![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Rica ederim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cymbelina, zannederim geçen sezon tohumdan Lobelia çimlendirmeyi denerken ilk aşamada yolunda gitmeyen bazı şeyler oldu (sulama,ısı,ışık açısından) ki çıkan filizleri gelişemeden kaybettiniz. Benim de bazı tohum çimlendirmelerde yaşadığım sorun bu. Kesinlikle Lobelia özel bir ihtimam bekleyen çiçek değil. Ben burada yazılan deneyimlerden yola çıktığımda gözüm korkarak denemiştim ama sonuç sevindirici ve tatminkardı. Bakalım tohumum var elimde başka bir cins Lobelia ya ait, bu sezon başarabilecek miyim? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
|
Muhtemelen bu benim beceriksizliğim ve/veya Lobelya deneyimsizliğimden kaynaklandı. Bazı şeyler istediğim gibi olmadı, örneğin uzun müddet toprak temin edemedim, Lobelya dahil çoğu çimlendirdiğimi kaybettim torfta oldukları için. Evin tüm pencerelerini torfta minik kaplarda çimlenmeye çalışan çeşitli çiçek tohumları doldurdu, Lobelya da şanssızlıklardan payını almış oldu ![]() Size ve diğer üyelere bu sayfada danıştığım aşamada kaldı büyümeleri, yani sizlerin söz ettiğiniz " 3-5 yaprak çıkınca şaşırtma" aşamasına bile gelemedi gariplerim. O "çay kaşığı" olayını bile yaşayamadım ![]() Sizlerinkine maaşallah diyeyim, artık gene buradan resimlere bakarak "seviyeli bir ilişkim" olacak onunla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
Artık Lobelia çimlendirme defterini kapadım diyorsunuz yani, zira forum sayfasından uzak mesafeli bir aşk yaşayacaksınız Lobelia ile haklısınız ne diyeyim: Yürümez ![]() Ama fideden yetiştirme seçeneğine karşı da kapıyı aralık bırakırsınız diye umuyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
|
Gün geçmiyor ki buralarda başka bir "aydınlanma" anı yaşamayayım ![]() Fide seçeneği gelmemişti aklıma, zaten öyle minyatür kalınca benimkileri - belki de ondan düşünmedim. Fide niyeyse sanki her tür bitki de olmazmış gibi...Ama neden olmasın değil mi? Fide olayına girip bir de o da yaşamazsa???....daha da gelmem Davos'a ![]() O zaman lobelya tohumlarını size postalıyorum, siz fide haline getirip bana geri yollarsınız ![]() Dediğim gibi bahara ne yaparım bilmiyorum, tohumdan lobelya şimdilik uzak bana...fide ise, bilemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Saksıyı doldurdu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Sn. Hülya, lobelyanın son durumu nedir? bilgi verirmisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hira, merhaba. Lobelyaların bir kısmı çok sıcaklarda yakın bitkilerde oluşan mantari hastalıkla başedemediler. Uzak yerde ve saksılardaki bitkilerin durumu iyi.Sıcaklığın düşmesinden hoşlandılar sanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-01-2014
|
Mavi çiçek ruhi dinlenme için birebirdir:)
mavi lobelyalarımı tohumdan yetiştirmeye başladım, ilk ektiklerimi yaşatamadım fakat geri kalan tohumlarımı tekrar ektim bunlar daha iyi durumda, yarına inşallah resimlerini koyarım, ekeli 2 hafta oldu ve gayet güzel çimlendiler ![]() tohumdan yetiştiren arkadaşlarında resimlerini beklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
|
2 haftalık tohumdan yetişen lobelyalarım (mavi)
ilk resimde başka bi çiçeğin saksısına bikaç tane serpiştirmiştim, onlarda çıkmış, ama asılları pet içinde olanlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Ah lobelyanın hastasıyım, tohumunu bulamadım baumaxta. Geçen sene fide almıştım çok yakışmıştı bahçeye ama çabuk geçti ya çiçekleri. Halbuki evim yamaçta püfür püfür eser serin olur. Budamiştım tekrar toparlanır belki die ama yok yani bitmişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
mevsim itibariyle yavaş büyüyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan çimlendirdikten sonra yaşatmak çok zor bu çiçekciği, tohumumu üçe ayırmıştım, ilkini ektiğimde çimlendirdim fakat yaşatamadım, diğer kısmını ektim güzel çimlendi, biraz büyüdü içinde birkaç sağlam fide kaldı, onlarda yaşarmı bilmem! son kez tohum ekeceğim çimlendirme torfu bulmam gerekecek sanırım ![]() Çimlendirdikten sonra büyütmeye çalıştığım 2. denememin son hali aşağıda fotoğrafta! Önceki halleri yukarıda. Düzenleyen hatice p. : 07-03-2014 saat 07:46 Neden: fotoğraf eklediğimi belirtmek! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
lobelyalarımın son hali
5 fidede yetişse razıyım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili hülya tohumlarını nereden aldın? bende geçen yıl aldığım bir çok tohular arasında lobellia tohumu da vardı. çimlenmeyen tohumlarımdan birisi çok üzüldüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2007
|
14 gün önce ektiğim lobelyalarım
![]() ![]() ![]() ![]() Umarım bu kez başarırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
|
cihannumanın lobelyaları:/
![]() Pet bardak içindeki lobelyaları (geride kalan birkaç taneyi), başka bir saksıdaki çiçeğin yanına aktardım, eğerki gelişmeye devam ederlerse yeni saksılarına alacağım inşallah, evet lobelyalarıma bu bir tehditti ![]() Şimdiki yerleri pet bardaktan daha iyi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
Bütün lobelya fidelerimi kaybettim, son kalan tohumlardan tekrar ektim, onlardan ümitliyim, yılmak yok yola devam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2008
|
Hatice Hanım ben de Koçtaş tan aldığım lobelya tohumlarını 17 şubatta saksıya iki saksıya serptim. Saksının birindekiler öldü, şimdi diğerine bakıyorum ama çok ufaklar, hiç büyümüyorlar. Keşke tohumları bahçeye dökseydim belki daha iyi olurlardı diye düşünmüyor değilim. Ama önümüzdeki yıl kesinlikle bu yolu deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Geçen yaz bir tane lobelyam vardı, sözde tohumların almıştım üzerinden ama ektim hiçbir hareket yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
|
Toz tohumları yeşertip yaşatmak biraz zor oluyor, ilk deneyimde bu toz tohumlarla olunca işimiz biraz zorlaşıyor, deneme yanılma yoluyla öğreniyoruz işte bişeyler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Arkadaşlar lobelya soğuktan fazla etkilenmiyor, çimlenirken de fazla suyu sevmiyorlar. Bence bir kısmını deneme amaçlı dışarıda bırakın, evet ağır büyüyorlar benim lobelyalarım hep dışarıda kalıyor, artık çiçeklenmeye başladılar, toprağı kurudukça su veriyorum ama azar azar veriyorum hepsi bukadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
|
Evet maaşallah sizin lobelyalar çok güzel büyüdü farkındayım ve takipteyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
|
saksının dibindeki lobelyalar 4 tane kaldı, ama galiba büyüyorlar.... son tohumlarımı ise tekrar ektim bakalım ne olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
|
Mavi Lobelya
Yüzlerce lobelya tohumundan 3 tanesini yaşatabildim ancak! Toz tohumu çimlendirdikten sonra yaşatmak ve büyütmek çok zormuş!!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|