![]() |
|
![]() |
#934 |
Ağaç Dostu
|
Bu sezon tesadüfen bahçeye bir miktar yanmış gübre ilavesi yapıldığında bu güzel çiçeklerin de bahçeme taşınacağını hiç düşünmezdim. Çok da iyi oldu doğrusu çünkü insan bu bitkiyi belki özel olarak gidip almaya üşeniyor ama aslında hiç de öyle değil, sıradan, alışılmış gibi görünen bu harika renklere sahip bitkiye her balkonda, her bahçede yer verilmeli. Yazın en güzel renklerini taşıyor bu güzel çiçekler. Artık kışa giriyoruz ve tohumlarını toplayarak, önümüzdeki sezon için değerlendirmeyi ihmal etmeyiniz. Ben de iki kök çıkan bitkimden tohumlarımı toplayarak, şimdiden heyecanla baharı gözlemeye başladım bile ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2012
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2012
|
bahçemden petunyalar
[attach]368288[/att[attach] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2012
|
Geçen yıldan saksıya dökülen tohumlar çimlenmeye başladı. Bu yıl benim kedi tırnakları sanırım bayağı bir erken açacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
EVET HAVALAR ısınınca hemen çıkıveriyor tohumlar, belki ilk çiçekleri siz eklersiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2013
|
İyi günler bende birkaç gün evvel kedi tırnağı aldım bir aktardan. Çankırı'da ikamet ediyorum havalar bu ara bir açıp bir kapıyor ve bazen rüzgarlı oluyor sizce ekim için bir süre daha mı bekleyeyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2013
|
saksıda yetiştireceğim ev ısısı yaklaşık 25-30 derece arası seyrediyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
çok güzel bir çiçek yahu bu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2013
|
arkadaşlar ipek çiçegi çok güzel saksıların içinde rengarenk açıyor ben bim den alıp dikmiştim martın sonunda genelde bim de çiçek tohunmları oluyor ve piyasadan çok ucuz 1,50 **** 2,50 çok çeşit güzel tohumlar oluyor zambak yıldız ciçiegi ipek çiçegi tohumları bilginiz olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2009
|
benim ipeklerim çimlendi fakat attığım tohum miktarını düşünürsem oldukça az sayıdalar, neyse buna da şükür diyelim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-04-2013
|
merhaba ben Konyada oturuyorum.Yeni üye oldum. Fotograf yükleyemiyorum.Çiçekçiden gecen hafta kedi tırnagı istedim verdi ama verdigi kedi tırnagının yaprakları aynı kedi tırnagının yapragı gibi ama öyle iri ve büyükki anlatamam.İzmirde hersene yetiştiririm cicekciden alıp Kedi tırnagını.Ama burda çiçekci bana böyle bişi verdi kedi tırnagının cesitleri var mı? Bu kadar kalın ve iri yapraklı kedi tırnagı oluyor mu bilgilendirir misiniz rica etsem tesekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2010
|
Merhabalar.geçen yıl fide olarak aldığım tırnak çiçeklerim bir sürü tohum verdi.Bunun dışında gezdiğim yerlerde gördüğüm tırnak çiçeklerindende tohumlar aldım.1 ay önce ekmeye başladım. Üç dört saksı ektim ara ara.Tam umudu kesmişken çıkmaya başladılar,yetmedi bime gelen tohumdanda aldım ektim. Yalnız bir saksıdan sadece 5 tanesi çıkabildi, bir saksı birçoğu çimlendi çimlenince güneşe çıkardım hepsi toprağa yapıştı kaldı.bir tanesi maşallahı var şimdilik bir şeyi yok diğerleride yeni olduğu için gölgede üstü kapalı beklemede. Tohumdan yetiştirmiş olanlardan yardım istiyorum.neden bu kadar az çıkıyor **** neden çimlendikten sonra hepsibirden güneşi görünce öldü.kalanları nasıl kurtarabilirim. teşekürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Ağaçsever
|
Tırnaklar çiçeklenince buranın şenleneceğini umuyorum. ilk kez bu yıl kedi tırnağını tohumdan yetiştirmeyi denedim çok ilginçtir ki gayret edip üzerine titrediğim tohumlardan çimlenenler neredeyse fiyaskoyla sonuçlanırken sardunya, pervane,yasemin saksılarında kendinden yetişen tırnaklar tuttu büyüdü. birde şunu farkettim, iki adet tırnak fidesi aldım biri beyaz biri sarı. beyaz olan gerçekten bembeyaz ve kocaman katmerli çiçeği var, sarı ise normal. beyaz olanın gövdesi kırmızı değil yeşil beyaz arası birşey. Farklı cins olabilir. Eğer öyleyse daha iyi bir cins olduğu kanaatindeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
TOHUMDAN YETİŞTİRDİĞİM İPEKLERİMİN İLK ÇİÇEĞİ ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
BUNLARDA EŞİMİN HEDİYELERİ ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2013
|
kedi tırnağı
Selamlar, bunlar geçen seneden saksıya dökülen tohumlardan kendiliğinden çıkan kedi tırnağı çiçeklerim,tomurcukları beni heyecanlandırdı onlara kavuşmak için sabırsızlanıyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Ağaçsever
|
kedi tırnaklarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
bu çiçeğin adını çok merak ediyordum ama gerçekten çok güzeller. bir saksım da çıkmış benimde henüz çok küçük bakalım ne renk açacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2013
|
Merhabalar.Ben de bu muhteşem çiçeklerle geçen sene tanışmaya nail oldum.Umarım benim kediciklerimin de fotoğraflarını yükleyebilmişimdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
çok güzeller maşallah.. bende geçen yaz tanıştım, bu sene tohumlarını alıp ektim fakat çimlenme gerçekleşmeyince bende o toprağı diğer saksıların üzerine paylaştırdım (toprak az olan saksılara) şimdi o saksılarda üçer dörder tane ipek çiçeklerim çimlendi ve bir tanesi pembe açtı bile ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2013
|
Bu kediler de son iki gün çektiğim güzelliklerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |