![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu.
|
Şu anda göndermek mümkün değil. Nisan ayında Lisianthus başlığını ve satışını takip ederseniz size de fidelerinden gönderilir. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Yukarıya doğru yükselen dallar (boylanan) çiçek verecek, yanlarına destek verecek çubuk dikip ip vs. ile bağlamanız (toplamanız)gerekebilir. Fazla uzayınca dallar yana yatabilir. Tepeleri kesilmeyecek. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu.
|
Biz serada 15-17 cm kullanıyoruz. Bahçede 15-20 cm aralık yeterli 0lur diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu.
|
İçeride ışık yetersiz kalabilir, don olayı dışında soğuk havalar pek zarar vermiyor. ama tabi ki korunmasında yarar var. İçeride bol ışık alan bir yer uygun olabilir. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-08-2011
|
Merhaba
Öncelikle hepinize merhaba demek istiyorum.Bu güzel siteyi bir süredir takib etmeme rağmen yeni üye oldum. Doğayla , bahçeyle ve çiçeklerle uğraşmanın ne büyük bir zevk olduğunu geç keşfedenlerdenim maalesef.Doğanın başka bir parçası olan hayvanları deli gibi sevmeme rağmen nedense bitkiler aleminden hep uzak kaldım.Ne büyük bir kaybımın olduğunu ancak anlayabildim. Uzatmadan bu lisianthus çiçeğine olan hayranlığımıda belirtmeliyim sizlere.Forumda okuduğum ve gördüğüm kadarıyla Kamil Bey sizlerle çok güzel fideler paylaşmış , fakat görüyorum ki fideleri ancak mayıs ayında temin edebilmekte kendisi. Bahçeyle yeni uğraşmaya başlamış olan benim heyecan ve sabırsızlığımı tahmin edebilirsiniz.Üstüne burcumun verdiği sabırsızlığıda hesaplarsak bu çiçek için resmen ölüyorum ![]() Oldukça zor bir iş olduğunu bilmeme rağmen lisianthus çiçeğini tohumdan yetiştirmeyi denemek istiyorum.Ve bu konuda elinde fazla tohum bulunan arkadaşlarımdan yardım bekliyorum. Bu kadar uzun yazdığım için affedin ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu.
|
Fitil dediğiniz nedir? merak ettim. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-05-2011
|
Susuz kalmaması için fitilli sulama yapmak istemiştim. Tabandan bir ip ile su almasını sağlıyorsunuz yani. Diğer saksılı bitkilerimde Başarılı olmasına rağmen bu fidelerimde çok su aldığı için çürümüş ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. kgursan dan aldığım lisianthuslarımdan sadece 1 tanesi fire verdi. Şimdi hepsi tomurcuklandı ve mor olanın bir tanesi açtı. ![]() ![]() 3 kök liside ise hastalık oldu sanırım. Aşağıda fotoğraflarını ekliyorum. Kamil hocam bu lisiler için ne yapmam gerekir. Onları kaybetmek istemiyorum. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|