![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Kaybettik
|
Alıntı:
)) Çok haklısınız powered;![]() bu benim ne zaman serpilecek ve çiçeklenecek diye gözüne baktığım çiçeğim |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
cok uzgunum powered in gonderdigi tohumlari 2ye ayarip iki farkli saksiya ekmistim. sakislardan bir tanesini bu sabah kontrol ettigimde cikan minicik filizler bembeyaz olmus gorunmeyecek durumdalardi. olduler cok cok uzuldum ama nedenini anlayamadim. acaba cok mu sıcakta kaldilarda sabahtan aksama kadar gunes alan bir bahcedelerdi.hergun gunes battiktan sonra tuzluğa su doldurup tohumlari yerinden oynatmamak icin minik minik suluyordum. neyse ki digerleri su anda yasiyor. durumlarinda gayet iyi..bir an once onlar toparlasalar kendilerini, biraz serilse govdeleri, icim rahat olucak. oofff ilk kez bu kadar buyuk bir husran yasiyorum tohumlarla ilgili. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Ticarette bir kural vardır, parayı tek bankaya yatırmıcaksın, 2 **** daha fazla bankaya yatır ki, risk bölünsün. Sevgili Yeşim, akıllıca davranıp iyi ki 2 saksıya ayrı yarı dikmişsiniz, bende genelde hep böyle yaparım bir çiçeği tek saksıda bırakmam, muhakkak 2 saksı yaparım ki risk 2 ye bölünsün. Neyse ki 1 saksınız sağlam duruyor. Çok fazla güneşte kalmışarsa olabilir, yeni çıkan fidelerin ne kadar sulasanızda, gün boyu tam güneşe tahummulleri olmayabilir. Bence fideler birazcık güçlenene kadar tam güneş altında tutmayın! Diğer saksıdakilerde inşallah ölmez ama ölürsede canınız sağolsun ben tekrar tohum gönderirim merak etmeyin. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
Sevgili yesim hn cok uzuldum simdi allahtan ikinci saksiniz var. Evet powered in dedigi gibi bence kisa bir sure direk gunesten alikoyun biraz daha cabuk toparlanacaklardir. Sevgili powered benimkilerde normal olanlardan bodur boylardan degiller. Farkina varamadan bu sene tohumlari biraz fazla sik atmisim tek sebebi o. Hatta bir minicik saksim varki onda topragi gormek mumkun degil. Ama boy atmadilar sikistilar en kisa zamanda ayirmam gerekecek de acikcasi korkuyorum ayirinca bir sey olur diye. Bazen dusunuyorumda nasil bir duygudur bu onlara bir sey olmasina asla tahammul edemiyorum. Ayiristirdigimda resimleri atarim size.. Henuz ciceklerimiz gelmedi. sevgiler |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Benim kedi tırnağı fidelerim hem çok cılız olarak boyuna büyüyorlar hemde tomurcuklarını açmadan kurutuyorlar, acaba nasıl bir sorunları var? hafif gölgedeler ve hergün sabah saatlerinde sulanıyorlar. Acaba dallanıp budaklanmayacaklar mı? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-06-2009
|
gölgede olduğu içindir benm dikeli 1 ay oldu ve yerlere kadar saksıdalar. sabahtan akşama kadar güneş alıyorlar. birde her gün değil gün aşırı sulayın. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
|
Çok güzeller. Benimki biraz farklı sanırım.çiçekleri uzun uzun açıyor. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu çiçekten bende de var. Kedi tırnağı değil Acem halısıdır kendisi ( Drosanthemum floribundum) . Çok yıllıktır. Kedi tırnağı gibi mevsimlik değildir. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
|
aldığımda kedi tırnağı dediler. Sanırım 2 cinsi var. Benimki sürünücü cinsi heralde. Bir de almiranın resmindekinden var. Sukulentler bölümünde olan çiçeğe benziyor. Aldığım seranın sahibi kedi tırnağı demişti. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sizin bitkinizi acem halısına benzettim sayın duygumit. Bu başlığa bir gözatın isterseniz. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
|
yok ondan değiller eminim. yakından çekip fotoğraflarını eklerim. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2009
|
kesinlikle onlar kedi tırnığı değil o çiçekten bende de var |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
bunlarda benim ipeklerim ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Kaybettik
|
Teşekkür ederim powered hasta olmamasına sevindim. Çiçekler için bir vitaminim vardı ondan verdim. Umarım bir kaç güne kadar tomurcuklar artar çiçek çiçek olurlar. Bir türlü istediğim gibi büyütemedim. Hele beyazı. Çok seviyorum ama bir türlü tohumlanıp çoğalmadı beyaz çok üzüldüm![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Kaybettik
|
Kedi tırnağım inatla tomurcuk vermiyordu ki bir tane yakaladım Küçücük bir saksıya kendiliğinden dökülen tohumlar büyümüştü. Sarı çiçek açtı bir tane birkaç tane de tomurcuk var Ama koca saksı hala çiçeksiz.Bugün pazar alışverişi sırasında çiçekçide mola verdim. Çiçeklere baktım bir kaç çiçek aldım. Kedi tırnakları çiçekliydi ama hiç beyaz bulamadım. Her renginden - beyaz daha fazla- okula getirme sözü aldım Çok verimli bir pazar alışverişi oldu. Nihayet bende çiçek dolu saksıya kavuşacağım![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
benimde dikkatimi çekti zaman zaman kuruyan çiçeklerin tohum keselerini alıyorum bir kutuya koyuyorum (seneye lazım ) beyaz olanda hiç tohum bulamıyorum nedense benim durumumda olan var mı acaba ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Emrezgi, bizde beyaz tümden yokki zaten tohum alalım! Diktiğim tohumlardan beyaz renkli bir çıksa! zaten bana tohum vermeden ben onu mümkün değil bırakmam, mutlaka vericek, o kadar bakıyoruz ediyoruz, tohumunu vermesi lazım. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Kaybettik
|
Beyazı seviyorum pawored. Neredeyse bütün çiçeklerde beyaz çok hoşuma gidiyor. Çiçekçi söz verdiği gibi unutmaz beyaz çiçeklilerden bir kaç tane okula getirirse veya unuturda ben haftaya salı alma imkanı bulursam kesinlikle tohum alıcam başında bekleyerek. Bütün emeklerime direnirse her yıl yenilemekten başka çarem yok demek ki. Düzenleyen sevim.K : 18-06-2009 saat 07:45 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
|
ben de 5 fide aldım ipek çiçeğinden, beyaz pembe sarı. eve geldim. bir baktım cicekler kapanmıs. sabah acar dedim ama acmadılar. 3 gundur sadece ciceksiz-bitki seklinde suluyorum. dun gece gene suladım uzulerek. cunku ciceklerini cok seviyorum. bu sabah inanılmaz bir sey oldu. 1 gecede beyaz kocaman bi cicek gordum. cok mutluyum ![]() |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bol çiçekli günler. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
en sonunda beyaz ipeğimde de tohum buldum (gerçi 4 kesenin 2 tanesinden çıktı) umarım Powered sana yaptıkları gibi bana da sürpriz yapıp seneye başka renk açmazlar ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|