![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu tek kök. Bir kaç kök vardı akrabalara hediye ettim. Bir kısmını mezarlığa diktim. Bahçede farkı şu oluyor geniş yapraklı ama bodur. Çünkü suyu az alıyor yağış sık olmayan yerlerde. Fakat güneşi çok alıyor. Evde bunu küçük bir saksıda yetiştiriyorum fakat evcilleştirdim sürekli kesiyorum solmasından korktuğum için hani saksı küçük ya ![]() Hem böylece hızlı bir şekilde kök kalınlaşıyor, kestiğim yerden 5-6 yaprak daha veriyor. Bu şekil bir tane daha vardı onu kökünden kestim az sonra fotoğrafını koyayım bakın. Daha sonra büyüyünce bu haliyle kıyaslarız. Bu arada bayağı tomurcuğu var bunun. Seviyorum latin çiçeğini. Bu sağlıklı hali bayağı su götürüyor. Günde 2 su bardağı su tüketiyor gün sonunda kurumuş oluyor. Düzenleyen Chotanaq : 20-05-2009 saat 23:26 Neden: foto |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
horoz ibiğini, ay çiçeğini, cosmos çiçeğini, latin çiçeğimi (tomurcuklu), birşey küpesiydi adını unuttum maydonoz gibi bir çiçek onu da dışarı diktim, sonra turuncu papatya gibi bir çiçek, akşam kapanıp sabah açıyor. Sonra 2 adet gül. Sonra bugün limonun saksısını değiştirdim, bambuyu sudan alıp toprağa ektim belki daha güzel olur. Cam güzelinden dal alıp köklendirmiştim onu saksıya ektim. Sonra 3-4 tane kudret narı vardı onlara yer ayarladım. Yarın latin çiçeğinin fotoğraflarını çekip koyarım. Biraz daha büyüsünler tarifi alırım teşekkürler. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
Selam arkadaşlar, Benim latin çiçeğim 343 teki mesajdaki gibi bir latin . Yaprakları sitedekilere göre daha küçük. Henüz hiç tomurcuk vermedi. Bir derdimi var anlayamadım.Yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-03-2009
|
Bence
bu latin çiçegin çiçeksiz sarmaşık türü size latince ismini bulamadım baktım ama çünkü yaprakları farkli |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-03-2009
|
gözünüz aydın
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın mehtaperdem, Latin çiçegimi vilmorin marka çiçekli olan tohumdan almıştım. Üzerinde çiçeklerinin resimleri varedı. Benim latinlerim direk güneş almıyor,ondan olabilir mi? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Latinimin resmi cinsini tam olarak bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mehtaperdem hanım çok farklı tohumlar ilgimi çekiyor bakalım şu çiçekler bir rayına otursun ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
he evet haseki küpesi diyorlar ama bakalım. Evet Latinlerimin çiçekli halleri (Bugün) ![]() Düzenleyen Chotanaq : 27-05-2009 saat 21:01 Neden: Fotoğraf ekleme |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Tolgahann ne kadar güzelmiş. Hem çimlendirmiş hem de ne güzel açtırmışsınız. Ellerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler.Diğerleri de tomurcukta, açınca onların fotoğraflarını da paylaşırım. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Latin çiçeğimin büyüme aşamaları. 12-04-2009 09-05-2009 24-05-2009 25-05-2009 Ve bugün. Çiçekler artmaya başladı. Oldukça dayanıklı çiçekler. İlk açtıklarında turuncu renkteler, sonraki günler renk açılarak sarıya dönüyor sanki. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zenfree, Latinleriniz çok sağlıklı görünüyor maşallah diyorum. Yaprakları da çiçeği kadar güzel,açıklı koyulu.Bu tip yaprak tipini ilk defa gördüm güle güle büyütün. Çok kaliteli fotoğraf çekiyorsunuz tebrik ederim. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet bunlar olgunlaşmamış tohumlar, olgunlaştıktan sonra kendiliğinden düşüyorlar. Uzun süre çimlenme özelliğini kaybetmiyor, benim geçen seneki latinlerimin saksısında kalan tohum bu sene çıkmış Bursaya gelince gördüm... Fazla ilgi istemeyen güzel bir bitki... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Merhaba Dostlar, Benim turuncu olarak başlayan latin çok güzel gelişti önce turuncu açtı sonra aynı agaçta sarı içinde turuncu çizgler olan şimdi de koyu turuncu -kırmızıya yakın yine aynı ağaçta ... Bakalım diğerleri nasıl olacak ![]() Celal Abi neler kaçırdığına bak ![]() |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Selam arkadaşlar, Bernim latinlerim hale n çiçek açmadı.Deli olacağım vallahi. Sorunun ne olduğunuda anlamadım.Şimdi sabah güneşi alan bir yere yerleştirdim.Alt yaprakları bazen kuruyor, koparıyorum.Sıvı gübre veriyorum, bir tık yok.Lütfen bilenler bir bilgi verirse sevinirim. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Yahu bu bitkiler ne kadar acayip. Ekersin dikersin,sularsın,çimlensin diye beklersin,tepelerinden ayrılmazsın. Kimi çimlenmez,kimi kurur,kimi yerini beğenmez... Minik bir kaya bahçesi yapmıştım geçen ay,içine de bahçeden toprak doldurmuştum. Baktım kayanın kenarında bir şey toprağı delmeye çalışıyor. Dibini eşeleyince bir latin fidesiyle karşılaştım ama toprağı delmeye çalırken neredeyse 15 cm. kadar bir gövde yapmış toprağın dibinde,çıkıcam diye uğraşıyor. Hemen alıp korunaklı yere diktim tek kök latini..SOMON ve KIRMIZI renkte latinlerim vardı geçen yıl,acaba hangisinden bu tohum? İnşallah somon rengidir, sn.Sebahattin Sargın tohum istemişti ama yollayamamıştım. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|