agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bahçe Süs Bitkileri
(https)




Beğeni Düzeni25Beğeniler
  • 5 Gönderen trida
  • 3 Gönderen trida
  • 4 Gönderen trida
  • 13 Gönderen trida

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-09-2009, 11:48   #4
Ağaç Dostu
 
trida's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-07-2009
Şehir: istanbul & Kastamonu
Mesajlar: 250
Galeri: 10
.....

SULAMA; İlk 2 hafta bitkileri nemli tutun, kurutmayın. Toprağı kurutursanız köklerin bulunduğu torf kurursa tekrar su almaz ve torfun içindeki yeni kökler zarar görür. İlk 15 gün suyuna dikkat edin tabi ki calla gibi de vıcık vıcık sulu olmasın toprak. Köklerin havaya da ihtiyacı var.

Aslında Lisianthus kolay bir bitki, Kalender. Hastalık ve zararlısı çok az. Ben hemen hemen hiç ilaç kullanmıyorum desem yalan olmaz. ANCAAAK:; Temmuz sonu- Ağustos dan itibaren yeşil kurtlara dikkat. Kurtlar kelebeklerin yumurtalarından çıkan tırtıllardır. Ağustosdan itibaren çok zarar yapabilir. Temmuz sonunda Lisianthusları yakından dikkatli izleyin. Tırtıllar varsa temizleyin. Çiçek tomurcukta iken bazı böcekler yumurtayı tomurcuğa bırakır, yumurtadan çıkan tırtıl delerek goncanın içine girer ve orada çiçek tozlarını vs. yiyerek beslenir gider. Çiçek yapısı yenen goncalar açılamazlar .

Lisiler bol ışık sever. Bahçeye ekilecek ise ; yarı gölge olabilir fakat tam gölgede cılız ve zayıf olur. Drenaj fazla suyun akması demektir. Nemli toprak tamam fakat ıslak. Çamur toprak hayır. Durgun su da bütün bitkilerin kökleri zararlanır. Suyu vereceksiniz, toprak ıslanacak, fazla su derinlere akıp gitmeli. Saksı tabaklarında biriken su köklere zarar yapar. Susuz kalırsa: cılız bitki olur. Yeni dikilen fideleri 15 gün kadar her gün sulayın. Kökler toprağa geçtikten sonra suyu azaltın ve korkmayın. Bitki kendini ayarlar.


Bol ışık, bol güneş, yeterince su, fazla suyun akıp gideceği drenaj. Hepsi bu kadar.

Çiçeğin ömrü; dipten kesip vazoya koyarsanız, 2 hafta kadar, yerinde bırakırsanız, yani bahçedeki ömrü sıcaklığa bağlı olarak 1 ay kadardır.

Name:  açmış.jpg
Views: 12600
Size:  27.2 KB

Fideler ölme nedeni ile ilgili tahminler ;

1. aşırı sulama ve drenaj olmayışı nedeniyle kökler boğulmuş olabilir. dikilen toprağın üstü kuruyunca sizi aldatmasın. Alt tarfı yaş ise sulamayın.!!
2. Bolu torfuna dikildilerse tuzlu olabilir ve çok su tutabilir.
3. Toprakta drenaj (verilen suyun fazlasının gitmesi) yok ise kökler yine gelişemez ve boğulabilir. Suyu az az verin.
4. Saksılara dikildiyse altında tabakta su kalmasın, boşaltın.
5. Bol güneş-ışık ister, Aşırı gölgede tutmayın.
6. Ortanca toprağına (PH sı düşük ) dikmeyin, veya daha önce kullanılmış toprağa dikmeyin.



Önemli Not: Bilgilerin bir çoğu Kgursan'ın yazılarından derlenmiştir. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ederken, düzeltme gereken noktalar var ise bildirdiği takdirde düzeltme, ekleme vb. gerçekleştirileceğini belirtmek isterim.


Düzenleyen trida : 17-09-2009 saat 12:51
trida Çevrimdışı   Başa Dön
 

Etiketler
lalegül, lisianthus


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026