agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bahçe Süs Bitkileri
(https)

Beğeni Düzeni1269Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-03-2009, 16:42   #241
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-10-2008
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Trips bir böcektir, dolayısıyla hastalık değil zararlıdır. Etki şekli söylediğiniz gibidir. Bit, nematod, tırtıl, salyangozdan tutun da tripsten koşnile, kadı lokmasından kırmızı örümceğe, kımıldan çekirgeye bitkilere zarar veren böceklere zararlı denir.
Teşekkürederim sayın Mine hanım, sonuçta bitkiye zarar veriyorsa ben bunu hastalık veya zararlı sonuçta hepisi bir mücadele gerektiren hastalık olarak düşünüyorum.Teşekkürederim saygılarımla

Başbahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2009, 17:00   #242
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sayın Kgursan, verdiğiniz bilgileri dikkatle okudum, benim kasımpatılarımla ilgili bölümde tripslerden bahsediyorsunuz, bunlar dikkatimi çekmemişti hiç.
Ayrıca, benim kasımpatılarım, Haziran ayının sonunda açmaya başlıyorlardı, çok erken değilmi?
Sn Adalet hanım., Kasımpatı türleri arasında bir de Yaz aylarında çiçek açan var. Sanıyorum sarı renkli. Buralarda da görüyordum zamn zaman. Mesela Margarit (İri papatya boylu, tek saplı) de bir Kasımpat türü (Chrisanthemum .....) tam hatırlayamadım. Fakat bizim en çok ticari olanı Chrisanthemum indicum. Bunlar Kısa günlerde çiçek açarlar.

Diğer yandan yaz çiçeklerinde Trips denilen küçük canlılar sıcak aylarda faaliyetlerini artırırlar. Renkli çiçek yapraklarını yerler, yeşil yaprakları, vs. yerler. Çiçekler alacalı olur. İğne ucu kadar küçük uçucu böcekler. Sarı renk böcekleri çok çeken bir renkdir.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2009, 22:05   #243
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Galeri: 236
Bizim kasımpatılar tomurcuk vermiş Geçen sene de kesmemiştik tomurcuklarını, cansız kalmıştı bitki. Şu an annemin bakımındalar ve annemi bir türlü bu zamanda oluşan tomurcukları kesmesi için ikna edemiyorum, kıyamıyor..

Eklenen Resimler

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2009, 21:23   #244
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nariel Mesajı Göster
Bizim kasımpatılar tomurcuk vermiş Geçen sene de kesmemiştik tomurcuklarını, cansız kalmıştı bitki. Şu an annemin bakımındalar ve annemi bir türlü bu zamanda oluşan tomurcukları kesmesi için ikna edemiyorum, kıyamıyor..
Bu belki yazlık çeşittir. Yazın çiçeklenen türlerden olabilir.

Eski 06-04-2009, 11:37   #245
Ağaç Dostu

susam's Avatar

Giriş Tarihi: 02-10-2008
Benim sonbaharda açan kasımpatılarım da yeniden tomurcuk verdi. Ama yazı çıkaramayacaklarını düşünerek derli toplu budadım. Şimdi yeni filizler vermeye devam ediyorlar. Bakalım gelişimleri nasıl olacak.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2009, 09:26   #246
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Kasımpatımdaki bu siyah böceklerden kurtulamıyorum. Sürecek yaprakların içinde yuvalanmış oluyorlar, yeni yapraklar açıldıkça ortaya çıkıyorlar. Birkaç kez NeemAzal ile ilaç yaptım ama dışarda duranlar ölseler de, içerde gizlenenlere yararı olmadı. Daha güçlü bir ilaç var mı?

Eklenen Resimler

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2009, 13:33   #247
Ağaç Dostu

susam's Avatar

Giriş Tarihi: 02-10-2008
Sevgili Nevsune. Ayne dert benim başıma da geldi. Güzelim kasımpatılarıma dadandı bu zararlılar. Ne yaptıysam kurtulamadım. En sonunda bildiğimiz sinek ilacı spreyi sıktım. 5 dk sonra da yapraklarını iyice yıkadım. Yanlız yoğun sıktığım yapraklar sineklerle birlikte öldü . Hemen o yaprakları budadım. Şimdi kendilerini toparlamaya başladılar. Yeniden filizleniyorlar. İnşallah çok kötü birşey yapmamışımdır.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2009, 18:24   #248
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Sevgili Susam güldürdünüz beni. Yok ben cesaret edemem sinek böcek ilacına. Neme lazım ölür mölür de. Rengini çok seviyorum.

Bitki zararlıları başlığındaki fotoğraflarda da bulamadım bunlara benzer zararlıyı. Kimseden de bir ses çıkmadığı için bir iki deneme daha yapacağım. Yağmurlar kesilsin, o yeni süren yaprakları iyice bir daha budayıp, sıkı bir ilaç daha yapıp sonucu bekleyeceğim. Durumu size bildiririm.

Eski 07-04-2009, 20:29   #249
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Kasımpatımdaki bu siyah böceklerden kurtulamıyorum. Sürecek yaprakların içinde yuvalanmış oluyorlar, yeni yapraklar açıldıkça ortaya çıkıyorlar. Birkaç kez NeemAzal ile ilaç yaptım ama dışarda duranlar ölseler de, içerde gizlenenlere yararı olmadı. Daha güçlü bir ilaç var mı?
Sayın nevsune dediğiniz siyah böcekler karıncaya benzer bunlar için ve diğer bitkilerindeki zararlı yaprak biti ve haşereler için, ticari ismi durusban-4 veya folidol olan bir ilaçla püskürtme usülü ilaçlarsanız bütün bitkilerdeki zararlılardan kurtulmuş olursunuz.Bu ilaçların her hangi birinden 1 lt suya 2-2,5 cc karıştırmanız yeterli olacaktır.

Eski 08-04-2009, 09:10   #250
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Sn. Başbahçıvan verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. En yakın zamanda bu ilaçlardan birini deneyip sonucunu yazacağım.

Eski 08-04-2009, 09:30   #251
Ağaç Dostu

zerrinsrt's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2008
Galeri: 4
Sn başbahçıvan, bu ilaçları hastalık gördügümüzde hangi aralıkla ve kaç kez uygulamalıyız?
Bu ilaçlar mantar ilaçlarıyla aynı anda atılabilirmi?

zerrinsrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2009, 21:57   #252
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zerrinsrt Mesajı Göster
Sn başbahçıvan, bu ilaçları hastalık gördügümüzde hangi aralıkla ve kaç kez uygulamalıyız?
Bu ilaçlar mantar ilaçlarıyla aynı anda atılabilirmi?
Değerli arkadaşım bu ilaçlar, bitkinin yaprak ve gövdesindeki her türlü(böcek,yaprak biti,tırtıl,vs) zararlılar içindir.
Bu söz konusu ilaçlar 15-20 gün ara ile uygulanırsa bitkimiz zararlılara karşı korunmuş olur.
Mantar ilaçları ile ayrı ayrı verilmesi daha uygun olur.

Eski 08-04-2009, 22:18   #253
Ağaç Dostu

zerrinsrt's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2008
Galeri: 4
Sn başbahçıvan verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim.

zerrinsrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2009, 23:31   #254
Ağaç Dostu.

kasımpatı da böcekler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Bunlar Siyah Bakla Afitleridir. yeşil afitlerin benzeridir. Uğur böcekleri bunları yer ama nerede bulacaksınız uğur böceğini? Afitlere karşı Arap sabunu önerilir. Bunun dışında kimyasal olarak DDVP etkilidir. fakat evin içinde uygulanmaz. Buharlaşarak böcekleri öldürür. Bu afitler kasımpatıyı çok severler. 1-2 sigaranın tütününü akşamdan 1litre suya basın arap sabunu ile bu suyu birlikte uygularsanız etkili olabilir. Diğer sabunlar arap sabununun yerini tutmaz.

Eski 09-04-2009, 15:40   #255
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan Mesajı Göster
Bunlar Siyah Bakla Afitleridir. yeşil afitlerin benzeridir. Uğur böcekleri bunları yer ama nerede bulacaksınız uğur böceğini? Afitlere karşı Arap sabunu önerilir. Bunun dışında kimyasal olarak DDVP etkilidir. fakat evin içinde uygulanmaz. Buharlaşarak böcekleri öldürür. Bu afitler kasımpatıyı çok severler. 1-2 sigaranın tütününü akşamdan 1litre suya basın arap sabunu ile bu suyu birlikte uygularsanız etkili olabilir. Diğer sabunlar arap sabununun yerini tutmaz.
Sayın kgursan DDVP dediğimiz ilacı ben kuru yerlerdeki böcekler ve haşereler için kulanılır diye biliyorum yanılmıyor isem,yakıcı bir böcek ilacı bitki filizlerinde uç yanıklarına sebep oluyor.

Eski 14-04-2009, 21:50   #256
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-12-2008
Kasımpatılarımın yeni sürgünlerinde, siyah böcek istilası gördüm. Sitede ne yapabileceğim konusunda araştırma yaparken, kgürsan hocanın tavsiyesini uygulamaya karar verdim.Bugün karışımı hazırlamadan önce kontrol ettiğimde siyah böceklerden eser yoktu. Dikkatlice incelediğimde yaprakların arasında ve sürgün gövdelerinde karıncaların dolaştığını farkettim. Devriye gezer gibi. Hemen aklıma kgürsan hocanın uğurböceği açıklaması geldi. Değerli hocalarımız bunu nasıl yorumlar acaba ?

SEZER.A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2009, 20:21   #257
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SEZER.A Mesajı Göster
Kasımpatılarımın yeni sürgünlerinde, siyah böcek istilası gördüm. Sitede ne yapabileceğim konusunda araştırma yaparken, kgürsan hocanın tavsiyesini uygulamaya karar verdim.Bugün karışımı hazırlamadan önce kontrol ettiğimde siyah böceklerden eser yoktu. Dikkatlice incelediğimde yaprakların arasında ve sürgün gövdelerinde karıncaların dolaştığını farkettim. Devriye gezer gibi. Hemen aklıma kgürsan hocanın uğurböceği açıklaması geldi. Değerli hocalarımız bunu nasıl yorumlar acaba ?
Sayın arkadaşım siyah böcek veya karınca hepisi aynı zararlı bunlar için gereken açıklamayı daha önce yazmıştım. Bitkilerimizi ilaçlama yapmazisek olmaz,ama (DDVP)kesinlikle olmaz.

Eski 20-04-2009, 14:49   #258
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Başbahcivan Mesajı Göster
Sayın arkadaşım siyah böcek veya karınca hepisi aynı zararlı bunlar için gereken açıklamayı daha önce yazmıştım. Bitkilerimizi ilaçlama yapmazisek olmaz,ama (DDVP)kesinlikle olmaz.
Sayın Başbahçıvan;

İlginize teşekkür ederim. Kasımpatılarında karınca istilası yok. Baktığımda, 15-20 cm.lik sürgünlerde bazen 2-3 karınca oluyor, bazen de hiç olmuyor. Benim öğrenmek istediğim; siyah böceklerin kaçmasına acaba karıncalar mı sebep oldu? Ya da onları karıncalarmı yedi? Veya bunun bir açıklaması yok da denebilir.

Düzenleyen SEZER.A : 21-04-2009 saat 06:52
Eski 20-04-2009, 20:07   #259
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SEZER.A Mesajı Göster
Sayın Başbahçıvan;

İlginize teşekkür ederim. Kasımpatılarında karınca istilası yok. Baktığımda, 15-20 cm.lik sürgünlerde bazen 2-3 karıca oluyor, bazen de hiç olmuyor. Benim öğrenmek istediğim; siyah böceklerin kaçmasına acaba karıncalar mı sebep oldu? Ya da onları karıncalarmı yedi? Veya bunun bir açıklaması yok da denebilir.
Bu doğanın dengesi biri birilerini yiyecekki hayatta kalmaya çalışacak onun için olabilir,yinede sen zaman zaman ilaçmanı düzenli olarak yapmalısınki doğacak olan hastalık ve zararlılara karşı önlemini almış olursun.

Eski 21-04-2009, 07:00   #260
Yeni Üye

Sayın başbahçıvan; açıklamalarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum.

Eski 22-04-2009, 21:54   #261
Ağaç Dostu.

Kasımpat afitler ve DDVP

Alıntı:
Sayın kgursan DDVP dediğimiz ilacı ben kuru yerlerdeki böcekler ve haşereler için kulanılır diye biliyorum yanılmıyor isem,yakıcı bir böcek ilacı bitki filizlerinde uç yanıklarına sebep oluyor.
Sn başbahçivan., DDVP dozunda kullanılırsa yakmaz. Ve Afitler için etkilidir. Ayrıca karıncalar bitkiye zarar vermez, afitleri gıdıklayıp tatlı özsuyunu emmek için afit olan bitkilerde görülür. Yani bitkide karınca geziyorsa afit var demektir. Afitler bitki zsuyunu emerek zarar yapar ve yapışkan madde salgılar karıncalar da bu yapışkan maddeye gelir.

Eski 23-04-2009, 17:11   #262
Ağaç Dostu

moso's Avatar

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Merak ettiğim ve de kesinlikle bilgi edinmek sorunda olduğum bi konu var.
Yabancılar (ingiliz, Alman, Rus) kasımpatıyı yas çiçeği olarak görürler mi? Bahçelerinde veya evlerinin herhangi köşesinde görmek istemezlermiş öyemi? Sadece cenazelerde kasımpatıları kullanırlarmış diye duydum. Hatta bir toplantıda masaya konulmuş kasımpatı krize neden olabilirmiş diye duydum.

moso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2009, 17:28   #263
Ağaç Dostu

Nihal's Avatar

Giriş Tarihi: 16-07-2007
Böyle birşey ben de okumuştum sanırım.
Eğer doğruysa böyle bir çiçeği nasıl yas çiçeği olarak adlandırmışlar şaşırdım doğrusu=)

Nihal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2009, 17:32   #264
Ağaç Dostu

moso's Avatar

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Eğer doğruysa bir çiçeğin, hele de bu kadar güzel bir çiçeğin bu şekilde muamele görmesi üzücü...

moso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2009, 21:46   #265
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sn başbahçivan., DDVP dozunda kullanılırsa yakmaz. Ve Afitler için etkilidir. Ayrıca karıncalar bitkiye zarar vermez, afitleri gıdıklayıp tatlı özsuyunu emmek için afit olan bitkilerde görülür. Yani bitkide karınca geziyorsa afit var demektir. Afitler bitki zsuyunu emerek zarar yapar ve yapışkan madde salgılar karıncalar da bu yapışkan maddeye gelir.
Hekes bu dozajı ayarlayamaz onun için bu DDVP böcek ilacı kuru,kapalı yerlerdeki böcek karınca ve buna benzer zararlılar için kullanılır,yakıcıdır yeşil olan hiç bir bitkide kullanılmaz.

Eski 24-04-2009, 23:56   #266
Ağaç Dostu.

DDVP kullanılması

Alıntı:
Hekes bu dozajı ayarlayamaz onun için bu DDVP böcek ilacı kuru,kapalı yerlerdeki böcek karınca ve buna benzer zararlılar için kullanılır,yakıcıdır yeşil olan hiç bir bitkide kullanılmaz.
Sn. Başbahçivan., Sanırım bir yanlış değerlendirme var. DDVP buharlaşarak zararlıları (böcekleri) öldürür. Tabi insanlara da zarar verir. Bu nedenle odalar vs. ddvp ile ilaçlandıktan sonra 1 gün kimse içeri girmez,kapı-pencere kapalı tutulur. İçerdeki zararlılar öldükten sonra oda açılır, bol bol havalandırılır. Ambarlarda da benzer uygulama yapılır.

Seradaki bitkilere de (Gül, Kasımpat vb) 100 litre suya 200-250 cc DDVP konur, maske ile akşam saatlerinde ilaç pompası ile bitkilerin üzerine püskürtülür, Yaprak bitleri (Afitler) ve kırmızı örümcekler için kullanılır ve seranın kapakları kapatılır ve ertesi sabah açılır. Sürekli kullandığımız bir böcek ilacıdır. Saygılarımla.

Eski 25-04-2009, 20:10   #267
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sn. Başbahçivan., Sanırım bir yanlış değerlendirme var. DDVP buharlaşarak zararlıları (böcekleri) öldürür. Tabi insanlara da zarar verir. Bu nedenle odalar vs. ddvp ile ilaçlandıktan sonra 1 gün kimse içeri girmez,kapı-pencere kapalı tutulur. İçerdeki zararlılar öldükten sonra oda açılır, bol bol havalandırılır. Ambarlarda da benzer uygulama yapılır.

Seradaki bitkilere de (Gül, Kasımpat vb) 100 litre suya 200-250 cc DDVP konur, maske ile akşam saatlerinde ilaç pompası ile bitkilerin üzerine püskürtülür, Yaprak bitleri (Afitler) ve kırmızı örümcekler için kullanılır ve seranın kapakları kapatılır ve ertesi sabah açılır. Sürekli kullandığımız bir böcek ilacıdır. Saygılarımla.
Sayın arkadaşım bende yıllardır tarım ilacı ile uğraşıyorum tek bildiğim birşey var DDVP ile ilaçlanan bitkilerde filiz uçları mutlaka yanıyor.

Eski 26-04-2009, 00:06   #268
Yeni Üye

yaman_'s Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Hakan Bey, bu çiçekler kasımpatı değil bence. Sonbahar papatyası (Aster) olabilir mi acaba?
evet haklısınız, biz de kral kızı diyoruz bu çiçeğe. Boylu olur ve muhtelif renkleri vardır...tohumdan çoğalır,kışın yok olur...

yaman_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2009, 03:29   #269
Ağaç Dostu

powered's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2008
Galeri: 2
DDVP konusunda benimde bir tecrübem oldu, sözüm ona kırmızı örümcek için ilaç sormuştum ziraat'e ordan vermişlerdi bunu kullan diye. Çiçeklerimin bir çoğu bu ilaç sayesinde mahvoldu, yapraklar sarardı, yeni çıkan genç yapraklar yandı. Eminimki profesyonel yetiştiricilikte bu ilaç kullanılıyordur ve işe de yarıyordur fakat özellikle hobi olarak çiçek yetiştirenlerin kullanmaması gereken bir ilaç diye düşünüyorum. Zaten bu ilacın kullanıldığı yerlerde kullanılabilecek daha yumuşak alternatif ilaçlar çok var. Yinede tercih sizin.

powered Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2009, 21:10   #270
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi powered Mesajı Göster
DDVP konusunda benimde bir tecrübem oldu, sözüm ona kırmızı örümcek için ilaç sormuştum ziraat'e ordan vermişlerdi bunu kullan diye. Çiçeklerimin bir çoğu bu ilaç sayesinde mahvoldu, yapraklar sarardı, yeni çıkan genç yapraklar yandı. Eminimki profesyonel yetiştiricilikte bu ilaç kullanılıyordur ve işe de yarıyordur fakat özellikle hobi olarak çiçek yetiştirenlerin kullanmaması gereken bir ilaç diye düşünüyorum. Zaten bu ilacın kullanıldığı yerlerde kullanılabilecek daha yumuşak alternatif ilaçlar çok var. Yinede tercih sizin.
Sayın arkadaşım hiç bir şekilde profesyonelce veya amatörce yetiştiricilikte bu ilaç kullanılmaz,çünkü yakıcıdır.
Bitki yetiştiriciliğinde daha onlarca ilaç var bu ürünleri kullanmak ve tecrübelerimiz bizleri daha iyi yönlendirir.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025