![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
sanırım kasım ayıdı göngeren belediyesi muhtelif yerlere soğanlı bitkiler dikmişti ne diktiler diye merak etmiş fakat adamlara soramamıştım fakat geçen ay bir baktım hepsi çuha çiçeğimiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
bunlar da benim çuhalarım
kendi saksıları gelişimleri için dar geldi diye düşünüp babaannemden kalan bu toprak kaba ektim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
3 ay önce diktiğim çuhaların bu gün ki halleri.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
merhaba arkadaşlar, ben bu sitenin yeni üyesiyim aslında üye olmadan takip ediyordum ama , bende katılıyım dedim sizlere, benim evimdede çeşitli çiçekler var bunlardan biride çuha çiçeği, ama benim çuham ne çiçek açıyor nede sizinkiler gibi yaprakları canlı ben ne yapabilirim çiçek açması ve yapraklanması için??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Nurcanaybay konu dışı olacak ama kurdele çiçeğiniz kışın dışarıda mıydı.Bu arada çiçekleriniz çok güzel açmışlar ben geçe sene ekmiştim bi ara kurudular sadece kırmızı olanlar kaldı şu ana devasa boyutta açıyorlar nedenini anlayamadım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 01-03-2010
|
bende kendi çuha çiçeklerimin resimlerini eklemek istedim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=siniroluyorum;596109]Nurcanaybay konu dışı olacak ama kurdele çiçeğiniz kışın dışarıda mıydı. Sorunuzu yeni gördüm , kurdelalar bahçe de dikili .Ilıman bölgeler de sorunsuz yaşıyorlar.Gölge alanlar da yer örtücü olarak kullanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
kışın favori bitkisi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu.
|
evet bundan erken çiçek açan bitki yok heralde değil mi yoksa ben mi bilmiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu.
|
genelde dışarıda yetiştiriliyor fakat içeridede yetişebilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Gölge , serin ve nemli ortamı seviyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Sanırım bu da farklı bir çuha... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Yaprakları benziyor ,eğer çuha değil ise bile çok güzelmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
umıt79 çok güzelmiş çiçeğiniz, oya gibi işlenmiş sanki BEn çuhalarım biraz bozulduğu için bahçeye yarı gölge bir yere yerleştirdim, umarım güzelleşirler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Yok yok bendeki çuhalar ebruli falan sıradan çuhalar. Bu fotoğrafı nette buldum paylaşmak istedim .Keşke bende olsaydı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim arkadaşlar... Bu site sayesinde oldu. Önceleri dillerinden anlamıyordum. Güzel göründüğüne inandığım yere koyuyordum. Fakat sizin gibi dostlarım sayesinde onlarla aynı dili konuşmaya başladım. yardım eden herkese çok teşekkür ederim tekrar. Şuan 30 dk sabah güneşi alan bir cam önündeler. Bir kerede 4 litre suya 1 çay kaşığı oranında NPK 30-30-30 toz besininden verdim. Suya ihtiyaç duydukça hazır su ile suluyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Güneşi sevmedikleri kesin. Birkaç güneşli günü güneş altında geçirince yapraklar keyifsizleşti. Son birkaç gündür hava kapalı seyredince yeni yapraklar gelmeye başladı. İşte çuhalar. Hava yeniden ısınınca gölgeye gidecekler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
k dönmez çuhalarınız çok güzeller bu tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ediyorum yarı güneş çıkarsa ben de balkona alacağım çuhalarımı (sadece sabahları 1 saat kadar güneş alacaklar) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-01-2009
|
Bugun minik çuha dostlarımın yapraklarında kırmızı küçük böcekler gördüm sararan yaprakları kopartıp çiçeklerinide bol suyla yıkadım merak etmeyin saksıya dolan suyuda döktüm, yalnız minik dostlarımı sömüren bu bip tarzı böceklerden pek fazla hazzetmedim sizdede oldumu böyle bir sıkıntı Not: Yaprak altlarında her hangi bir şey yok sadece yaprak üzerinde geziyorlar ve yaprakları sarartıyorlar. ![]() ![]() (Resimlerdeki küçük noktacıklar böcekler) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2010
|
Merhaba arkadaşlar. Bunlarda benim çuha çiçeklerim.Eşime çiçek toprağı sipariş etmiştim bana süpriz olarak bu dünya güzellerinide almış. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|