agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Bağcılık
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-10-2014, 12:13   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-09-2014
Şehir: Adiyaman
Mesajlar: 2
Bağcılığa başlamak

İyi günler. Benim 30 dönüm boş tarlam var. Adıyaman 'nın besni ilcesinr bağlı bir beldesinde. Öncelikle tarla tarzı bir seyler yetiştimek istedim.(Nohut buğday vs.) Ama bunlardan vazgeçtim. Bulunduğum yerde Antep fıstığı ağırlıkli ancak yetìştirme süresi çok uzun. (7-10 yil) Bende bunun yerinr bağ dikmek istedim. Şimdi sorunları ve sorularımı siralıycam yardimlarinizi bekliyorum

1) Öncelikle hangi tür bağ dikmem gerekli
2) Tarla biraz taşlık bu sorun yasatir mi?
3) Hangi üzüm türünden dekara verim nedir? ne kadar sürede verim verir?
4) Pekmez yapip satmak istiyorum Ton başına kaç kg pekmez alınir
5) Hangi üzüm türü kuru üzüm olarak ton başina kac kg elde edebilirim

Benim sorularım bunlar. Sizin de ekleyebileceğiniz bir soru olursa sorularinizi bekliyorum. Ayrıca bu sorulara vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler

Yeniçiftçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2019, 10:42   #2
/
 
Giriş Tarihi: 18-08-2019
Şehir: izmir
Mesajlar: 1
hocam merhaba, benim de durumum seninle aynı

Yildirim86 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2020, 23:35   #3
Yeni Üye
 
Keskin Sirke's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2020
Şehir: Dublin
Mesajlar: 1
Merhaba,
Forumda benden çok daha bilgili ve tecrübeli arkadaşlar vardır ancak ben kendi cevaplarımı yazayım:
1) Bulunduğunuz yerin rakımı, rüzgar, güneş açıları, toprağın daha önce nasıl işlendiği vs. gibi onlarca faktör var değişken olan. Bunun doğrusunu bulabilmek için muhakkak toprak analizi yaptırmalısınız önce. Toprak analizinize göre doğru anaç ve doğru çeşit belirlenecektir. (Konu sadece üzümün cinsi değil, toprağa dikilen anaç da bir o kadar hatta daha fazla önemli)
2) Taşlık olması hiç sorun değil, güneydoğunun tamamında taşlık tarlalarda üretim yapılıyor.
3) Verim ilk cevapta yazdığım kriterlere göre çok değişir. Su tutan bir araziniz varsa ve siz oraya suya dayanıksız bir anaç dikerseniz verimi unutun. Doğru anaç+üzüm çeşidine girerseniz 3. yılda ürün almaya başlarsınız.
4) Hiçbir bilgim yok bu konuda
5) Kuru üzümde bildiğim kadarıyla tonajdan %70 gibi bir kayıp yaşanıyor ancak fiyat da bir o kadar artıyor. Daha iyi bilen bir arkadaşın yanıtını bekleyelim..

Bağ işinde kurulum aşaması kritik önemde. Burada doğru adımlar atarsanız ileride rahat edebilirsiniz. Benim bilgilerim bu kadar, kolay gelsin.

Keskin Sirke Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
bağcılık, dekar başına verim, kuru üzüm, pekmez, üzüm

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024