![]() |
|
![]() |
#1112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
Dün bahçeye ilk arı kovanını koydum bu yıl öğrenmek ve gerçek bal yemek amacım yeni seneye sayıyı çoğaltmayı düşünüyorum. Düzenleyen Avanos : 08-05-2012 saat 12:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Ağaç Dostu
|
Arılarımı bugün ziyaret ettim 2 katı attım süper bir zevk yakında arıcı olursam şaşmam birşeyler üretmek güzel bir duygu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2012
|
yakında Ankara'ya nakil olacagım köyümde yakın olacak şöyle badem dikeyim dedim yok bizim buralarda olmaz diyorlar ki birazda haklılar galiba rakım 1450 tam dagın yamacında yaklasık 30 dönüm arazi var güney cephe yakın köylerde vişne elma bahçeleri var gel velakin bizim köyde hiç yok ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Bahçemde aşılı Tuano Badem ağacım var bir badem fidanı daha dikmek istiyorum ve bu büyük ihtimalle Ferragnes olacak. Ferragnesin illa tozlayıcısı Ferraduel mi olmalı yoksa Tuano tozlayıcı olarak yeterli mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
gönderebilirsem bahçemin son fotolarını yükleyeceğim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Ağaçsever
|
öncelikle hamitakkuyu abime sesleniyorumki teselli olsun bu bahçede 2010 mart dikimi arazide su yok taşıma(tanker) le yaptığım yalaklara senede 2-3 su vererek bu hale getirebildim fidanları diktiğimde tüplü 30cm civarında idi bugün senin bahçenle kıyasladığımda benimkiler hala fidan gibi duruyor bütün badem severlere selam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Burjuva1981 ağaçları sanırım budama yapmamışsınız.Budamaya dikkat ederseniz daha iyi olur diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Ağaçsever
|
sayın avanos aslında budama yaptım 1 lider 2 veya 3 yan dal bıraktım fakat ferragnes'ler ağacın her yerinden yeni süğgünler verdi 30-35 cm, ferraduel'ler sanki budaması yapılmış gibi kendi kendine şekle giriyor gereksiz yerlerinden süğgün vermiyor bilmiyorum sizin bahçenizde de bu varmı birde bahçemde su olmadığından sanırım ağaçların gövde kısmı 3 ila 5 cm çapına geldi bu seneye gelene kadar boy atmadı herhalde köke gittiğini düşünüyorum ayrıca bu yıl 8-10 kadar fidanımda çiçek vardı ama çiçekler yaprak filizlerinden sonra açtı şunuda söylemeden geçemeyeceğim ben buyıl mayıs 5 de içerisinde birkaç farklı element bulunan 1 lt lik sıvı yaprak gübresi attım mayıs 27 de çevredeki badem fidanları ile kıyasladım gübre atılmayanların yaprakları sigara izmariti gibiyken benimkiler baş parmak genişliğindeydi olumlu olumsuz görüşlerinizi beklerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2012
|
hocam resimlerden goruldugu kadarıyla budamaya cok ihtiyacı var agaclarınızın...surgunler cıktı demissiniz onlarıda almanız gerekiyordu..agacın boy atmaması normal kokden kaynaklanmıyor cok fazla surgun vermis bu yuzden boya gitmiyor enine genislemeyi tercih ediyor...bu yuzden budama cok onemli... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Ağaç Dostu
|
Burda kısaca en yakınınızdaki ağacı nasıl budayacağınız tarif ettim daha ayrıntı burdan zor.Ama kesinlikle budamaya ihtiyacı var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Burjuva1981 bu arada konyanın neresinde.Salı günü konyadaydım. Önümüzde 10gün içinde yine konyada olacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Ağaçsever
|
konya çumra ilçesi geleceğinizde haber ederseniz iş durumum da müsait olursa bahçemi gezdirmek isterim benim ki gibi cılız bahçelerin sizin gibi ustalara ihtiyacı var budama ile önerilerinize ayrıca teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Ekim ayında ektiğimiz bademler buseneyi atlatırsa zor dönemeci geçtiğimi düşüneceğim. Bu hafta (10/06/2012) bahçenin büyük bir kısmında (600 ağaç) kaolin uygulaması yaptım. 150 ağaca ise uygulama yapmadım. Aradaki farkı görmek açısından. Sonucundan burada bahsedeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Ağaç Dostu
|
İlkbahar başında aşı makasıyla yaptığım yaklaşık 100 aşıdan yalnızca 2 tanesi tuttu. Acı da olsa tecrübe sahibi olduk. Kıssadan hisse; aşı makasları bademlere uygun değil. Sakın aşı makası satanların dediklerine inanmayın. Allah'tan çok pahalı bir aşı makası almamıştım. Şimdi aşısız dikmeleri boru aşı yöntemiyle yeniden aşılıyoruz. Benden söylemesi; badem için aşı makası alarak boşuna para ve zaman harcamayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-04-2012
|
Toprak analizi
Herkese merhaba, Sonunda toprak analizini yaptırdım ve sayfaya ekliyorum. Bana söylendiği kadarıyla toprak kaliteliymiş ve her türlü ağaç yetiştirilebilirmiş. Bu konuda uzman kişilerin de görüşünü alabilirsem çok sevinirim. Bu arada tarla Hatay Yayladağı'nda rakım 450 metre. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Ağaç Dostu
|
Dün (15/7/2012) ağaçlara ikinci Kaolin uygulamasını yaptım. Kaolin uygulanan ağaçta yeni sürgünler yeşil olduğundan fark gözle görülüyor. Bu büyüme normalmidir yoksa gerçekten kaolin farkı mı bilmiyorum ancak bildiğim ağaçlardaki büyüme gerçekten dikkat çekici. Bu nedenle kaoline devam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
eğer sebze yetiştirilecekse 0-30 cm toprak tahlili uygun olabilir... Ancak meyve yetiştirilecekse 30_60 ve 60-90 cm den alınan toprak analizleri çok daha önemli... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Arazi hakkında ek bilgi olarak Batı- Doğu yönünde %10 gibi bir eğim olduğunu söyleyebilirim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Badem kazık köklü olduğundan 60-90 cm. de iyi değerlere sahip toprak ister; eğer badem dikecekseniz bu derinlikte toprak tahlilini bilmeniz daha iyi olur... Sn. avanos ve Sn. Odeh bu konuda daha iyiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
-
|
Estağfirullah Halil abi... Dilim döndüğünce şunu söyleyebilirim; -Organik madde düşük olduğundan Halil Önen/Belen sayfalarindaki fidan dikim çukuru hazırlığı ve fidan dikim tekniğinin uygulanması şarttır. Leonardit, yanmış ahır gübresi, bazı kök hastalık ve zararlılarına karşı mikoriza ve birkaç mikrobiyolojik preparat mutlaka uygulanmalıdır. Sonrası daha kolay olacaktır. - Killi tınlı yapı anaç seçimine büyük önem vermeniz gerektiğine işaret ediyor. Damlama Sulama yapıp yapmayacağınıza karar verirseniz isabet olur. - Bir de sırta dikim yapmanız uygun olabilir. Ve hepsinden önemlisi Bahce küçük oldugundan yük olmaz, derin sürünüz. İki defa riper ile dik acıda patlatma yapınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 |
Ağaçsever
|
Sayın Odeh, yorumlarınız için teşekkürler. Ben bugün anaç konusunda biraz araştırma yaptım. Tesadüfen sizden de, anaç konusuna önem verin uyarısı geldi. Anladığım kadarıyla bir yabani anaçlar var bir de GF677 ve GN22 gibi yapay üretilmiş anaçlar var. Siz benim toprağım için hangisini önerirsiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
-
|
Bu kadar hayati bir konuda öneride bulunmak beni aşar... Ama badem anaçları konusunda bir konu açmış derleyebildiklerimi yazmıştım. Göz atmanızı öneririm. Hiçbir anaç kusursuz olmadığından getirilerini ve götürülerini kendi özel şartlarınız içinde ancak siz değerlendirebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Alıntı:
Kaolinin fotosentezin devamı anlamında esas farkini ısının 32-35 derece üzerine çıktığı zamanlarda yarattığını unutmayın. Yani esas fayda bu haftalarda görülebilir olacak. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zaten belirttiğim gibi gözlemlemek için kaolin uygulamadığım ağaçlarda yapraklar daha küçük ve sürgünleri daha kısa. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Çok güzel. Bir dahaki sezona bu gözlemlerinizi aynı ağaçları kaolin öncesi ve sonrası şekilde fotoğraflayarak kaolin başlığına yazabilirseniz çok güzel olur, başkalarını da aydınlatmış olursunuz. Ayrıca kaolinle kaplanmış ve kaplanmamış meyvelerde iç kurdu zararını da gözlemleyip rakamsal olarak karşılaştırabilirseniz forumda oluşan bilgi birikimine katkıda bulunma açısından da faydalı olacaktır. Ancak sağlıklı karşılaştırma için meyvaların her tarafının kaolinle kaplanmış olmasına dikkat etmek lazım. Benim durumumda sinek gitmiş kaoline maruz kalmamış taraftan yumurtayı bırakıvermiş. Yarı kontrollü deney diyebiliriz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Ağaç Dostu
|
Gaziantep Fıstık Araştırma Enst.şuan Antepfıstığı - Badem'de kaolin uygulamasını bilimsel veriler ile inceliyorlar. Ağaçlardaki sıcaklık stresinin yanı sıra böceklenmedeki varsa olumlu veya olumsuz etkilerini ölçüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|