![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Linkteki 15. mesajda ki renk uyumuna bayıldım. Umarım hayalim gerçekleşir. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2881 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Onu ben de çok beğendim. O şekilde saksı testicilerden bakmak lazım. Forumda birileri (kusura bakmasın ismini hatırlayamadım) denemişti, plastik saksıdan bıraçkla keserek bu tür saksı yapmıştı. Ama bu şekilde toprak saksı daha güzel duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Tekin Bey çok teşekkür ederim. Sağolun. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Ben de 1 hafta önce hem saksıya hem de bahçeye serptim tohumlarından. Tohumları yüzeysel ektim. Bahçedekilere özelikle son 3-4 gündür her akşam su püskürtüyorum. Saksı ilk günler çatıdaydı fakat son 3-4 gündür havalar ısındı dışarı aldım. Bahçede daha birşey göremedim ama saksıda bugün baktım çok ince minik minik çimlenme başlamış. Ama bunlar çok incecik. Ancak dikkatli bakıldığında görünüyorlar. Burada fotoğraflarda gördüğüm gibi dolgun yapraklı değiller. Benimkilerde o hale gelirler mi? Ben üzerine naylon geçirmedim. Ama sularına dikkat ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-12-2007
|
Birşey kafama takıldı, kedi tırnağı ile portulaca aynı çiçekmi. Bende tohum ektim birtane bile çimlenmedi nekadar zamanda çimlenir bilen ver mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
İpek çiçeğinin tohumlarını bahçede 3-4 değişik yere toprakla karıştırarak serpmiştim. 10 gün sonrada başka bir yere yine toprakla karıştırıp serptim. Sadece 1 yerde çimlendiler. Diğer yerlerde hala ses yok. Çıkmayan yerlerin yakınlarında karınca yuvaları var. Önceki yıllarda toprağa serptiğimde başarılı olamayıp, saksıya tohum ekip yetiştirmiştim (hatanın bende olduğunu düşünmüştüm). Bunun nedeni galiba karıncalar. Tohumlar yüzeye çok yakın oldukları için, karıncalar kolaylıkla bulup, taşıyorlar. Yarın saksıya tekrar tohum ekeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Ben bahçede sabahtan akşama kadar güneş gören bir yerde duran saksılara ekmiştim. İklim şartlarınızı bilmiyorum ama çimlendiklerine göre çıkarılmalı diye düşünüyorum. Ama uzman arkadaşlar ne diyecek bilemeyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Dört gün önce çiçekçiden kedi tırnağı almıştım, beş adet çiçeği vardı ve açmıştı ancak yolda kapandılar o gün bu gün de açılmadılar, acemi bir çiçek yetiştiricisi olduğum için sebebini anlayamadım, kökleri ektiğim toprağa da tutundu hani tutmamış olsa solardı belki ama solmadı da ![]() Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 09-05-2008 saat 14:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maalesef Buket Hanım ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-10-2008
|
bu çiçekcikler için kış bakımını nasıl yapacağız peki? Benimkiler çiçeklerini vermemeye başladığından beri içeri aldım. Üzerlerinde de beyaz pamukçuklar oluştu. Soğukta bırakmamak doğru bir hareket mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Dilara hanım saksıdaki hanımeli ve diğer bahçe bitkilerinizi eve almak yerine saksıya tepesinden poşet giydirip bağlasaydınız keşke. Eve alındığı zaman çiçek şok oluyor. Hatta tüm yapraklarını dökebiliyor. Ben şebboylarımı öyle yapmıştım. Sonucu kötü oldu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Hımmm, mesajınızı yeni gördüm sevgili Olay9, yavaş yavaş öğreniyorum sayenizde bitkilerimin bakımını. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|