![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
90 gün soğuk katlama yapın diyor sayfadaki tahum satanlar.. http://www.amazon.co.uk/Heuchera-See...=heuchera+seed Yoksa hemen almıştım ![]() Bir de sadece ana renkli türler varmış tohumdan yetişen. Diğer özel türler farklı yöntemlerle elde ediliyormuş..yöntem doku kültürü diye geçiyor kaynaklarda (tissue culture). Yani özel bir türden alınan tohum çimlendiğinde purple palade oluyormuş genelde.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Doğa fidancılıktan Eylül'e hazır olur diyorlar. Bahara ithal getirmeyi de düşünüyorlarmış... Bakalım bekliyoruz öylece ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Heuchera'dan tohum almak.
Önce tohumların olgunlaştığından emin olmalısınız. Bunun için çiçek sapı üzerindeki tohum keselerinin sertleşip kuruduğunu görmelisiniz. Bilgi amaçlı olması için, henüz kurumamış bir daldan tohumların nasıl alındığını anlatmak istiyorum. ![]() ![]() Çiçek sapını alttan kavrayarak sıyırın, tohumlar avcunuza dökülsün. ![]() Elde ettiğiniz tohumları bu mevsimde bekletmeden ekebilirsiniz. Tohumların olgunlaşması Kasım ayından sonraya kaldı ise, ekmek için Şubat Mart aylarını tercih ediniz. ![]() E, bi zahmet bir de el falıma bakıverin artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım merhaba, çelikle olmuyor diyor çoğu yabancı forumda... Sonbaharda kökten ayırma ile çoğaltıyormuş İngiliz asilzadeleri ![]() Tohum işi zaten hep fiyasko benim ![]() O yüzden beklemek kalıyor bana sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bauhaustan aradılar geçenlerde. Heuchera için devamlı mail atıyordum. Eski tecrübelerinden dolayı getirmeme kararı almışlar ![]() Satılmamış eski getirdikleri, sipariş verenler almamış felan ![]() Artık bir yalova seyahati yapacağız demekki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|