View Single Post
Eski 23-04-2008, 02:11   #183
ardabora
Ağaç Dostu
 
ardabora's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2008
Şehir: İstanbul-Sarıyer
Mesajlar: 819
Latinin tohum paketini markette görünce, çocukluğumuzda yan evde oturan yaşlı bir karı koca geldi aklıma. Bahçelerine dehşet güzel gülleri ve envai çeşit meyva ağaçları vardı, ne yazık ki yaşlı amca cimriydi Eşi "gelin çocuklar elma koparın" derdi,adam bizi sopayla kovalardı.

Meyvalar yerlere düşer,çürür ve onlar kimseyle paylaşmazlardı, ağzımız sulana sulana bahçelerine bakardık, çocukluk işte.. O bahçede sürüsüne bereket latin çiçekleri vardı (isimlerinin latin oldğunu ben bu sitede öğrendim çünkü bizim oralarda buna venedik derler).

İşte o yaşlı amcanın anısına-çoktan rahmetli oldu- bir paket latin çiçeği tohumu aldım. Normalde koçtaşta falan 3,5-4 ytl.ye satılan tohum paketlerinin Sarıyer'deki bir markette 2 ytl. olduğunu görünce şaşırdım çünkü bir iki hafta önce koçtaştan başka tohumları 4 ytl.ye almıştım. İki günde tohumlar toprağı deldi ve haftasonu için istanbuldan ayrıldım,geldiğimde boyları 7-8 cm. olmuştu.Saksıya ektim,dışarıda her daim güneş alan bir yere koydum ama sanki uzamaları durdu. Neyi yanlış yaptım acaba?

Eklenen Resimler
 
ardabora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön