![]() |
|
![]() |
#361 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
Bunlarda benim kedi tırnaklarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Krem rengi çiçek çok hoşuma gitti Suzan7 ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2009
|
Süper güzel ve bakımı kolaydır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Ben tohum almada bir yanlışlık yapıyorum sanırım. Çiçekler solduktan sonra, çiçek kafasını koparıp, içine bakıyorum. Ama sizin tohumlara benzer siyah, parlak tohum bulamıyorum. Galiba tohumları erken alıyorum. İyice beklemem gerekiyor sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili begonvil14 çiçekler Tamamen kuruduktan sonra şapka gibi bir tohum kesesi kalıyor. Bu kesenin sivri ucu tohumlar tamamen oluşunca kendiliğindende açılıyor bazen. Tamamen kuruyunca parlak siyah inci gibi olur tohumları. Elinle çok kolay alabilirsin kuruyunca. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Ağaç Dostu
|
sevgili Begonvil bırakın çiçekler üzerinde kurusun.Çiçekler kuruyunca tohum kesesini koparmadan kuruyan çiçek kısmını üzerinden alın,keseler kuruyuncaya kadar üzerinde kalsın.Küçük bir kabı keselerin altına tutarak tohumları alabilirsiniz **** direk kendi saksısına tohumları dökerseniz birsonraki yıl kendiliğinden saksıda çıkar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Sevgili Asumandilek ve Almira; Bu bilgiler çok işime yaradı. Ben çiçekler tamamen kurumadan almıştım.Anlattıklarınızı uygulayacağım artık. Çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Kaybettik
|
Benim kedicikler o kadar büyümedi Almira. Sevgili Asumanın dediği gibi nazlılar bu yıl. Tomurcuklar arttı. Ama çiçekler çok yavaş açıyor. Ama beyazım bir kaç tane galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Ağaç Dostu
|
Merak etmeyin, çok yakında çiçeklenir. Ne de olsa ben Mersin' de yaşıyorum. Burada sıcaklık 38 derece ve üzeri. Bizim bölgemizdeki meyveler ve çiçekler(mevsimlik) biterken, bazı bölgelerde daha yeni başlıyor. Düzenleyen İklimsiz : 25-06-2009 saat 21:19 Neden: Tamamı büyük harfle yazılmıştı, küçültüldü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2008
|
Yaz başında seradan 2 renk kedi tırnağı alıp orta boy bir saksıya dikmiştim, ilginç bir şekilde her gün değişik renkler açıyor. Pembe, nar çiçeği rengi, koyu ve açık sarı, turuncu, beyaz, vs... Sürekli yeni tohum oluşturuyor, çoğu zaman tohum keseleri ben toplayamadan patlıyor, tohumlar saksıya dökülüyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Ağaç Dostu
|
5 lt' lik su şişesine de küçük fidelerimi aynı şekilde diktim. Büyük şişeyi balkonumda uygun biryerlere asıp, küçük olan diğer şişeyi de büyük şişeye bağlamayı düşünüyorum. Tasarımı gerçekleştirebilirsem resmini sizlerle paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Kaybettik
|
Benim kedicikler tohum vermeye başladı ama tohum kesecikleri çok küçük oluyor. Henüz şöyle kuruyup kendiliğinden açılan kocaman bir tohum keseciği bulamadım. Hele beyazlarda. Ufacık kesecikler. Halbuki benim körelen çiçeklerimin kocaman tohum keseciği olurdu. Onlarca tohum çıkardı bir tanesinden ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2008
|
arkadaşlar komşum tatile gitti ve çiçeklerini bana emanet ettti.. ben ona bir çiçek dikip vermişim bir süre sonra yanında bu çiçekten oluşmuş hiç haberim yok. kendine alabilirsin istersen dedi.. bir sap koparıp diksem tutarmı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2008
|
ülkü çok teşekkür ederim hemen gidip bir sap koparıp dikeyim ben ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
kedi tırnağı'nı heryerde bulabiliyormuyuz.(çok ğüzel bi çiçek bayıldım herkezin ellerine ve yüreğine sağlık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Kaybettik
|
Genellikle bulunabiliyor Ayşe Gül. Şimdi sera ve çiçekçilerde açmış halde bulabilirsiniz ellerinde kalmıştır mutlaka. Ama yaz sonunu beklerseniz tohumları olur yollarız size sizde tohumdan büyütmenin zevkini yaşarsınız. Gerçi ben şu ana kadar sağlıklı bir tohum keseciği alamadım çiçeğimden ama olsun. Mutlaka başaracağım ![]() Düzenleyen sevim.K : 07-07-2009 saat 19:33 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
çok çok teşekkür ederim sevim.K. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |