![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürederim sayın Mine hanım, sonuçta bitkiye zarar veriyorsa ben bunu hastalık veya zararlı sonuçta hepisi bir mücadele gerektiren hastalık olarak düşünüyorum.Teşekkürederim saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Diğer yandan yaz çiçeklerinde Trips denilen küçük canlılar sıcak aylarda faaliyetlerini artırırlar. Renkli çiçek yapraklarını yerler, yeşil yaprakları, vs. yerler. Çiçekler alacalı olur. İğne ucu kadar küçük uçucu böcekler. Sarı renk böcekleri çok çeken bir renkdir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
|
Bizim kasımpatılar tomurcuk vermiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaç Dostu.
|
Bu belki yazlık çeşittir. Yazın çiçeklenen türlerden olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Benim sonbaharda açan kasımpatılarım da yeniden tomurcuk verdi. Ama yazı çıkaramayacaklarını düşünerek derli toplu budadım. Şimdi yeni filizler vermeye devam ediyorlar. Bakalım gelişimleri nasıl olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaç Dostu
|
Kasımpatımdaki bu siyah böceklerden kurtulamıyorum. Sürecek yaprakların içinde yuvalanmış oluyorlar, yeni yapraklar açıldıkça ortaya çıkıyorlar. Birkaç kez NeemAzal ile ilaç yaptım ama dışarda duranlar ölseler de, içerde gizlenenlere yararı olmadı. Daha güçlü bir ilaç var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Sevgili Nevsune. Ayne dert benim başıma da geldi. Güzelim kasımpatılarıma dadandı bu zararlılar. Ne yaptıysam kurtulamadım. En sonunda bildiğimiz sinek ilacı spreyi sıktım. 5 dk sonra da yapraklarını iyice yıkadım. Yanlız yoğun sıktığım yapraklar sineklerle birlikte öldü ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Susam güldürdünüz beni. Yok ben cesaret edemem sinek böcek ilacına. Neme lazım ölür mölür de. Rengini çok seviyorum. Bitki zararlıları başlığındaki fotoğraflarda da bulamadım bunlara benzer zararlıyı. Kimseden de bir ses çıkmadığı için bir iki deneme daha yapacağım. Yağmurlar kesilsin, o yeni süren yaprakları iyice bir daha budayıp, sıkı bir ilaç daha yapıp sonucu bekleyeceğim. Durumu size bildiririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu söz konusu ilaçlar 15-20 gün ara ile uygulanırsa bitkimiz zararlılara karşı korunmuş olur. Mantar ilaçları ile ayrı ayrı verilmesi daha uygun olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Ağaç Dostu.
|
kasımpatı da böcekler
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2008
|
Kasımpatılarımın yeni sürgünlerinde, siyah böcek istilası gördüm. Sitede ne yapabileceğim konusunda araştırma yaparken, kgürsan hocanın tavsiyesini uygulamaya karar verdim.Bugün karışımı hazırlamadan önce kontrol ettiğimde siyah böceklerden eser yoktu. Dikkatlice incelediğimde yaprakların arasında ve sürgün gövdelerinde karıncaların dolaştığını farkettim. Devriye gezer gibi. Hemen aklıma kgürsan hocanın uğurböceği açıklaması geldi. Değerli hocalarımız bunu nasıl yorumlar acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
İlginize teşekkür ederim. Kasımpatılarında karınca istilası yok. Baktığımda, 15-20 cm.lik sürgünlerde bazen 2-3 karınca oluyor, bazen de hiç olmuyor. Benim öğrenmek istediğim; siyah böceklerin kaçmasına acaba karıncalar mı sebep oldu? Ya da onları karıncalarmı yedi? Veya bunun bir açıklaması yok da denebilir. Düzenleyen SEZER.A : 21-04-2009 saat 06:52 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Yeni Üye
|
Sayın başbahçıvan; açıklamalarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu.
|
Kasımpat afitler ve DDVP
Sn başbahçivan., DDVP dozunda kullanılırsa yakmaz. Ve Afitler için etkilidir. Ayrıca karıncalar bitkiye zarar vermez, afitleri gıdıklayıp tatlı özsuyunu emmek için afit olan bitkilerde görülür. Yani bitkide karınca geziyorsa afit var demektir. Afitler bitki zsuyunu emerek zarar yapar ve yapışkan madde salgılar karıncalar da bu yapışkan maddeye gelir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Merak ettiğim ve de kesinlikle bilgi edinmek sorunda olduğum bi konu var. Yabancılar (ingiliz, Alman, Rus) kasımpatıyı yas çiçeği olarak görürler mi? Bahçelerinde veya evlerinin herhangi köşesinde görmek istemezlermiş öyemi? Sadece cenazelerde kasımpatıları kullanırlarmış diye duydum. Hatta bir toplantıda masaya konulmuş kasımpatı krize neden olabilirmiş diye duydum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Eğer doğruysa bir çiçeğin, hele de bu kadar güzel bir çiçeğin bu şekilde muamele görmesi üzücü... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Ağaç Dostu.
|
DDVP kullanılması
Alıntı:
Seradaki bitkilere de (Gül, Kasımpat vb) 100 litre suya 200-250 cc DDVP konur, maske ile akşam saatlerinde ilaç pompası ile bitkilerin üzerine püskürtülür, Yaprak bitleri (Afitler) ve kırmızı örümcekler için kullanılır ve seranın kapakları kapatılır ve ertesi sabah açılır. Sürekli kullandığımız bir böcek ilacıdır. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2009
|
evet haklısınız, biz de kral kızı diyoruz bu çiçeğe. Boylu olur ve muhtelif renkleri vardır...tohumdan çoğalır,kışın yok olur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Ağaç Dostu
|
DDVP konusunda benimde bir tecrübem oldu, sözüm ona kırmızı örümcek için ilaç sormuştum ziraat'e ordan vermişlerdi bunu kullan diye. Çiçeklerimin bir çoğu bu ilaç sayesinde mahvoldu, yapraklar sarardı, yeni çıkan genç yapraklar yandı. Eminimki profesyonel yetiştiricilikte bu ilaç kullanılıyordur ve işe de yarıyordur fakat özellikle hobi olarak çiçek yetiştirenlerin kullanmaması gereken bir ilaç diye düşünüyorum. Zaten bu ilacın kullanıldığı yerlerde kullanılabilecek daha yumuşak alternatif ilaçlar çok var. Yinede tercih sizin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitki yetiştiriciliğinde daha onlarca ilaç var bu ürünleri kullanmak ve tecrübelerimiz bizleri daha iyi yönlendirir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|