![]() |
|
![]() |
#781 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-01-2011
|
inşallah yetişirler dayanamadım ektim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-01-2011
|
Bu çiçeği ilk ekişimdi bu kadar erken çıkacağını tahmin edemedim.sabah iş yerime götürdüm ev daha sıcak büromun sıcaklığı normal ve sürekli güneş alıyor inşallah yaşatırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Elinde farklı renklerde kedi tırnağı tohumu olan arkadaş varsa elimdeki tohumlarla takas yapabileceğim bir arkadaşla paylaşmak istiyorum? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2009
|
Alıntı:
Forumda yazılanları okumak daha hoşuma gittiği için nadir cevap yazarım. Geçen sene edindiğim kedi tırnakları tohumlarını ektiğimde tek saksıdan birdan fazla renkte katlı kedi tırnakları çıktı. isterseniz paylaşabilirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Bende kedi tırnağı yetiştirmek istiyorum.Arsız bir çiçek ,komşumdan dal alıp ekmeyi düşünüyorum.Umarım başarırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-04-2011
|
Bir tanıdık bana kedi tırnağı verdi, ektim fakat gövdeleri yeşil, acaba çiçek açarmı, biri cevap yazarsa sevinirim. Bu çiçeği çok seviyorum bahsettiğiniz kadar varsa aşık olurum bu çiçeğ ben.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Ağaç Dostu
|
Gövdenin yeşil olması çok doğal. İzmir şartları için bile çiçek açması için daha erken. Sağlıklı olduktan sonra ve yeterince güneş görünce mutlaka açacaktır. Yeni üyelerimizin aşağıdaki başlıkta kendilerini tanıtmasını istiyoruz ![]() Üyeler Tanışıyor/Tartışıyor/Toplanıyor Arkadaşlar, kendinizi tanıtır mısınız? Burayı nereden buldunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
şimdi eksem olurmu mevsimi geçtimi acaba kedi tırnağının |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Ağaç Dostu
|
Ekebilirsiniz.Zaten hızlı gelişen bir bitki.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
o zaman tohum istiyorum mümkünse elinde kedi tırnağı tohumu olan arkadaşlar var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Yeni Üye
|
Tanıdığımın verdiği kedi tırnağım hala açmadı sabırsızlanıyorum.Bir hafta önce tohum alıp diktim onlarda büyümedi hiç. Koca istanbulda kedi tırnağı bulamıyorum.Bana yardımcı olurmusunuz lütfenn.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Ağaç Dostu
|
İstanbul'da kedi tırnağı fidesi havaların serin gitmesinden dolayı henüz piyasaya çıkmadı.Bir hafta içinde tüm çiçekçilere gelir.Tanesini 50 kuruştan satıcaklar.O zaman alırısınız ama tohumundan fide elde etmek havaalardan dolayı zor..İç mekanda çimlendirmekte bol ışık istemesinden dolayı zor oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar k.tırnakları için acele etmeyin. İzmirde bile, ektiğim tohumdan çıkan minicik fideler havaların serin ve yağmurlu gitmesinden dolayı çok yavaş gelişiyorlar. Sıcağı ve güneşi çok seven bir bitki, uygun koşullarda çok çabuk gelişip, çiçeklenir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Yeni Üye
|
Teşekkürler arkadaşlar, aydınlattığınız için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
merhabalar ben kedi tırnagi cicegini tohumdan çimlendirdim. ama bayagıdır cıpcılız kıl gibiler ev ortamında sıcakda yani hergun fıs fısla suluyorum. bu çiçek ne zaman bıraz dal halıne gelir acaba bilen var mı. **** ne yapmalıyım kalınlasması icin tesekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Yeni Üye
|
Sevgice evde deil balkon veya bahçeyi seviyormuş kedi tırnağı, ve bol güneş istiyormuş, bende yeni başladım yetiştirmeye. Tohumlar iki hafta oldu güneş çıkmadığından sanırım yeşermediler. Ama 22 gün oldu acaba tohumlarda bi sorunmu vardı? Güneş kendini arada gösterdi, ama tohumlarda hiç bir hareket yok..Bekliyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Ağaç Dostu
|
Bazen çürüyorlar.Bence çürümüşlerdir.Ya da düşük sıcaklıkta bir yerde ise o zaman çimlenmesi gecikebilir.Çimlenmesi için en az 18 derece ısı olmalıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim yılmaz bey. O zaman ben tohumları olduğu gibi bırakıp, çıkacak fidelerden tedarik edeyim. Tohumlarda bi süre sıcaklarda beklesin. Zaten havalar istanbulda bu haftadan sonra ısınıyor inşallah.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Yeni Üye
|
Evet benim bahçeye zaten 2 ye kadar giriyor güneş birde havalar açmadı gitti.işte bugün oldu tırnak çiçekleri tohumları yeşermedi. Fidede bulamadım hala.Aslında sorun bende azcık sabredebilsem.Çok kötü taktım uykularım kaçıyo ya.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Ankara Ulus'taki çiçekçilere kedi tırnağı fidesi gelmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Yeni Üye
|
O zaman benim bahçem, her yaz tırnak çiçeğiyle şenlenecek ,ne güzell...Bu arada tırnak çiçeği buldum hemde üç çeşit hepsi farklı renklerde.Biraz geç oldu ama tohumlarda çimlenmeye başladı. İnşallah resimlerini çekip yayınlıcam sizlerle paylaşmak istiyorum sevincimi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-05-2009
|
Kedi tırnağı
Ben hiç bu kadar zahmetsiz bir çiçek görmedim.Allah izin verirse seneye terasımı bunlarla donatmayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
çok çokgüzeller, ben de zahmetsiz olduğunu düşünüyorum ama nedense bu yıl tohumdan yetiştiremedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2009
|
Bende bu konuda şansızım, ektiğim tohumlardan hiç belirti yok, gerçi buralarda hava hep soğuk seyretti ondan olabilir mi acaba? Neyse bekliyoruz bakalım filizlendiği günleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-05-2009
|
Hayırlısı olsun suz-i dilara.Güneşi çok sever.özel bakım istemez.suyunu eksik etmezseniz sizi fazlasıyla ödüllendirecektir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Ağaç Dostu
|
Bartunç, hava müsait olursa bütün öğleden sonra güneş alıyor, bu bahar yağmurlarda bol yağmur suyu depoladım. İran'dan çölden kalkan tozlar yağmurla buraya iniyor, üniversiteden bir profesör tvde bu suyun çok faydalı olduğunu söylemişti. Ben de bu suyla suluyorum çiçeklerimi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-11-2009
|
benimde artık kedi tırnağım var ...sarı sarı açmış canım benim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|