![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Kasımpatımdaki bu siyah böceklerden kurtulamıyorum. Sürecek yaprakların içinde yuvalanmış oluyorlar, yeni yapraklar açıldıkça ortaya çıkıyorlar. Birkaç kez NeemAzal ile ilaç yaptım ama dışarda duranlar ölseler de, içerde gizlenenlere yararı olmadı. Daha güçlü bir ilaç var mı? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu.
|
kasımpatı da böcekler
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-12-2008
|
Kasımpatılarımın yeni sürgünlerinde, siyah böcek istilası gördüm. Sitede ne yapabileceğim konusunda araştırma yaparken, kgürsan hocanın tavsiyesini uygulamaya karar verdim.Bugün karışımı hazırlamadan önce kontrol ettiğimde siyah böceklerden eser yoktu. Dikkatlice incelediğimde yaprakların arasında ve sürgün gövdelerinde karıncaların dolaştığını farkettim. Devriye gezer gibi. Hemen aklıma kgürsan hocanın uğurböceği açıklaması geldi. Değerli hocalarımız bunu nasıl yorumlar acaba ? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-12-2008
|
Alıntı:
İlginize teşekkür ederim. Kasımpatılarında karınca istilası yok. Baktığımda, 15-20 cm.lik sürgünlerde bazen 2-3 karınca oluyor, bazen de hiç olmuyor. Benim öğrenmek istediğim; siyah böceklerin kaçmasına acaba karıncalar mı sebep oldu? Ya da onları karıncalarmı yedi? Veya bunun bir açıklaması yok da denebilir. Düzenleyen SEZER.A : 21-04-2009 saat 07:52 |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu.
|
Kasımpat afitler ve DDVP
Sn başbahçivan., DDVP dozunda kullanılırsa yakmaz. Ve Afitler için etkilidir. Ayrıca karıncalar bitkiye zarar vermez, afitleri gıdıklayıp tatlı özsuyunu emmek için afit olan bitkilerde görülür. Yani bitkide karınca geziyorsa afit var demektir. Afitler bitki zsuyunu emerek zarar yapar ve yapışkan madde salgılar karıncalar da bu yapışkan maddeye gelir. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu.
|
DDVP kullanılması
Alıntı:
Seradaki bitkilere de (Gül, Kasımpat vb) 100 litre suya 200-250 cc DDVP konur, maske ile akşam saatlerinde ilaç pompası ile bitkilerin üzerine püskürtülür, Yaprak bitleri (Afitler) ve kırmızı örümcekler için kullanılır ve seranın kapakları kapatılır ve ertesi sabah açılır. Sürekli kullandığımız bir böcek ilacıdır. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|