![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Aman Buket hanım tırtıllara dikkat edin, nedense kelebekler yumurtlamak için hep latinleri seçiyor, tırtıllar da aynı sizin ipek böceklerinin dut yaprağını yediği gibi latin yapraklarını yok ediyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Gözünüz aydın Buket hanım , çiçek sayısı arttıkça dahada güzel olur , yarı gölgede daha güzel büyüyor . Direk ve uzun süreli güneşi pek sevmiyor , yanılmıyorsam . Yaprağın tadını sadece ben değil , Salyangozlarda seviyor demekki ![]() ![]() Latinlere bulaşan yok . Yapraklar gayet sağlıklı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Hafta sonu kayınvalidemlere Eskişehir'e gittik. Giderken iki ayrı yere ektiğim latin tohumlarından saksının birtanesini de götürdüm. Götürdüğümü daha geç ekmiştim ama maşallah hepsi iki gün içinde çimlendi. Tabi sevindik çimlendiler diye ama bendekinde çıka çıka birtane çıkmış ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Direk güneş gören bölgede uzun süre kalmaktan hoşlanmıyor . Geçen sene benim latinlerde yarım gün direk güneş alıyordu , bir müddet sonra yapraklarında sararmalar oldu . Yaşadı ama sürünerek yaşadı . Bu sene ise çok güzeller yaprakları yemyeşil , en ufak bir sararma yok .Acaba neden derken şu anda aklıma geldi ! 3 Metre uzağındaki Kayısı ağacım büyüdü , yaprakları çoğaldı ve haliyle güneşi perdeledi .2-3 saatlik akşam güneşini alıyor . Geçen sene acaba tam güneşimi , yarı gölgeyimi sever ? diye tam bir karara varamamıştık , bu konuda böylece anlaşılmış oldu . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Benimkiler sürekli ışık alan bir yerdeydi, canlarına kastetmişim bilmeden,üzüldüm şimdi. Hemen yarı gölgeye alıanacak ve fazla sulanmayacaklar,ama Oyaman'ın dediği gibi sürünerek yaşayacaklar demek ki... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
Benim latinlerimde fazla gelişemediler ama tomurcuklandılar, yakında çiçeklerini görebilirim sanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Benimki en sonunda uzamaktan vazgeçip nihayet çiçek açtı annemde demezmi çocukken komsuda vardı bunlardan kırmızıydı ama yerdik diyee meğerse annem bizden önce tanıyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
elinizle hafifçe dokunduğunuzda düşerse zamanı gelmiş demektir . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Benim de Sayın Oyaman sayesinde ömrümde ilk defa latin çiçeğim oldu. Bu vesileyle kendilerine tekrar teşekkürlerimi sunarım. Ben iki latini farklı yere koydum.Biri gündoğumundan öğleden sonra 14-15:00'e değin güneş alıyor.Ve bu kadar güneşte gelişimi pek sağlıklı olmadı. Diğeri ise daha kuytuda ve öğleden sonra güneşi görüyor, gayet sağlıklı. Gözlemlerim bunlar belki sizinki de fazla güneşte kalmıştır, yerini değiştirme imkanınız varsa daha kuytuya alırsanız belki toparlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Evet derdi güneş sanırım bunun..Yerini değiştirdim beğenmedi hanımefendi. ![]() arka bahçe öğleden sonra 2-3 e kadar güneş alıyor,yan bahçe her daim güneşli,ön bahçe en kavurucu zamanda güneş alıyor..ne yapıcam ben bunu? üstüne şemsiye mi koysam ne yapsam? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|