![]() |
|
![]() |
#391 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ayşegül; onlar kedi tırnağı değil. Gördügüm kadarıyla saplarında tüysü,dikensi bölümler var. Kedi tırnaklarının gövdesi tüysüzdür. Onlarıda istersen direk toprağa dikebilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Ağaç Dostu
|
Tüff tüff maşallah.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Ağaç Dostu
|
Evet doğası budur ![]() ![]() Bunlar Adana güneşine de dayanır, bol güneş alacağı bir yere koyun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
Şu sıralar Ankara Ulus Meydanı'na ekmişler, çok güzel görünüyor kavşakta. Pembe katmerlisi özellikle harika. Diğer mevsim çiçeklerinden daha bir gösterişliymiş gibi geliyor bana. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-05-2009
|
meraba bende ankarada oturuyorum aslında bahrda lahana ekene kadar kedi tırnağı ekseler heryere daha güzel olur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-12-2008
|
Bence kedi tırnakları yetiştirilmesi en kolay bitkilerden biri.Ayrıca çiçekleri çok güzel.Ama akşama doğru kapanıyolar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaç Dostu
|
sevgili nevsune, Gerçekten çok zarifmiş. Bu site her bitkiye aşık ediyor insanı. Yetişecek mi bilmiyorum, yine de karışık renki katmerli tohum siparişi verdim. Bir kısmını ekeceğim. Bu da benim Mutlu Bey'den gelen çingenem ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki01 sizinkinin rengi de pek albenili (başka birşey yazacaktım da sansüre girer ![]() ![]() Ben uzun zamandır ipek çiçeğinin tohumlarıyla uğraşmayı bıraktım. En kolay yetişen çiçeklerden biri bu. Sevdiğim renklerden birer tane alıp, dallarını önüme gelen her yere sokuşturuyorum. Beni hiç üzmeden her yerden çıkıyorlar. Her yıl değişik tonları çekiyor canım. Bu yıl pastel yılım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Ağaç Dostu
|
kedi tırnağı
Alıntı:
, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
Alıntı:
Bildiğim kadarıyla soğanlı bitkilerde çiçek geçip yaprak kurumaya başlayınca suyunu kesmek gerekiyor, aksi takdirde soğanlar çürüyebiliyor. Nergiz ve sümbül soğanlarının yaprakları kuruduktan sonra bile, saksıdaki diğer mevsimlik çiçekler için sulanması soğanların sağlığını olumsuz etkilemiyor mu? Bunu önlemek için uyguladığınız bir yöntem mi var yoksa tarif ettiğiniz birlikte ekim şeklini yanlış mı anladım? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler almira, Renkler sınırlı bende. 5 ipek satın almıştım. Sarı ve fuşya açtı şimdiye kadar. Aynı kök farklı renk çiçek açabiliyor dense de çevresinde tozlanma yapabileceği diğer renklerin mevcut olması gerekiyor gibi... Tüm bitkilerde ev taşıma nedeniyle geç kaldım . Süs biberlerim yeni yeni tomurcuk vermeye başladı. Domatesler fide sayılır,Adana'nın uzun yazına güvenip ektim. Güz domatesi olacak benimkiler ![]() Seneye ekerim artık ipek tohumlarını.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Merhaba arkadaşlar, bunlar da benim kedi tırnaklarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Ağaç Dostu
|
Benimkiler bu sene ben görmeden açacaklar sanırım... Uzun zamandır açmalarını beklerken 2 3 tanesi biz hafta sonu yokken açıp kapamış bile kendini. Allahtan uzun süre devam ediyor açmaya. Yoksa böyle 15 - 20 gün falan olsa göremiyeceğiz yavruların açtığını. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Kaybettik
|
Ben geçen yıl koçtaştan bir paket almıştım. Büyütünceye kadar meraktan öldüm. Çeşit çeşit renk renk açıyorlar. Ama şu ana kadar sağlıklı tohum alamadım. Çünkü bütün gün dışardayım olgunlaşan tohumları takip etmekten bir hal oluyorum geceleri. Ben yakalıyamadan dökülüyorlar. Ağustosta toplayacağım. Sevgili Maki ipek çiçeği bir çok arkadaşımızda var. Paylaşırız üzülmeyin seveye o tohumları ekmeye yer bulamazsınız balkonunuzda ![]() Sevgili Emrezgi beyazlarla başım dertte. Beyaz tohumlar sizden unutmayın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |