![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
|
Ben geçen sene çimlendirdim ve bayağa fide oldular,sonra kışın kayboldular.Hala gözle görünür bir hareket yok ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Benim tohumlar geldi, çok şaşırdım daha 24 saat olmadan paket geldi. Bu siteden aldım https://www.tarimtedarik.com/list/list.asp?ktgr_id=361 O kadar minik ki tohumlar, hepsi de siyah renk ![]() Hadi hayırlısı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba,Dün bahçemdeki yaprakları temizledim.Burada kış soğuk geçtiği için yaprakları çuha,haseki kükesi,aslanağzı gibi çiçekleri korur diye ellememiştim.Yaprakların altından çuha ve haseki küpeleri çıktı.Haseki küpesi çok yıllık bir bitki olduğundan kışın dinleniyor. Yazın tekrar sürüyor.Tohum gönderdiğim arkadaşlar;çimlendiren varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Benim de haseki küpelerim var ama ismini "dokuz donlu" olarak biliyordum,babannemin deyimi buydu çünkü. ![]() "bu bitkinin adı nedir?" bömülünde "haseki küpesi "olduğunu öğrendim.. ![]() Geçen yıl çok hoş bir şekilde açtılar ve çok tohum verdiler.komşulara dağıttım,hatta artanları da toprağa savurmuştum ![]() geçen yıl çekilen bir resmini göstermek istiyorum size..ama bu hasekiküpelerinin başka renklerini de elde etmek isterim.çok zarif bir görüntüleri var çünkü... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, evet bendekiler, biraz daha katmerli yapraklara sahip..bu yılki tohumları ektim,bazılarını da toprağa savurdum..Yağı bol bulan arap sendromu ![]() ![]() Geçen yılki fideler bu sene de yeşermeye başladı.Bir ara onların da resmini çekerim.Bu sene tohumları ziyan etmeyeceğim inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
internetten..
Şimdi okudum da "mayıs ayında ekin" deniyor ama babaannem ekmem gerektiğini söylediği için bir hafta önce ektim tohumlarını. ![]() Bir de benim elimdeki haseki küpelerini cinsi Aquilegia vulgaris diye geçiyor. Daha katmerli ve alt kısımlarında uzun çıkıntıları yok. Ben bu cinsin değişik renklerinden elde etmek istiyorum,nerde bulurum acaba? Düzenleyen ardabora : 23-03-2008 saat 15:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Oyaman,mor rengi geçen yıl açmamıştı,bu yıl açarsa tohum alırım sizin için ama çiçek açması için bir yıl daha beklemek gerekeceğinden,biraz zaman alabilir.Elimdeki mor da çok küçük,çoğaltabilirsem ne ala ama izmit'e gittiğimde,sizin için fide bulmaya çalışacağım,söz. ![]() Düzenleyen ardabora : 23-03-2008 saat 15:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Konu komşudan ![]() Düzenleyen ardabora : 23-03-2008 saat 15:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Akşam annemi aradım, Tekirdağ'da oturuyor. Dedim ki "dokuzdonlu istiyorum, hem de hemen" ![]() "Geçen yıl verdik ya, öldürdün mü, ne yaptın çiçeklere?" ![]() "Yok,öldürmedim, itina ile bakmaktayım, ama başka talipleri çıktı. Bu yıl çiçek açacak şekilde olanlardan ve başka renklerden bulursan hemen yolla" ![]() Dilerim hemen elime geçerler de sizlere gönderebilirim.Yok bulamazsak emin olun, elimdekilerin vereceği tohumlarından yollayacağım. Bendeki şarap rengi olanlar hızla yeşermeye devam ediyor. İnşallah bu sene çok çiçek açarlar da çok tohum alabiliriz.. Düzenleyen ardabora : 23-03-2008 saat 15:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu yıl çiçeklenemeyeceklerine göre çok geç kalmış sayılmam dimi? ![]() ![]() Düzenleyen Sümeyye Polat : 31-05-2008 saat 10:04 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Güler hanım bahçesinde olduğu için, eski sıklıkta sitemizi ziyaret edemiyor. Onun yerine dilerseniz, ben size fide yollamanız için bir öneri sunayım. Fidelerin fazla boylu olmadıklarını düşünerek, küçük bir su şişesini ortadan ikiye kesiyor, içersine fideyi yerleştirip sonra tekrar bantlıyoruz. Bu şekilde, hiçbir zarar görmeden yolculuk yapabilir fideler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler, Sağolun, öneri için..Cahilim bu konularda ne yapalım? ![]() Neyse,biilmemek değil,öğrenmemek ayıpmış... Zaten burdan o kadar çok şey öğreniyorum ki,heyecanım her gün daha da artıyor. Bir an önce havalar ısınsın, çiçeklerim açsın, bahçem yeşillensin diye hevesle beklemekteyim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Güler hanım; çok teşekkür ediyorum. İstanbul'a gelince mutlaka görüşeceğiz. Hasekiküpelerini, ben yine de bekliyorum. Belki suya falan koymuştur izne çıkınca arar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2008
|
Haseki tohumlarım
Merhaba sayın ardabora, Acaba kaç günde çimlendi tohumlarınız benimkiler 10 gündür saksıda ama hala bir kıpırtı yok.Ne şartlarda çimlendiler acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
burçind tohumla haseki küpesi ikinci senesinde çiçek veriyor ve çimlenme süresinde çok fazla fire veriyor. Çimlenme süresi, bende 20-25 günü bulmuştu. İzmir'de hazır fide halinde satılıyor. Üzerinde çiçekleri bile var. Bilginize ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
hASEKİ KÜPESİ
Sayın Adabayrakoğlu biliyorum ama bide tohumdan denemek istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Hasekide ben başaramadım galiba.Pek bir hareket yok gibi.Sanki filizler buruşuyor gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
...
Galiba başaramayacağız çok nazlı bu haseki tohumları sayın oğuzhan:ma ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |