![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
|
Noel Gülü (Helleborus)
merhaba arkadaşlar. abantta bu çiçekten ormanda bol miktarda var. geçen hafta oradaydım bol bol fotoğrafını çektim. soğanlı olduğunu biliyorum. koparmaya kıyamadım ama ne yazık ki gelen turistler köküyle toplayıp gidiyorlar. yakında o da kalmaz. doğal güzelliklerimizi özellikle endemik türleri koruyalım lütfen. ben koparmaya kıyamadım çekerken bile intizamlı davrandım ama insanlar koparıp koparıp atıyorlar maalesef bu güzellikleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Tohumlarınız bayat olabilir. Ama biliyorsunuzdur belki çok uzun sürede çimleniyor. Örneğin Mart ayında ektiğiniz (soğuk katlamayı yaptığınız tohum) 180 günde çimlendiğini unutmamak lazım. Ya da sonbaharda ekilen doğal katlamaya bırakılan tohumun ortalama 370 günde çimlenebileceğini gözönünde bulundurmak lazım. Sevgiler, kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Peki sevgili jineop, nasıl bir koşulda tutmak gerekecek bilgin var mı? Karanlıkta mı tutsam saksıyı yoksa normal sabah güneşi alan bir konumda mı ya da sadece ışık yetecek mi çimlenmesi için? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() Bu sene deneme amaçlı tohumları bahçeye başka bir alana direk ekmeyi düşünüyorum. Nette gördüğüm kadarıyla kendiliğinden bol miktarda çimlenen bir bitki. Düzenleyen jineop : 08-04-2012 saat 18:33 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
çok güzeller.
Sevgili jineop tohm gönderme şansınız varmı acaba? Bende bu güzelliğe sahip olmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2012
|
bu çiçekler saksıda yetişiyor mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Helleborus (noel gulu)
Sayin cherry, evet saksidada yetistirilebiliyor. Kisin saksinizi don ve siddetli ruzgarlardan korunakli serin bir yere koyarsaniz acmasina yardimci olursunuz. Cicek acmaya basladiginda saksinizi biraz yuksek bir yere alirsaniz ciceklerini daha net gorursunuz. Cunku ciceklerinin basi hep one dogru egiktir. Yalniz zehirli bir bitki oldugundan kucuk cocuk ve hayvanlarin yememelerine dikkat edilmesi gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Çok güzel. Tohumdan mı yetiştirdiniz? Ben bugün bir kaç tohumu ektim ama çimlenir mi bilemem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili nilgün hanım, bunlar çok güzel çiçekler özellikle katmerlileri çok beğendim.sizde iyi fotoğrafını çekmişsiniz.kokusu da varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben en cok siyah yalin kat olan tùrùnù begendim. Her sene sonbaharda parkin bu kosesine degisik tùr Noel Gùllerinin fidelerini dikiyorlar. Her tùrù de ayri gùzel ama bildigim kadariyla kokmuyorlar. Kisin kar kiyamet demeden aciyor olmasi da cok gùzel. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-10-2014
|
Helleborus.
Bayılırım bu çiçeye. Geçen yıl ocak ayında aldığımda üstü dolu çiçekti. Bu da şimdiki çiçekleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-07-2017
|
Harika bir çiçek! zengarden'de "stok bekleniyor" durumunda, bekleyelim bakalım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2008
|
Alıntı:
Facebook’ta Ziya Şahin Türk satışını yapıyor. Fidesi 15 TL. Ben beyaz ve morundan satın aldım. İyi gibi görünüyor. Biraz büyüsün fotoğrafını koyarım buraya da. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|