![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
Çok teşekkür ederim sayın Adalet Yağcı, inşallah büyürlerde dediğiniz gibi olur. İlgili sayfada ocak ayında ekilmesi uygun olur diyordu, bende öyle yaptım. Yanlız dış mekanda değil, içeridelerdi. Nisan ayının ortalarında çıkarmayı düşünüyorum.( Bebekler henüz üşümesinler.) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
sayın kgursan başlık açıldı demişsiniz ama bulamadım inanın..sabırsızlıkla bakınıyorum ama nafile..! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Sayın kgursan, Bu sene gelecek olan lisilerim için geçen sene diktiğim yeri hayvan gübesi karıtırıp kabarttım. Ayni yere dikmeyin demişsiniz forumun sayfalarında,en güzel seyredeceğim bahçenin o bölümü. Ne dersiniz? |
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-07-2010
|
Alıntı:
Alıntı:
Ben lisianthusları kışın yoğun yağış alan bir bahçede yetiştirmeye çalışıyorum. Yanlış okumadıysam bu tür alanlarda toprak pH değeri genellikle düşük oluyormuş. Yanıtınız sonrasında bende web üzerinde konuyu araştırdım. Lisianthus için pH 6.5 değerinin altındaysa çinko zehirlenmesi ve klorosis nedeniyle lisianthus gelişimi engelleniyormuş. Bu sorun için bir çözüm öneriniz varmı. Dikiliecek alanda toprağa ne tür katkılar ekleyebilirim. Saygılar, Gürkan |
||
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-07-2010
|
En kısa sürede pH ölçümü yapacağım. Anladığım kadarıyla lisianthuslar ph konusunda diğer bitkilerden biraz daha daha hassas. Siz fideleri gönderinceye kadar uygun bir toprak ve kireçle destekleyip uygun hale getirmeye çalışacağım. Bilgi için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu.
|
Lisianthus başlığı uzun zamandır beklemede. sevgili arkadaşlar, Özel veya Satış başlığında sorduğunuz Lisianthus ile ilgili sorularınızı burada sorarsanız daha iyi olur, herkes faydalanır. teşekkür ederim. Bu arada sn revnak., Lisianthus güneş seven bir bitkidir Bu nedenle İzmir de rahat gelişeceğini düşünüyorum. Fidelerini İzmirde, kuşadasında (davutlar) diken arkadaşlardan Oyaman sanıyorum bu sene 3. yıl aynı fideye bakıyor, açacakmı diye!!! Kısacası İzmir uygun bir iklim. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu.
|
Karadeniz bölgesi topraklarının ph sı düşüktür. Dikkat ediniz. Kaptan zst iyi yapmış. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Sn kgursan ph nedir ve nasıl ölçülür bilgi vermeniz mümkünmu Saygılar |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
kolay gelsin |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Uç Alma Uç alma özellikle bir kökten birden fazla lisianthus elde etmek istendiğinde ve dikim sonrası zayıf gelişen bitkinin kuvvetlenmesini sağlamak amacıyla yapılan bir işlemdir. Uç alma aynı zamanda yazlık dikimlerde çiçeklendirmeyi geciktirmek veya çiçeklenme zamanını programlamak amacıyla yapılır. Uç alma hasadı geciktirdiği için her zaman yapılmaz. Bitkide uç alma yapıldığında 1 adet ekstra kaliteli sap yerine 2 veya daha çok orta kalitede sap hasat edilir. Uç alma dikimden sonra bitki 3–4 yaprak çiftine sahip iken 2. yaprak çiftinin üzerinden yapılır. Uç alma işleminden sonra bitkilerin hastalıklara karşı ilaçlanmasında fayda vardır. Destek Sağlama Lisianthus’ta gövdesinin dik durması için mutlaka destekleme sisteminin kurulması gerekir. Aksi halde boy yapan bitkiler yere yatarak çiçeklerde kalitenin düşmesine neden olur. Geniş bilgi için http://masterpi.tr.gg/LALEG-Ue-L-%C7...MI-YAPILIR.htm |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu.
|
Lisianthus alan arkadaşlar., Bu yıl fideler boylu, "İkinci çift yaprağın üstünden kırın-kesin" tepeyi atın ki alttan yaprakların koltuklarından daha sağlam sürgünler, dolayısıyla çiçekler versin. Yani çok çiçek sapı olsun. Ayrıca., Çok su vermeyin. Önce bol can suyu, 2 gün sonra hafif bir su daha, daha sonraları duruma göre 2-3 günde bir sularsanız yeterli olur. çok sulayıp kökleri devamlı çamur içinde bırakmayın. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Ankaraya gönderdiğiniz fideleri uç alma işlemini yaparak bugün büyük yuvarlak saksılara 3'lü 4 'lü olark ektik. Umarım bol bol çiçekleri olur Saksıları içerde mi, yoksa balkonda mı tutalım? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu.
|
Güneş sever.Bol Işık sever. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Sayın kgursan lisianthus toprak ph etkilendiğinizi söylemiştiniz benim ph ölçme imkanım olmadı fideleri diktim eğer toprak ph uygun değilse fideler hemen kendilerini belli edermi hemen hemen 1 hafta oldu dikeli şimdilik keyifleri güzel ama genede tedirginim. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu.
|
Aldığınız tepeler, tutmayacak. Hiç ümitlenmeyin. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bende aynı işlemi uyguladım; evet tutmaycak ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu.
|
Ama bir de dezavantajınız var: Topraklarınızın Ph sı düşük!!??. Ph 6,5 altında lisianthus da Çinko zehirlenmesi oluyor. Bilginize.... |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |