![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
Merhabalar. Bu güzel çiçek kışı nasıl geçiriyor acaba. Govdesi yeşil kalıp ilk baharda tekrarmı yeşeriyor yoksa her sene yeni fide alıp mı ekiliyor. Tohumdan büyütmek bayagı meşakatli oluyor anladıgım kadarı ile.Birde çelik alma ile çogalırmı. Evet ise hangi ayda çelik alınmalı. Teşekkurler |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
kamil bey lisiler biraz uzayınca uçlarını almıştık kırdığımız yerden iki uç verdi fakat biri uzayıp tomurcuklandı diyeri bir santim uzayıp kaldı ikinci çiçeklenme o uçlardanmı olacak ayrıca bugün ilk lisim açtı rengi pembe ve harika bir çiçek beceremem diye çok korkmuştum o yüzden az almıştım ama yetiştirmesi çok kolaymış maşallah diyeyim seneye Allah kısmet ederse balkonumu lisilerle doldurmak istiyorum bu güzellik için size nekadar teşekkür etsem azdır |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim lisiler,
Evet şimdi de benim lisileri, begonya ve liliumları görelim: Elimde kalan (satılmayan) Lilium soğanları, lisi fideleri ve gülbegonyaları kendim diktim ve seyrediyorum. Biraz pahalı bir temaşa oluyor ama olsun. Bu da benim zevkim. Hepinize teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Yok. Ağ yapacaktım fırsat olmadı öylece kaldılar, zaten şimdilerde hepsini keseceğim, Ekim ayı için. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Bunlarda benim güzeller.
30da 8 kayıp. Galiba hepsi pembelerdendi. Hiç pembe açmadı. Bana yine seneyi beklemek kaldı. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Kesmede sadece çiçek sapı dibindenmi olacak? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2010
|
yorumsuz. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
Sn.kgursan siz bu seranızdakileri satıcak mısınız.Yoksa bunlar bir sonrakı sezon için fideler mi olucak. .Ve siz uretici olarak iyi bilirsiniz. Bu çiçekden eylül de çelik alsak kışın korunaklı bı yerde bakımını yapsak yaşar mı yaşamaz mı acaba. Teşekkurler Düzenleyen sevgice : 15-08-2011 saat 00:20 Neden: Düzenleme |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Lisianthus Çelik ile çoğalamıyor veya çok çok zor kökleniyor. bu nedenle üretim için tohum kullanılıyor. Uzun bir çimlendirme ve fide safhası (4 ay) geçiriyor ve sizlere ondan sonra (Mayıs civaarında) fideleri gönderiliyor. Mayıs da dikenler Temmuz-ağustos da çiçeklerini görüyor. Diğer yandan Eylül ayında kısa günler ve sıcaklık azalmaları nedeniyle gelişmesi duruyor.sadece eğer tomurcuk yaptıysa o tomurcuk açıyor. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Kgursan, çiçekleri şimdiden keserken nelere dikkat etmeli? Nereden kesilmeli, hangi goncalar bırakılmalı? Ne zamana kadar yapılan kesimler sonradan çiçeklenmeyi sağlar? Bir süre evde olmayacağım için sabah işe götürmek üzere açanları kestim, ne derece doğru yaptım bilemiyorum ama açıklamalarınız yapacaklara ışık tutacak. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
keserken kökü oynatmayın. sabahleyin Elle kolayca kırılır, ve bıçağa bile gerek yok. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Ekimde açsın diye bu güzel çiçeğe nasılda kıyacağız bilmem. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Kıymak zorunda değilsiniz ki! Tercih meselesi. Bence de bırakın üzerinde solana kadar kalsın. Çiçekleri geçince kesin. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili tturt çok güzeller lisantuslar. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Moderatör
|
Sayın kgursan, benim lisiler de çok güzel açtılar. Birarada bol bol yoğun çiçekli olmaları çok hoş bir mazara sergiledi. Sizin vasıtanız ile tanıdığımız bu güzel çiçeği çok sevdik. İnşallah seneye de bol bol tedarik edebiliriz. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Kgursan, Hayır renklerle oynanmadı. Bu fotoğraflar baldızımın yeni aldığı profosyonel makine ile zoom lens kullanılarak çekilmiştir. Renkler birebir orjinal halidir. Lisianthuslar ev halkınça çok rağbet gördü seneye sizden fide talebim artacak. Hafta sonu çektiğim lisianthuslardan fotoğraflar. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Makine var, makinecik var demek ki. Ben çekimlerimden hiç memnun değilim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Lisianthus fideleri
Sayın kgursan Bu aralar siteye pek giremiyorsunuz ama inşallah bu mesajımı görüp bana yardımcı olursunuz. Bu fidelerin tohumları Ocak ayında dikilmişti. Ancak bu kadar olabildiler. Daha fazla sabredemeyip şaşırttım. İnşallah yaşatırım. Yardımınıza ihtiyacım var. 1.Saksılara biraz sık şaşırttım 2. bir şaşırtma daha yapabilirmiyim? 2.Bahara kadar hangi koşullarda saklamalıyım? 3.Kökleri biraz zayıf geldi bana Algo vital veya Roa veya roa plus kullanabilirmiyim? 3.Çok küçükler yağmur altında bırakmayacağım. Ne sıklıkla sulamalıyım? Ocak'tan beri büyük sabır gösterdim, kendimi sınıyorum ve yaşamalarını çok istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu fideler bundan sonra kökleri kuvvetlenecek. Resimlerde flaş parlama yapmış, beyazlıklar görülüyor ama sanırım flaştan. Ama buna benzer beyazlıklar olursa "Mildiyö" olabilir ve biz Previcur kullanıyoruz, ama siz de ne ilaçlar var bilmiyorum. Dikim aralıkları normal görünüyor (sanırım 10 cm vardır) ve bu fideler Kasım gibi çiçeklerini verebilir . Bence uç alma YAPMAYIN. Bol güneş alsınlar, sulama normal olmalı, haftada 2-3 yeter sanırım. Havalar da serinlemeye başladı. Çok hafif bir gübre (azotlu veya 15 15 15 vb ) olabilir verirseniz gürbüzleşir ama çok az dozajda. Hastalıklar (Küf, botrytis, mildiyö vb) gelmez ise seneye rahat kalır. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Şaşırttıklarım. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok minik. Sizin gönderdiklerinizin kökleri çok gelişmişti. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Saymadım ama 50 tane var galiba. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Kamil bey. Başardım diye ben de çok sevinçliyim. Parlaklık flaştan sadece gölgede tutuyordum güneşe alayım. Seneye sağ salim çıkarlarsa çok mutlu olacağım. Elimde deniz yosunu algovital var birde roa onları kullanmayı düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
lisilerin çiçekleri geçtikten sonra seneye öldürmeden yaşata bilmemiz için ne tür bir işlem yapmamız lazım sadece kuruyan çiçekleri koparıp sulamaya devam edip seneye yaz gelmesinimi bekleyelim |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Mildiyö, külleme gibi hastalıklardan hastalanmazsa seneye rahat kalır. sadece don dan korumak yeterli soğuk hava fazla etkilemiyor. |
|
|
|
![]() |
|
|