agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Bağcılık
(https)

Beğeni Düzeni59Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-02-2011, 17:38   #1
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
Sevgili, seyyah53 kardeşim. Gerçekten çok kapsamlı bir şekilde ilerliyorsun. Kutlarım seni. Ben de yaklaşık dört gün önce burada bir komşu asmasını budarken birkaç tane çelik edindim. İşin komik tarafı, asmanın cinsi ne dersen bilmem. Tek bildiğim yaprağının güzel olduğu. Laf aramızda yaprak sarmasını pek severim. Zaten üzüm yetiştirme gibi bir olanağım, yerim yok. Yani amacım çok ürün yerine çok yaprak. Şu anda çeliklerin hepsini 20 lt lik saksıya diktim, bu sene 20 lt lik toprağın onlara yeteceğini düşünüyorum, daha sonra seneye bahara asıl yerlerine alırız. Tabi ki köklenirlerse.
Bu arada unutma daha bu asmaları büyütüp aşı denemesi yapacağız beraber.

İşte yeni dikmiş olduğum asma çelikleri;

Name:  P2140014.jpg
Views: 3089
Size:  38.3 KB
Name:  P2140015.jpg
Views: 1960
Size:  32.3 KB
Name:  P2140016.jpg
Views: 1902
Size:  65.0 KB

Sevgili, Halil Önen hocam. Sence dersime iyi çalışmış mıyım?

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2011, 23:21   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan Mesajı Göster
Sevgili, seyyah53 kardeşim. ...... Laf aramızda yaprak sarmasını pek severim......

Eklenti 192675
Eklenti 192676
Eklenti 192677

...
Bende çok severim. Bilirsin yaprak sarması çekirdeksiz üzüm yaprağından olur.

Evde yaprak yoksa ne yaparsın bilemem, 'gel' desem diyeceksin 'gelemem', 'buyur ye desem' sanal alem nasıl olur bilemem...

Name:  IMAG0029 [640x480] (2).jpg
Views: 1553
Size:  41.5 KB

Saygılar

tarla kuşu beğendi.
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2011, 21:09   #3
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan Mesajı Göster
Sayın Emre bey,
ben olsam şöyle yaparım.

Çeliklere bordo bulamacı sürerdim, küçük bir fırca ile, sonra havlu kağıt ile sarar, ıslatırdım. Nemli kalmasını sağlardım.

Çelikleri yeterli nemi havadan alamazsa suyu kaçabilir. Asma çeliği yapısından dolayı çabuk su kaybeder. Baharda uc gözle uyanmıyabilir.

Eski 18-02-2011, 21:37   #4
Ağaç Dostu

seyyah53's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Sayın Emre bey,
ben olsam şöyle yaparım.

Çeliklere bordo bulamacı sürerdim, küçük bir fırca ile, sonra havlu kağıt ile sarar, ıslatırdım. Nemli kalmasını sağlardım.

Çelikleri yeterli nemi havadan alamazsa suyu kaçabilir. Asma çeliği yapısından dolayı çabuk su kaybeder. Baharda uc gözle uyanmıyabilir.
Abi öncelikle bu 'sayın ' ı kabul etmiyorum..' bey' desen hiç benlik değil....şurda 'emre kardeşim' olsaydı belki samimiyete güvenip iki soru fazla sorardım...korktun değilmi bundan...

ben' elesefiye' seramı yaparken kendi çeliklerimi bodo bulamacına batırdım dikmeden önce ...fakat 1-2 aya gözler uyanır uyanmaz bir bordo bulamacı daha yapsak nasıl olur acaba...(lucuper dedin ben bulamadım...sizde bulamadınız sanırım..)

birde bu kaolin kilini yeni filizlenen asmalarda ve hali hazırdaki asmalarda kullansak acaba bir nevi bordo bulamacının yerini tutarmı...?

Benimce 'cebimde hayallerim' var...gün gelecek bağ kuracağım...şarap içeceğim kendi bağımdan...saygılarımla

seyyah53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2011, 20:17   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seyyah53 Mesajı Göster
Abi öncelikle bu 'sayın ' ı kabul etmiyorum..' bey' desen hiç benlik değil....şurda 'emre kardeşim' olsaydı belki samimiyete güvenip iki soru fazla sorardım...korktun değilmi bundan...

ben' elesefiye' seramı yaparken kendi çeliklerimi bodo bulamacına batırdım dikmeden önce ...fakat 1-2 aya gözler uyanır uyanmaz bir bordo bulamacı daha yapsak nasıl olur acaba...(lucuper dedin ben bulamadım...sizde bulamadınız sanırım..)

birde bu kaolin kilini yeni filizlenen asmalarda ve hali hazırdaki asmalarda kullansak acaba bir nevi bordo bulamacının yerini tutarmı...?

Benimce 'cebimde hayallerim' var...gün gelecek bağ kuracağım...şarap içeceğim kendi bağımdan...saygılarımla

Hayır korkmadım kardeşim seyyah53

Labicuper olacaktı ben yanlış yazmışım, ondan bulamamışsın.

Kaolin kili bitkiyi ve meyveyi güneşin yakıcı etkisinden korumak, meyve kalitesini arttırmak ve beyaz rengi algılayamayan sineği şaşırtmak için kullanılır, bordo bulamacının işlevini görmez.

Bir daha bordo bulamacı kullanmana gerek yok. Genelde budama yapıldığında ve hastalık gözlendiğinde kullanmak daha doğru.

Her zaman sıkıştığımızda peşinden _bazen_ ayaklarımızla da olsa gidebileceğimiz hayallerimiz cebimizde hazır olmalı, bazıları saçma sapan olup da başımızı derde soktuğumuz; onlar olmazsa sıkıntı ve zorluklarla dolu bir hayat nasıl çekilir?

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026