![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-10-2018
|
Badem çimlendirme
Merhabalar Badem hakkında bilgili tecrübeli arkadaşlarımız var ise aramızda onlardan bazı bilgiler edinmek istiyorum Biraz arazim var 1000 ne yakın badem sığıyor hazır fidan almak gibi bir düşüncem yok kendim çekirdekten plastik fidan torbalarına ekip filizlenmiş olanları seneye akmeyi planlıyorum en kolay çimlendirme şekli nasıldır ve tecrübeleri olan arkadaşlar var ise yardımcı olurlar ise sevinirim teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2012
|
Torbalarda çimlendirmek hem zaman kaybı demek hemde işcilik masrafınızı arttırır. Arazinize tohumları bu aylarda her çukura 1 adet olucak şekilde atın tohumlar kendileri çimlenir. Çimlenmeyen tohumların oldugu yerlere gelicek yıl tekrar tohum atarsınız. Fidanlar 2-3 yaşına geldikerinde aşı yaptırırsınız. Badem kazık kökü çok iyi atan bir bitkidir bademleri sökmek, torbalardan aktarmak, yerini oynatmak kazık köke zarar verir ve bitkinin strese girmesine neden olabilir, ve bu tür işlemler yavaş gelişmesine kesinlikle neden olur. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-10-2018
|
Teşekkürler latif bey yanlız ben bu dediğinizi yaptım aralık ayında 1000 e yakın bademi toprağa ektim lakin onca bademden 10 tane bile çimlenmedi hemde bu işlemi iki yıl üst üste yaptım hine durum aynı geçen yıl evde torbalara ekmiştim hepsi çimlendi onları götürüp bu yıl ektim güzelde gelişme sağlafılar bu tecrübemden dolayı şuan ben kendim evde 1000 tane daha torbalara ektim Allahın izniyle filizlenirlerse seneye kışa tarlaya ekmeyi pilanlıyorum birde bu tozlayıcı olayı nasıl olacak nedir bilen varmı |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-09-2018
|
Alıntı:
Çimlenme için gerekli şartlar ,soğuklama isteği,katlama olayı falan,hepsi var. Benim şuan soğuk bodrumda nemli toprakta bıraktığım çekirdekler var.Gene merak ettiğin soru varsa sorabilirsin. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|