![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2007
|
Biz sürekli ders çalışmak durumunda olduğumuz için (yeni gelişmeleri takip edebilmek adına) sanırım bağımlılık yapıyor bize. Malçlamak için evde yapılmış kompostu, steril ağaç kabuklarını ,samanı ya da küçük çakıl taşları veya lav taşları vb. kullanabilirsin sanıyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Gidip biraz volkanik tüf arayacağım çiçekçimde . Mineral yönünden çok zengin , biraz da orkide substratı eklersem iyi olacak . Bu arada C. Ducky Bell geldi , pek de sağlıklı . Yaprak yapısı biraz farklı . Kış aylarında açıyorlarmış madem çiçek için sabırsızlanmaya gerek yok . |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 3 ay önce diktiğim çelikler hala sağlıklı görünüyor. Birinin üzerinde yarım mercimek büyüklüğünde oluşumlar var. Belirgin büyüme yok. Hala seradalar. Direk güneş almıyorlar. Arada birine bionem veriyorum. Tuttuklarından emin değilim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Zerrih hanım , tutmamış olsalar ya kurumuş , ya da çürümüş olurlardı . Bir tanesini görmek için topraktan çıkardım , aynen gül çeliklerinde oluşan " mühür " denilen oluşum vardı . Bu gül çeliğinin kökleneceğinin işareti . Bu köklendirici kullanmadan yaptığım deneme . Yakın takip de önemli tabi ... Clonex' le denediklerim çok çabuk köklendi , şimdi bardağın dibinde kökleri görebiliyorum . |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|