![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bence de hemen bahçeye alın, zaten yeterince güçlü ve kuvvetli. Adaptasyon sorunu yaşamayacaktır. Bitkiniz daha da coşsun, çiçeklensin, mutlu olsun. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2012
|
Herkese merhaba, Ben de gecen hafta 5 tane latin cicegi tohumu ektim,6 tane filiz cikti.Su an torfun icindeler halen.Cicek yetistirme konusunda acemiyim,ilk ektigim tohum diyebilirim.Bir kac sorum olacak yardimci olabilirseniz cok sevinirim: Torf da toprak mi sayiliyor yoksa filizlendikten ve iyice koklendikten sonra bitkiyi toprak veya toprak karisimina mi aktarmam gerekiyor? Bitki besini (sivi gubre) kullanmam gerekiyor mu?Gerekiyorsa kullanim sikligi ve miktari ne olmali? Her bir filizi ayri bir saksiya mi almam gerekiyor? Bir de baska bir saksida 3 tane meksika biberi tohumu vardi henuz cimlenmedi onlar,herhalde uzerine koydugum torf tabakasi cok kalin geldi. Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Toprak ve pet bardak bitince rastgele saksıların diplerine de gömmüştüm onlar da çıktılar![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
latin çiçeği
Her yıl bahçemde dökülen tohumlardan kendiliğinden çıkar. Bu yıl yurtdışından bir paket tohum geldi belki farklı renktedir diye umutlanıp karışık olarak tohumları serptim. Bunlardan başka renk çıkmadı. Farklı rengini gören var mı? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Gultar ne kadar güzeller.. Turuncudan başka bir renk görmemiştim.. Fotoğraf çekerken ışık rengini değiştirmiş olabilir mi diye soruyorum.. İkinci ve son fotoğraftaki kırmızılar farklı mı? Burdaki çok güzelmiş.. http://www.strangewonderfulthings.com/236.htm |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim Sn. selis, Evet ikisi farklı Son fotoğraftaki bordoya yakın bir kırmızı. Diğeri daha portakal. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Bauhausta görmüştüm. bayrampaşadaki. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili agozce, epey tohum öyle paketle biraz pahalıya malolur. Sonbaharda avuç avuç kapıdan geçenlere dağıtıyorum. Bu yılın tohumlarını size gönderebilirim. Ya da bir paket alın şimdi ekin seneye çıkan tohumları dağınık olarak ekerseniz iki yılda büyük bir bahçe latin olur. Koçtaş ta ve diğer yapımarketlerde bulabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2011
|
ben de netten siparişle latin tohumu almıştım. 10 tane tohum çıktı ama hiç çimlenen yok, saksısında semiz, kedi tırnağı çıktı ne ararsan var latinden ses yok. Üzgünüm ama umutla bekliyorum bakalım. Gerçi çok oldu ama bir umut bekiyorum. Latinler uğur böceği çekiyormuş diye istemişdim. Uğur böceklerim de yaprak bitlerini yiyecekdi söz de. yaprak sinekleri ile başım dertte de. Ev yapımı ilaçdan sabunlu su, pelin otu denedim olmadı, nemezal denedim olmadı en son kimyasal kullanıcam sanırım. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güle güle büyütün. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2011
|
Sevgili sakdag latin çiçeğiniz büyümüş.Havalar biraz iyi gitse daha da gelişir.Benimkiler sizdekilerin nerdeyse iki katı kadar büyük ama daha çiçek yok.Güneşi biraz görseler belki açacak.Havaların böyle olması sadece küpelilerime iyi geldi.İyi günler. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili loveforlife bende de oluştu böyle yapraklar .Hemen o yaprakları kopardım.Şimdi yok.Ben de anlamadım neden oluyor.Bilen birilerinden yardım lütfen. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Ayrıca dün farkettim dört tane tomurcuğu var.Merakla bekliyorum çiçeğini. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
ilk çiçeğini bu sabah gördüm.Yenmesi ilginç geldi.Yaprakları çok keskin kokulu.Yapraklarıda yenebilir diye okumuştum.Pek beğenmedim. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Benim latin çiçekleri adeta coştu. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
En son loveforlife'in latin yapraklarındaki gibi bir durum benim latinlerimde de oldu. Buna sebep minik bir tırtıl arkadaşlar, bir ara bütün bitkilerimde çok yoğundu. Sellukalarım, kasımpatılarım, cam güzelim, asterlerim, frezyalarım ... kafayı yemek üzereydim. Sonra Mine Hanım'ın "hastalıklı yaprağı hemen uzaklaştırın" diye bir mesajını hatırladım ve acımadan yenen yaprakları koparıp attım. Tamamen kurtulamadım, tek tük oluyor yine ama hemen yaprağı koparıp atıyorum. Bütün balkonu kurutacaktı yaramaz. Latinlerimin son durumları, uzun bir sapın ucunda havada uçan halı, killim hissi veren yapraklarına bayıldım. İnsanın oturup meditasyon yapası geliyor ![]() Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 17-06-2012 saat 14:28 |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Bendekilerin bu kadar yoğunlaşmasına izin vermedim, toplu iğne başından az büyük olmuşlardı. Acımayın koparın, bütün bitkileri sarıyor sonra. Bir de kontrol edebilir misiniz siyah küçük noktalar var mı yaprakların sağında solunda? Sanırım yumurtluyorlar da... Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 17-06-2012 saat 14:27 Neden: Noktalama işareti düzeltme. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet küçük siyah noktacıklarda var... Hastalıklı yaprakların hepsini kestim şimdi, tepedekiler kaldı. Onlarda da minik minik oluşumlar var ama onları da alırsam hiç yaprağı kalmayacak... Bu arada yaprakları tere otunun kokusuna benziyor hatta ondan 1-2 doz daha kokulu. Latin yaprağı yiyebileceğimi hiç sanmıyorum. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|