![]() |
|
|
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-02-2009
|
*** arkadaslar bu lisyantus fidelerini nerden bulabilirim cok güzelmis hosuma gitti |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Ama bazı marketlerde saksıya dikilmiş olarak satılabilir, belki oralarda bulabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Vildan Hanım, Fatoş Hanım, Sevgili Cemo, harikasınız, gözümüz gönlümüz açıldı sayenizde. Her rengi diğerinden güzel, bakmaya doyamıyor insan. Çiçek ömrünün uzunluğu ise en büyük avantajı. Bu sene ben başarısızım ama geçen yıl Vildan Hanım'a ve anneme verdiğim bitkilerin bu yıl harika çiçekler açmasına çok seviniyorum. Demek geçen kış çok sert geçmese bizim bahçedekiler de bu yıla sağlam geleceklerdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Maalesef yabai bir ot türü Cemo. Geçen yıl ben de ektiğim bir tohumdan çıktı sanarak çiçek açmasını bir ümit bekleyip, yeşil kısmı neredeyse 1 metre kadar uzadıktan sonra toplu iğne başı kadar açan beyaz çiçeklerini görünce hayal kırıklığı yaşamıştım. Ama yine de sökmeyin siz, bakalım nasıl olacak? Lisianthusun gövde yapısı ve yaprakları daha narin oluyor, bu bitki güçlü gövdeli ve kalın yapraklı oluyor, benzerliği yaprak renginden kaynaklanıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili Cemo, Üçüz Çiçeği onlar. O da çok güzel oluyor. Arkadaşlar Lisileriniz çok güzel olmuşlar. Benim geçen yıldan kalanlar da çok güzel açtılar. Balkonda, saksıda ve sıcaklara rağmen. Kamil Bey bizlere bu sevinci yaşattınız ya Allah da sizi sevindirsin. ![]() Kesme çiçeklerde gördüğümde çok beğenirdim ama bu bambaşka birşey. Hani Lalegül demişler ya aynen öyle; hem lalenin hem de gülün güzelliği ve asaletini bir çiçekte görebiliyorsunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Fatmacım, geçen yıldan kalanlar sanki daha canlı çiçek açmış gibiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Fatma ablacığım Lisiantuslar çok güzeller gerçekten. Umarım bu yılkilerde biran önce çiçeklerini gösterir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2008
|
lisyantus
merhaba arkadaşlar lisyantus çiçeği istiyorum saksıda yetiştireceğim nerde bulabilirim **** bu çiçeğe sahip olan arkadaşlar benimle iletişime geçebilirmi isyan.kar@hotmail.com teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
günaydın
![]() ![]() havalar iyiden iyiye serinledi bilhassa geceleri ama lisiler hala açıyor maşallah,kök diplerinden yeni filizler ve tomurcuklar veriyor saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
Lalegül
sayın Kamil beyden aldığım on adet lalegülden 8 adedi büyüdü.Hepsi goncalı.Dün biri beyaz olarak açtı.Diğerlerinin renkleri belli değil.Kamil bey'e zahmetlerinden dolayı teşekürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
Lalegül
Çiçek açan ve goncalı olanların fotoları. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kgursan' ın gönderdiği Lisi' lerin durumu gayet iyi. Su veremediğim için endişelendiğim 3 günün ardından dün baktım ki çok keyifliler. Suyu sevmiyorlar gerçekten. 2-3 yaprak çıkardılar diktiğimden beri; sanırım 1 hafta oldu. Fotoğraflayıp gelişmeleri paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
o mor beyaz ne kadar hoş olmuş sn Orkun Kırcı elinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu.
|
Arkadaşlar, Fotoğraf işleme programım çalışmıyor bu nedenle benim durumum hakkında fotolu bilgi veremiyorum. Bu yıl zayıf geliştiler. Çeşitlere göre gelişme farklı oldu. kırmızı çok zayıf oldu. Morlar iyice. Ancak açıkta bordüre diktiğim fideler daha gürbüz gelişti. bol ışık, taze toprak hepsi bu. ölmeyecek kadar da su verdim. Sapları daha kalın geldi. Komşumun serasındaki lisiler çok çok iyi gelişti. Benim boynum bükük kaldı. Sonuç olarak; Olursa oluyor, yerini sevdimi oluyor, olmayacaksa olmuyor,israr etmek gerekmez. Çok çok üstüne düşmek de pek iyi gelmiyor. Özellikle aşırı sulama bitkiyi kesiyor. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|