sıcaklık, fidelerin büyümesi için 16-19 oC sıcaklık istiyor. Ancak bazı çeşitler farklı reaksiyon gösteriyor. örneğin yazın gelişen kışın gelişmeyen vb. çeşitler ıslah ediliyor. Lisianthus da bilinmeyen çok noktalar var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu.
|
Lisianthus Fideleri
Lisianthus fidelerinin 90 gün sonundaki resimlerini yükledim. Sanıyorum 10-15 mayıs da dikime gelecekler. Satış bölümünde sipariş için sayfa açıyorum. İsteyenler oradan izleyebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu.
|
Sn. Limon., Kışın soğuktan ziyade hastalık nedeniyle kuruyor. Kışın çalışmayan fideye hastalık etmenleri kolay giriyor. sanırım Rizoctonia ve Mildiyö hastalıkları zarar yapıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kgursan, ben geçen yıl Lisianthus tohumlarını ektim, çimlendirebilmek neredeyse imkansız gibi bir şey, çok büyük çabalarım sonucunda ancak iki adet çimlendirebilmiştim. Siz bu çok güzel çiçekleri çimlendirip hem de çok cüz'i bir fiyata satıyorsunuz, çiçekçilerdeki fiyatının 14 tl. olduğunu duymuştum. Son derece asil ve zarif çiçekleri olan bu bitki herkesi mutlu edecek bence. Düzenleyen Adalet Yağcı : 29-04-2009 saat 23:38 Neden: link ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu.
|
Yaz aylarında pek olmuyor ama sonbaharda ve kış aylarında görülebiliyor. Tabi fideler iyi kök yapmış ise, güzel çalışıyorlarsa mildiyö biraz zor çalışıyor. fide kendini kurtarabiliyor. Ertesi yıla da kalabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-03-2009
|
Tam emin olmamakla beraber böyle bişey galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu.
|
Göndermeye (dikime) hazır Lisianthus fideleri
Bu günlerde Lisianthus dikimi için fideler hemen hemen hazır durumda. Fotoğrafları aşağıda. Tam istenen kalitede olmasa da dikilebilir nitelikte. Tohum ekiminden itibaren yaklaşık 100 gün geçti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu.
|
Doğal olarak Texas da bulunduğu söyleniyor. Bir diğer adı da Texas Bluebell, Sonradan ıslah yolu ile çeşitli renk ve serileri geliştirilmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu.
|
Sn Adalet Yağcı., Lisi fideleri ne durumda merak ediyorum. Kökler viyolün altından çıktılarsa dikime gelmiş demektir. Tekrar daha büyük viyole aktarmanız (benim yaptığım gibi) gerekmez. Ben büyük viyole aktardım çünki yolda (kargo da) geçecek sürede köklerin zarar görmesini önlemek için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kgursan, lisilerim bu haldeler, aslında on gün kadar önce fırtınaya maruz kaldılar, kurtulabilenler bunlar, bu gün fotoğrafladım. Bunlar da benim lisiler, artık esas yerlerine almanın zamanı gelmiş değilmi? Ben bir saksıya beş- altı fide düşünüyorum, doğru olurmu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Sanırım sizin bitkiler temmuz gibi çiçeklenir. Uçlarını kırarsanız 15-20 gün gecikir. Yarın göndereceğim fidelerden uç alınmaz ise Temmuz başında, uç alınırsa Temmuz sonu Ağustos gibi çiçekler gelecektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|