![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Teşekkür ederim sayın yenerr, beğenmenize sevindim.. Sorduğunuz çiçek "Dolesperma" değerli bir üyemiz bir dal hediye etmişti, maşallah bütün saksıyı doldurdu ve durmaksızın açıyor, yayılıcı ve sarkan bir tür, aceme çok benziyor ama daha uzun süre çiçekli.. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-05-2011
|
Bilgiler için teşekkürler Değerli Sudenur, Hangi ilde bakıyorsunuz acaba? Soğuğa dayanıklılığı nasıl onu merak ediyorum açıkçası. Sitemizin bazı alanlarında kısım kısım bu çiçekten ciddi anlamda düşünür oldum güzel referansınızla ![]() Acilen bir araştırma yapmam lazım nereden bulabiliriz acaba ![]() Zen**** ye bir bakayım, Selamlar... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
Bunlarda Benden ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
5 aralık tarihinde toprağa ekmiş olduğum ipek çiçeklerim bugün filizlenmiş bulunuyorlar tesadüfen gördüm yaklaşık 2mm boyundalar kendi aldığım tohumdan ekmiştim acaba aldığım tohumun renginde mi çıkarlar bilgisi olan söyleyebilir mi? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Bunlarda benimkiler
Kasımpatı ile kardeş kardeş paylaşıyorlar pencereyi ama ipeklerim çok üşüyor ve toprak hızasından kuruyup ölüyor bir fikri olan varmı ne yapsam içeri mi alsam acaba. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Eceyıldız, ipek çiçekleri mevsimliktir.. Ne yaparsanız yapın vadeleri yetti yani, yaşamazlar. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
sürpriz
erkenci ipek çiçeği |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
|
dün 2 adet saydığım minik filizlerimi bugün 5 tane saydım foruma fotograf ekleyemiyorum hata veriyor nasıl yapılacağını da öğrenemedim boyları yaklaşık 2.5 mm civarında umarım hepsi ölmeden büyürler sabırla bekliyorum |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2013
|
Bende en kısa zamanda kedi tırnağından almak istiyorum resimlerden çok kıskandım. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Çok güzeller, bayıldım. Böyle güzel çiçekler açan bir bitkiyi nasıl yeni fark ettim inanmıyorum ya.. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Bir kökten 26 tane çiçek açtığı günler olan çiçeğim. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
|
tohumdan ektiğim çiçeklerim iki yaprak verip biraz büyüyünce ölüyorlar ektiğim tohumların hepsi çimlendi ama bi süre sonra ölüyorlar şu an bitanesi iki yaprak verdi ilk yapraklarını inşallah ona bir şey olmaz |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-06-2012
|
Bir dalını koparıp,hiç sulamadan toprağın içine daldırın,çok güzel tutuyor. Bu sene 2 tabağa çok tohum ektim,çok sık oldular.Bir tabağı sanki hastalık var gibi öldü, diğer tabak iyi ama sıklıktan büyüyemiyorlar,kıyamıyorumda seyreltmeye, başka yere şaşırttığımda daha iki yaprak olduğu için malesef tutunamıyorlar ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
ipek çiçeği ben de toprağımın çok ağır oluşun dan yetiştiremedim çünkü ipek çiçeği tohumu ekince toprak çok su tutuyor ise çürüyor öyle bir toprak olmalı ki bildiğimiz çakıllı dağların ovaların toprağını seviyor |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Şaşırtma yapmaya gerek kalmadan, yetiştirmek istediğiniz saksıya serperbilirsiniz ipek çiçeği tohumlarını. Geçen yaz aynen öyle yapmıştım. Sorunsuz çimlenip, o güzel çiçeklerini göstermişlerdi... bilginize.. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2011
|
Netten tohum alıp ektim malesef çimlenmedi.Çok istiyordum olmadı. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Denine ekmiş olabilirsin Hilal, toprağın üzerine öylece serpip, biraz karıştırsaydın toprağı sadece. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2011
|
Derin ekmedim sanırım torf sorunluydu 2 3 tane çimlendi yaşayamadılar. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Mart ayında toprağa serpiştirilen geçen sezondan kalma tohumlar çimlenip, geliştikten sonra Portulaca ilk çiçeğini dün açtı. Bugün fotoğraflamayı düşünürken, havanın bulutlu oluşu nedeniyle çiçek açmaya tenezzül etmediler. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2014
|
![]() ![]() ![]() ***.siteye bugün üye oldum. İpeklerimin bugünkü durumu. Nisanın son haftası ekmiştim. Çok cılızlar ve de sıklar. İlk defa yetiştiriyorum. Çocukken annem yetiştirirdi. Gözüm gibi bakıyorum inşallah çiçeklerini görürüm. Şu durumda saksı değiştirebilir miyim acaba ? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Merhaba papatya, Fidecikleriniz henüz çok küçük, yerlerini değiştirmek için en az 4-5 yapraklı olmalarını beklemelisiniz. Çok sık ektiğiniz için ayırmak biraz problemli olacak sizin için. Yeni çimlenme aşamasında böyle cılız olmaları normal, şaşırtmayı zamanında yaparsanız ileride güzelce gelişecekler merak etmeyin Şimdiden kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2014
|
Teşekkür ederim -Esin- ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
nisan başı diktiğim sevgili ipek çiçeklerim... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu bitki benim bahçeye gübrenin içinde gelmişti. İki sene önce olması lazım, çimlendiklerinde tanıyarak hemen göz hapsine aldım ve akabinde tohumlarını düzenli toplayarak yaz aylarının olmazsa olmaz çiçeğini bahçemde yaşatmayı sürdürme şansına sahip oldum. Çiçek tarhları içinde de güzel olduğunu düşünüyorum ama ben boş saksıları değerlendirme amacıyla saksıda yetiştiriyorum. Belki seneye bahçe zemininde bir öbek oluştururum. ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
-
|
Elimde tohum vardı ama çimlendiremeyince pazardan fide almıştım. Kuzeye bakan camdalar. Ama sabahları ve akşamları güzel güneş alıyorlar. Halen çiçek **** tomurcuk yok. Diğer evimin balkonunda ne güzel açmışlardı oysa. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2012
|
tohum takastan geldi birde marketten tohum paketi aldım.kaç yıl oldu hala çimlendiremedim.çok seviyorum ama kısmet değilmiş.yani utanmasam parklarda gördüğüm ipekleri aşıracağım. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
bende tohum satıl aldıydım oldu fakat diger sene tohumlarını sakladım ektim olmadı |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2014
|
Benimkiler çok yavaş gelişiyorlar, ekeli 2 ayı geçti anca 4 yaprak oldular. Tohum kabında Ekim'den itibaren 3-4 içinde çiçek verir yazıyordu. Öğleden sonra tüm gün güneş alan açık balkondalar. Bu büyüme hızı normal mı? |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|