![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
İstanbul'da kedi tırnağı fidesi havaların serin gitmesinden dolayı henüz piyasaya çıkmadı.Bir hafta içinde tüm çiçekçilere gelir.Tanesini 50 kuruştan satıcaklar.O zaman alırısınız ama tohumundan fide elde etmek havaalardan dolayı zor..İç mekanda çimlendirmekte bol ışık istemesinden dolayı zor oluyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar k.tırnakları için acele etmeyin. İzmirde bile, ektiğim tohumdan çıkan minicik fideler havaların serin ve yağmurlu gitmesinden dolayı çok yavaş gelişiyorlar. Sıcağı ve güneşi çok seven bir bitki, uygun koşullarda çok çabuk gelişip, çiçeklenir. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-04-2011
|
Teşekkürler arkadaşlar, aydınlattığınız için. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
merhabalar ben kedi tırnagi cicegini tohumdan çimlendirdim. ama bayagıdır cıpcılız kıl gibiler ev ortamında sıcakda yani hergun fıs fısla suluyorum. bu çiçek ne zaman bıraz dal halıne gelir acaba bilen var mı. **** ne yapmalıyım kalınlasması icin tesekkurler |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
Sevgice evde deil balkon veya bahçeyi seviyormuş kedi tırnağı, ve bol güneş istiyormuş, bende yeni başladım yetiştirmeye. Tohumlar iki hafta oldu güneş çıkmadığından sanırım yeşermediler. Ama 22 gün oldu acaba tohumlarda bi sorunmu vardı? Güneş kendini arada gösterdi, ama tohumlarda hiç bir hareket yok..Bekliyorum.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bazen çürüyorlar.Bence çürümüşlerdir.Ya da düşük sıcaklıkta bir yerde ise o zaman çimlenmesi gecikebilir.Çimlenmesi için en az 18 derece ısı olmalıdır. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim yılmaz bey. O zaman ben tohumları olduğu gibi bırakıp, çıkacak fidelerden tedarik edeyim. Tohumlarda bi süre sıcaklarda beklesin. Zaten havalar istanbulda bu haftadan sonra ısınıyor inşallah.. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
|
Evet benim bahçeye zaten 2 ye kadar giriyor güneş birde havalar açmadı gitti.işte bugün oldu tırnak çiçekleri tohumları yeşermedi. Fidede bulamadım hala.Aslında sorun bende azcık sabredebilsem.Çok kötü taktım uykularım kaçıyo ya.. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Ankara Ulus'taki çiçekçilere kedi tırnağı fidesi gelmiş. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
|
O zaman benim bahçem, her yaz tırnak çiçeğiyle şenlenecek ,ne güzell...Bu arada tırnak çiçeği buldum hemde üç çeşit hepsi farklı renklerde.Biraz geç oldu ama tohumlarda çimlenmeye başladı. İnşallah resimlerini çekip yayınlıcam sizlerle paylaşmak istiyorum sevincimi.. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-05-2009
|
Kedi tırnağı
Ben hiç bu kadar zahmetsiz bir çiçek görmedim.Allah izin verirse seneye terasımı bunlarla donatmayı düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
çok çokgüzeller, ben de zahmetsiz olduğunu düşünüyorum ama nedense bu yıl tohumdan yetiştiremedim. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2009
|
Bende bu konuda şansızım, ektiğim tohumlardan hiç belirti yok, gerçi buralarda hava hep soğuk seyretti ondan olabilir mi acaba? Neyse bekliyoruz bakalım filizlendiği günleri ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-05-2009
|
Hayırlısı olsun suz-i dilara.Güneşi çok sever.özel bakım istemez.suyunu eksik etmezseniz sizi fazlasıyla ödüllendirecektir... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Bartunç, hava müsait olursa bütün öğleden sonra güneş alıyor, bu bahar yağmurlarda bol yağmur suyu depoladım. İran'dan çölden kalkan tozlar yağmurla buraya iniyor, üniversiteden bir profesör tvde bu suyun çok faydalı olduğunu söylemişti. Ben de bu suyla suluyorum çiçeklerimi. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-11-2009
|
benimde artık kedi tırnağım var ...sarı sarı açmış canım benim... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
benim şubat ayında kapalı balkonda tohumlarını ekdiğim kedi tırnaklarım anca kendilerini göstermeye ve toparlanmaya başladılar. eminim havaların iyice ısınması ile beraber coşacaklardır. tek bir saksım ise daha da geriden gidiyor. tohumu henüz çıkmayan arkadaşlar endişelenmesin, bu çiçek nazsız bir çiçek, mutlaka çıkacaklardır. bazı arkadaşlar farklı renkler istemişler; benim geçen yılkiler aynı daldan bile farklı renklerde çıkıyorlardı ve saksıları renk cümbüşüydü. yani renkleri sabit değil, farklı farklı çıkacaklardır muhtemelen. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
bende ipek çiçeğini yetıştirıyorum çok güzel çiçek açmaya başladı.ilk rengim turuncu şimdi kırmızı gelıyor )))daha bırsürü tomurcugum var beklıyorum.. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
|
Çiçeklerinize bayıldım 3 yıldır denememe rağmen benimkiler hiç büyümedi tohumu ne zaman ektiniz acaba birde adı varmı tohumun markası falan? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Olsun umutyolcusu, Bursa'da yaz daha uzun sürer, açığı ordan kapatırsın ![]() Burda erkenden kış gelir zaten yaz da serin geçer Anlayacağın bahçe çiçeklerinin tadını pek çıkaramayız saksıda idare ediyoruz, güllerimiz yeni açtılar düşün artık ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar. Ben bu çiçegi tohumdan çımlendirdim boyları kıbrit çöpü kadar oldular asıl saksıya aldım. Güneşe koydum olmadı gölgeye koydum gene olmadı.Öldüler maalesef.Hevesim kacdı. Bu mevsimde birdaha denesem tutarlar mı Teşekkurler.. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Güneşi seven bir bitki ama sizinki başka nedenlerle ölmüşler.Bauhouse gibi marketlerdeucuza satılıyor.(50 kuruş) Yeniden yetiştirmek yerine buralardan alırsanız bol çiçek görürsünüz.Ancak püf noktası çok az su vereceksiniz fazla su verirseniz çürür ya da çiçek açmaz. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhabalar. Ben azmettim bu çiçegi tohumdan yetistiricem kısmetse. Tohumlar mini sera usulü çimlendıler. Şimdi hata yapmamak adına ne kadar daha beklemeyim. İlkin kıbrit çöpü boyuna geldiklerinde yerlerini degiştirmişdim.Ölmüşlerdi güneşde ne zamana kadar beklemeliyim akşama kadar güneş alan biyer mi yarı gölge biyerdemi devam etmeliyim. Yardımınız gerekli. Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
sevgice çok kolay yetişen bir çiçektir bu. Asıl saksısına ekebilirdiniz. Seraya falan da gerek yok rahatlıkla çimlenir bu mevsimde. Benimkiler güney balkonun demirlerine asılı gayet güzel çimlenip büyüyorlar. Siz 6-7 yaprak olana kadar bekleyin isterseniz. Sonra saksılarına geçirin. İlk 1-2 gün biraz gölgede dursun sonra güneşe çıkartabilirsiniz. Seneye unutmayın direk saksıya Hatta o kadar sık çıkıyorlarki seyreltmeniz gerekiyor Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
ben çiçek hastası olarak, en çokta bu nazlı olmayan çiçegi seviyorum, ama çokmu özeniyorum. bi turlü büyümedi, bi çiçegim var pek önemsemiyorum oda aldı başını gidiyor. demek çok üstüne düşmiceksin. sevgiler çiçek severler |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|