![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Bende 2 adet almıştım.Diktim tuttular.Birde baktim ki İzmir'in heryerine kedi tırnakları ekilmiş.2-3 dalda bahçelerden aldım(çaldım).Şimdi hepsi mutlu mesut büyüyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Yok bende bir gariplik var.. Resimdekileri dediğim gibi koca bir paketin yarısını ekerek elde edebildim ama çoğunu çimlenirken, çok sulladığım için kaybettim sanırım. Daha sonra yakın zamanda belki çıkar diye paketin kalanını ektim,saksısıyla bahçenin bir kenarına koydum.Ertesi gün bir baktım karıncalar benim tohumları hüpletmiş,sırıta sırıta tohumları taşıyorlar. ![]() "Yok gidip çiçekçiden 50 kök kedi tırnağı alıcam,dikicem bahçeye,keyfini sürücem" diyorum ama ben işten gelene kadar çiçeklerini kapamış oluyorlar,haftasonu da genelde evde olmuyoruz,çiçek miçek gördüğüm yok... ![]() Bahtıma kedi tırnağı yetiştirmek yazılmamış benim... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Tohumu saksıya ekin. Şimdi bile ekilebilir. Toprağı ıslatın tohumu atıp elinizle hafif bastırın. Üzerine poşet geçirin. 1 haftaya çıkarlar. Güneş gören bir yere koyun. İyice filizler belirginleşince poşeti çıkarın. Eylül gibi bol çiçekleriniz olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
Evet sayın Nihal, kedi tırnağı bol güneş almalı, böylelikle gövdeleri daha gürbüz olur, yaprakları daha sık aralıklarla çıkar ve gür bir görüntü alır, bol bol da çiçek açar. Gölge- yarı gölge biryere konduğunda ise gövdesi yumuşak olarak büyür,kendini taşıyamamaya meğillidir ve açtığı çiçekler hep ışık gelen tarafa bakar. Bol bol sulayın, benim bir saksıdaki üç kök coştukça coştu, çiçeklerle bezendi, şimdi ise bol tohum veriyor. Bir de, bol güneş almasının tohumlar üzerinde olumlu etkisi var, güneş görenlerin tohumu çabucak olgunlaşıyor, gölgedekilerin ise çoğu çiçeği tohum bağlayamıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
İpek çiçeklerim birkaç günde bir tek tek açıyorlar. Ömürleri çok kısaymış bu çiçeklerin. Sabah açıyor akşama soluyor. Hepsini bir arada dolu dolu açtıklarını görmek için daha beklemem gerekecek sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
Olay9, çok güzel gelişmişler.. Bu çiçek insanı şenlendiriyor, her sene mutlaka dikmek lazım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2008
|
Merhaba, benim de mersinden getirdiğim küçük bir kedi tırnağım var. Ankarada havalar kışın çok soğuk oluyor, saksıyı içeri alıp kışı içerde geçirmesini mi sağlamalıyım, yoksa dışarda bırakıp kışın solup baharda yeşermesini mi beklemeliyim, hangisi çiçek için daha sağlıklı olur bir fikri olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Aknar, ipek çiçeği tohumu soğuğa karşı hassasdır. Kışı sert geçen bölgelerde toprağa dökülen tohum çimlenme özelliğini kaybeder. Kıbrıs ve Antalya, İzmir, vb. illerde (kışı hafif geçiren bölgelerde) toprağa dökülen ipek çiçeği tohumları kolaylıkla yeşerir. Düzenleyen üzüm : 24-07-2008 saat 19:04 Neden: ifade yanlışlığı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Başka bir saksıya yeniden tohum ektim ve bu sefer karıncalardan korumak için evin içinde tuttum saksıyı. Pazar günü ekmiştim,çimlenmeye başladılar... ![]() Bir de bu kedi tırnağının yerde yayılarak büyüyenleri varmış,teyzemin bahçesinde gördüm,çok hoşuma gitti. Yer örtücü olarak kullanılabilir,ama resimlerini çekmemişim. Bu resim internetten... kedi tırnağı kedi tırnağı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
bu çiçekten benimde var kalıcı bir bitkimi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2008
|
arkadaşlar bu çiçekten bende de var ama bizde buna uçtu kaçtı diyorduk isimlerini yeni öğreniyorum isimlerin hepsi ayrı güzel benimde balkonumda var çok güzeller değişik renklerini buldukça saksılara ekiyorum .Bende birgün inşallah çiçeklerimin resimlerini buraya koyarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili olay9, renkleri gerçekten çok güzel kediciklerin..Hele o turuncu olanın tonuna bayıldım resmen. Ben de bir haftadan sonra yarın kısmetse yine kedi tırnaklarımın çiçeklerini görebeileceğim, sadece haftasonu seyredebiliyorum... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bizim daha önce de vardı böyle gür ve iri çiçekli değildi. Cinsindenmi yoksa bakımından bilmiyorum azdılar resmen... Bakımına gelince arada gübre şerbeti ve npk 20 gübresinde veriyorum. Birde ayda bir demir gübresi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-06-2008
|
Bende topladım kedi tırnağı tohumlarından. Sağolsun bizim belediyemiz çiçek dikme konusunda ful çalışıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|