![]() |
|
![]() |
#601 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2009
|
Arkadaşlar tohumları dışarı eksem kendi hallerinde çimlenirler mi? Okuduğum kadarıyla arkadaşların çimlenmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Ben geçen seneki saksılarımı poşetleyip kaldırmıştım. 2 hafta önce çıkartıp astım balkondaki yerlerine. Dün akşam kendiliğinden dökülen tohumlar çimlenmeye başlamış, toprağın üzerinde belli oluyordu. Yalnız saksıya ekecekseniz sprey le sulayın. Kendisi çok (tabiri caizse) arsız bir bitkidir. Bir sene ekin bir sonraki sene heryerden çıkar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
sanırım en doğrusu sprey sulama... ben hergün sprey şeklinde suluyorum. günden güne büyüyorlar. o kadar zayıflar ki su dökerseniz alt üst oluyorlar, susuz kalırlarsa da soluyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar tohumdan çimlendirdiğim kedi tırnağı filizlerinin resimleri. ![]() ![]() ![]() Çok mu cılızlar bana mı öyle geliyor.Sağlıklı olmaları için ne yapmalıyım?Çok güneş alan bir camın önünde içerde duruyor.Burada geceleri hava hala soğuk balkona koysam mı bilemiyorum.Daha önce de çimlendirmiştim ama öldüler aynı şey olsun istemiyorum. 1. resmi yan çekmişim bir türlü düzeltemedim,kusura bakmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
Sayın metafiz bence sağlıklı görünüyor kedicikleriniz, benimkiler bahçedeler yarı güneş alan yerdelerdi dün daha çok güneş alan yere götürdüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Ağaç Dostu
|
Sayın metafiz keditırnağı tohumlarınızı torfta mı çimlendirdiniz? Ben de sırf torfa ekmiştim, hemen çıktılar fakat, boyun bükmeye başladılar, hemen onları torfuyla birlikte saksıya ,bahçe toprağı karışımlı asıl yerlerine geçirdim. Üstlerine de azcık toprak serpiştirdim, ertesi gün kendilerine geldiler, şimdi balkonda bol güneşte büyüyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2010
|
bende geçen sene tohumdan ekmiştim kedi tırnağı çok güzel çimlendiler ama büyüyemediler bir türlü daha sonrada boyunlarını büküp toprağa karıştılar ![]() şimdi eğer bulabilirsem tohumlarımı ekicem bakalım bu sefer becerebilcek miyim? güneşli yerde mi bulundurmak lazım çimlendikten sonra acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Ağaç Dostu
|
Sayın acemifisun evet torfta çimlendiler.Siz kendi yerlerine aldığınızda 2. yaprakları çıkmış mıydı?Benimkiler çok inceler ama diri görünüyorlar.Acaba 2. yapraklarını beklesem mi beklerken eğer kötü olduklarını sezersem hemen sizin yaptığınız gibi asıl yerlerine alıyım diyorum ne dersiniz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Ağaç Dostu
|
Asıl yerlerine geçirdiğimde sadece 2 yapraklıydılar, fakat çimlenenler gittikçe kötülediği için hemen normal toprağa torfuyla beraber geçirdim. Saksıyı toprakla doldurdum, onları da toprağın üstüne bırakıverdim, birazda üstlerine parmaklarımla toprak serpiştirdim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene ve bu sene keditırnağı tohumlarını çimlendirmede yaşadıklarımdan; tohumlar yaşayacakları saksılara bahçe toprağı konup, tuz serper gibi tohumlar atılıp, üstüne yine aynı şekilde biraz toprak serpiştirilip, üstü şeffaf naylonla kapatılmalı. Her gün üstünü açıp biraz havalandırmalı, azcık fısfısla sulamalı, tekrar kapaltmalı, çimlendikten sonra güneşte güzel gelişiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Sayın metafiz, Çimlenen ipekleriniz biraz sık göründü bana. Ben bütün yaz duracakları saksılara ekiyorum tohumları (daha doğrusu önceki sene dökülüyor tohumlar). Daha sonrada çimlenince seyreltiyorum. Çok sık olunca büyümüyorlar. Bir yerde çimlendirip başka bir saksıya almak zor geliyor bana zaten çok incecik oluyorlar. Onları dikmek biraz zahmetli geliyor açıkcası. Sizinkiler de yazı geçirecekleri saksılarda ise biraz seyreltebilirsiniz. Umarım güzel çiçeklerini görürsünüz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2009
|
geçen seneden kalan saksıdan kendiliğinden çimlendi kedicikler, eski bitki de yer yer filizlenmiş. çok mutlu oldum görünce. biraz daha büyüyünce seyrekleştirmeyi düşünüyorum. sizlerin yazdıklarına göre farklı rekte çiçek açabiliyormuş, geçen sene sarıydı benimkiler bakalım bana süpriz yapacaklar mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yılın çiçeklerinden dökülen tohumları serçeler ziyafet niyetine bolca yemiş, hatta çiçek diplerini de didiklemişlerdi. Ben de herhalde artık tohum kalmamıştır diye düşünmüştüm. Baharla birlikte, dökülen tohumlar topraktan çıkma telaşına düştüler. Gerçekten şaşırdım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2010
|
bende ufak bi saksıya diktim kedi tırnaklarımı ama henüz hareket yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Ağaç Dostu
|
havalar serin gelmiş olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2010
|
Merhaba arkadaşlar...ben ipek çiçek tohumlarını mart ayının son haftasında ekmiştim.İstanbul bu yıl çok yağışlı geçti, tohumlatr fazla sulamış oldu haliyle,bu zamana kadar hiç bir şey çıkmadı.Sizce tohumlar çürümüşmüdür? İlk defa ekmiştim ipekleri,birşeyleri yanlış yaptım galiba!..şimdi yeniden eksem olurmu ve olursa fazla tohumu olan varsa rica ediyorum...lütfennn...Bu gün buradaki tohumcuya gittim yoktu..hafta sonu da praktikere bakmıştım oradada kalmamış...daha öncekileri praktikerden almıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2009
|
Merhabalar, İstanbul'da kedi tırnağı bulabileceğim sera, başka bir yer ya da kimse biliyor musunuz? Pek çok yer dolaştım bir türlü bulamadım ![]() Geçen seneden beri deli oluyorum bu yaramaz bitki için... Şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Ağaç Dostu
|
benim geçen yılki kedi tırnağı saksımdaki çimlenen tohumları ekmeyi düşündüğüm mini çiçek havuzuna ektim bu gün bir de daha önceki sayfalarda gördüğüm pet şişe uygulaması yaptım şu an iyi görünüyorlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|