![]() |
|
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili uzman16'nın gönderdiği tohumlardan oluşan tütün çiçeği fidelerim. Daha sıktılar, bazılarını şaşırttım. Şaşırtılanlar bu kadar gelişmedi. Şu anda biraz daha büyükler. Bu fotoğraf geçen hafta çekildi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Benimkiler de yaklasik bu kadarlar sevgili SDurul. Bahceye aktardim. Ne zaman cicekleneceklerini biliyor musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
|
Ben de Sn.Zeki Yağlı'nın gönderdiklerinden çimlendirmiştim. Yaklaşık SDurul'un fotoğrafındakiler kadar oldular. Bir tanesini denemek için bahçeye geçirdim, salyangoz dışında şikayeti yok, yapraklarının yarısı yendikten sonra yeni yaprak çıkarıyor, bir kısmını da viyollerden çıkararak biraz daha büyük saksılara şaşırttım, biraz güçlendikten sonra bahçeye dikeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Dogum telasindan bu basligi unutmusum.Tütün ciceklerim Temmuz sonundan beri cicekler icinde. Bahceye aktarmistim kocaman olup her yere yayildilar. Ama bahsedildigi gibi koku almadim hic. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-09-2011
|
birkaç yıl önce tütün tarlasına girmiştik ailemli birlikte. tütünlerin çiçeklenme zamanıymış. çok güzel kokuyorlardı. bu tütün çiçekleri de öyle kokar mı acaba şimdilerde hiç tütün ekilmiyor artık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Benimkilerin hic bir rengi kokmuyordu ne yazik ki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu
|
İlki beyaz açtı, diğerleri de açmak üzere. Kokuları hafif ve güzel. Çiçekleri umduğumda büyükmüş, beğendim. Yaprak ve çiçek sapının biçiminden dolayı, duvar diplerine, kenarlara daha çok yakışacağını düşünüyorum. Çimlenenleri salyangoz korkusuyla bahçeye geç aktarmıştım ama daha da erken aktarabilirmişim. Fazala zarar görmediler ve saksıdan çıktıktan sonra hızlı geliştiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Birkaç sene önce bende de vardı beyazı ne yazıkki İzmirde bırakmak zorunda galdım hafif kokuluydu. Şimdi yeniden yetiştiriyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
bende tohumunu yeni aldım ektim bakalım hayırlısı bende aranıza katılmış oldum herkese sağlıklı çiçekler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
bende dün ektim tohumları saksıya öylece serptim bakalım çıkacak mı 2-3 hafta bekleyeceğiz sanırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2012
|
![]() ![]() 3 3haftalıklar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
yeni keşfettim, hakikaten çok güzel bir bitkiymiş. edinmeli de kargo ücretleri bu seviyelerdeyken... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Bu bitkiyi herkese tavsiye ederim. Hem yer ve toprak olarak bir beklentisi yok, hem de çimlenmesi ve gelişmesi çok kolay ve hızlı. Akşamları ortama mis gibi yasemin kokusu yayıyor, orta boy bir saksıda bile pek çok çiçek açıyor ve çiçekleri oldukça güzel görünüyor. Bu kadar kolay yetişip bu kadar güzel olan ve kokan bir bitkinin pek yaygın olmayıp da sardunya, kadife, efendim ortanca gibi bitkilere ağırlık veriliyor olması beni şaşırtıyor. Hepsinden daha güzel. Bu sene çok tohum ektip bütün terası saksı saksı tütünle dolduracağım. Sonra yaz akşamları mis gibi yasemin kokusu eşliğinde bira keyfi. Herkese şiddetle tavsiye ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
|
2012'den fotolar. Yaklaşık 5 litrelik saksıda, çoğunluğu torf, çokta zengin olmayn bir toprak karışımında bile böyle bir güzellik sunabiliyor. Bahçede düşünemiyorum. Bahçeli evim olsa, tüm bahçenin yarısını bundan, yarısını sümbülden eker, kendi kendimi parfüm kokularıyla bayıltırdım. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da bu seneki tütünler. Yaklaşık 1 aydır bu şekilde çiçekliler. Bu arada bodur renkli varyetelerden iyi verim alamadığımı belirteyim, tek tük çıktılar, büyük beyazlarla devam etmek en mantıklısı. Dökülen eski çiçeklerin yerine yenileri çıkıyor oldukça uzun süre çiçekli kalan bir bitki, akşamları çok güzel kokuyor. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
İkinci yılında tek bir bitki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-04-2018
|
Tütün çiçeği gibi muhteşem kokan bir o kadarda bakımı kolay olan bir çiçeğin yeterince tanınmaması ilginç doğrusu. Bence herkesin balkonunda en az bir kök yetiştirmesi gereken bir çiçek. Geçen yaz balkondaki bir saksıyı kapalı balkona almıştım. Kış boyunca ana sürgün kurudu ama yanlardan yeni sürgün çıkararak yaşama devam etti. Şimdilerde ise mis gibi kokulu çiçekleriyle bizleri mest etmeye devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-04-2018
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-10-2020
|
Tütün çiçeği tohum
Merhaba kokulu tütün çiçeği tohumu arıyorum tohum konusunda yardımcı olurmusunuz nereden temin edebilirim birkaç siteden aldım ama cimlenmediler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2014
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |